اسدی: کاندیداها از شکافها به نفع خود سوء استفاده میکنند / دهقان: حضور مردم پای صندوق رای، سنجه مشروعیت نظام است
![اسدی: کاندیداها از شکافها به نفع خود سوء استفاده میکنند / دهقان: حضور مردم پای صندوق رای، سنجه مشروعیت نظام است](https://snn.ir/files/fa/news/1399/3/18/1052606_444.jpg)
به گزارش سرویس دانشگاه خبرگزاری دانشجو ماه رمضان، موسم برگزاری دیدار سالانهی رهبر انقلاب با اقشار مختلف مردم است. اما امسال، فراگیر شدن ویروس کرونا بساط دیدارها را در هم ریخت؛ در این بین، صرفا چند قشر جان سالم به در بردند و دانشجویان یکی از آنها بودند! که دیدارشان همراه با فاصله گذاری اجتماعی در بیست و سومین روز ماه رمضان به صورت ارتباط تصویری از دانشگاه صداسیما با رهبر انقلاب برگزار...
به گزارش سرویس دانشگاه خبرگزاری دانشجو ماه رمضان، موسم برگزاری دیدار سالانهی رهبر انقلاب با اقشار مختلف مردم است. اما امسال، فراگیر شدن ویروس کرونا بساط دیدارها را در هم ریخت؛ در این بین، صرفا چند قشر جان سالم به در بردند و دانشجویان یکی از آنها بودند! که دیدارشان همراه با فاصله گذاری اجتماعی در بیست و سومین روز ماه رمضان به صورت ارتباط تصویری از دانشگاه صداسیما با رهبر انقلاب برگزار شد.
صحبت اکثر دانشجویان مانند هرسال بر مدار مطالبه از نهادهای مختلف و بازخوانی آرمانها پیش میرفت اما یکی از موضوعاتی که مورد توجه تعدادی از سخنران قرار گرفته بود، مفهوم مشارکت مردمی بود. جنبش عدالتخواه دانشجویی، دفتر تحیکم وحدت و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، سه مجموعهای بودند که در قالبهای مختلف پیرامون این موضوع طرح دغدغه کردند؛ برخی از آنها دربارهی کاهش مشارکت در اسفند 98 ابراز نگرانی کردند و نسبت به لزوم تغییر نوع نظام انتخاباتی هشدار دادند و برخی دیگر در مقیاسی کلانتر به بسترهای گوناگون مشارکت پرداختند. در این باره با سجاد اسدی، دبیر اتحادیه مستقل، علی دهقان، دبیر دفتر تحکیم وحدت و علی اسکندی، دبیر جنبش عدالتخواه به گفتگو نشستیم تا از چرایی فراگیری این موضوع بشنویم.
خبرگزاری دانشجو: تغییر نوع نظام انتخاباتی موضوعی است که از مجلس هفتم مطرح بوده اما آخرین بار در سال 97 با مطرح شدن در مجلس بر سر زبانها افتاد با این تفاوت که این بار تعدادی دیگر از مجموعهها مانند شورای نگهبان و وزارت کشور نسبت به تغییر آن احساس نیاز میکردند؛ ولی طرح پیشنهادی که در این باره وارد مجلس شد با تغییرات بسیاری همراه بود تا جایی که ماهیت طرح به کل تغییر کرد؛ در این میان اصل ماجرا یعنی لزوم تغییر نحوهی برگزاری انتخابات مجلس از حالت اکثریتی و پیروزی یک جریان به حالت تناسبی و سهیم کردن همهی گروهها همچنان به عنوان مطالبه مطرح بود و در دیدار دانشجویی سال 98 نیز، دفتر تحکیم وحدت به تشریح آن به عنوان یکی از ارکان مشارکت پرداخت اما در دیدار امسال، طرح چنین دغدغهای توسط دانشجویان بیشتری انجام شد که نشان از فراگیری آن داشت؛ برخی علت آن را تجربهی مشارکت پایین اسفند 98 میدانستند که یکی از پیامدهای نظام انتخاباتی اکثریتی است.
سجاد اسدی: فرایند انتخابات یکی از موضوعاتی است که ممکن است به خودی خود مسئله اصلی نباشد اما میتواند تولید بحران کند. انتخابات یکی از جنبههای جمهوریت و مشارکت مردم است که از طریق آن نسبت خودشان را با حاکمیت تعریف میکنند اما متاسفانه نحوهی انجام آن با چالشهای زیادی همراه است و همانطور که گفتیم میتواند به بحرانهای بیشتری بیانجامد.
![اسدی: کاندیداها از شکافها به نفع خود سوء استفاده میکنند / دهقان: حضور مردم پای صندوق رای، سنجه مشروعیت نظام است 2](https://snn.ir/files/fa/news/1399/3/18/1052585_415.jpg)