اسرائیل: با آمریکا درباره جنگ غزه تنها اختلافات تاکتیکی داریم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام ارشد اسرائیلی به سیانان گفت با آنکه اختلافهایی میان واشنگتن و تلآویو بر سر جنگ غزه وجود دارد، اما دو طرف خواستار نابودی حماس هستند. مارک رگو، یکی از مشاوران ارشد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در گفتگو با این رسانه آمریکایی گفت: «ما ممکن است رایزنیهای متفاوتی در خصوص این مسئله تاکتیکی یا آن مسئله تاکتیکی داشته باشیم.» وی اضافه...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام ارشد اسرائیلی به سیانان گفت با آنکه اختلافهایی میان واشنگتن و تلآویو بر سر جنگ غزه وجود دارد، اما دو طرف خواستار نابودی حماس هستند.
مارک رگو، یکی از مشاوران ارشد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در گفتگو با این رسانه آمریکایی گفت: «ما ممکن است رایزنیهای متفاوتی در خصوص این مسئله تاکتیکی یا آن مسئله تاکتیکی داشته باشیم.»
وی اضافه کرد: «ما با دقت به چیزهایی که واشنگتن میگوید گوش میدهیم و به نظرم آنها هم به دقت به چیزهایی که ما به آنها میگوییم گوش میدهند. اما در نهایت، در این موضوع همنظریم. میخواهیم نابودی حماس را ببینیم.»
اظهارات این مقام اسرائیلی در حالی بیان شده که رسانههای نزدیک به دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا و مقامهای کاخ سفید علیرغم حمایت تمامقد از اسرائیل در جنگ غزه در تلاش بودهاند خودشان را از تبعات این حمایتها مبرا نگاه دارند.
دولت آمریکا تا کنون با تکرار روایت اسرائیل چندین قطعنامه را که خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه بوده وتو کرده است. در تازهترین اقدام در این راستا، واشنگتن هفته پیش از گنجانده شدن بند آتشبس در قطعنامه شورای امنیت جلوگیری کرد و با دادن رأی ممتنع، مانع تصویب سندی که خواستار افزایش کمکها به غزه بود نشد.
قبلتر از آن آمریکا با ایستادن مقابل رأی 13 کشور دیگر درخواست اعضای سایر اعضای شورای امنیت برای پایان جنگ در غزه را ناکام گذاشته بود.
حمایتهای واشنگتن، اما تنها به سطح سیاسی محدود نشده و این کشور علاوه بر این، اصلیترین تأمینکننده بمبها و تسلیحاتی است که اسرائیل از آنها علیه مردم غزه استفاده میکند.
چند روز پیش روزنامه والاستریتژورنال فاش کرده بود آمریکا برای کمک به اسرائیل در جنگ غزه انواع تسلیحات از جمله بمبهای سنگرشکن را در اختیار اسرائیل قرار داده است.
روزنامه والاستریتژورنال در گزارش خود جمعه هفته گذشته به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داده بود افزایش ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل که ارسال 15 هزار بمب و 57 هزار گلوله توپخانه را شامل میشود اندکی بعد از حمله 7 اکتبر آغاز شد و در روزهای اخیر نیز ادامه داشته است.
آمریکا پیش از این شمار دقیق سلاحهایی که برای رژیم صهیونیستی ارسال کرده بود را افشا نکرده بود. ارسال 100 بمب سنگرشکن 2000 پوندی نیز پیش از این توسط آمریکا فاش نشده بود.
یک نکته قابل توجه در اینجا رویههای مخفیکارانهای است که آمریکا برای ارسال سلاح به اسرائیل دنبال کرده است. دولت بایدن، مثلاً هنگام کمکهای تسلیحاتی به اوکراین، آمارهای مربوط به تسلیحات را به صورت علنی اعلام میکند در صورتی که در خصوص مراودات تسلیحاتی با اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه هیچ آماری منتشر نکرده است.
علیرغم چنین حمایتهایی رسانههای آمریکایی در تلاش بودهاند این باور را به مخاطبان القا کنند که میان دولت بایدن با کابینه جنگی نتانیاهو بر سر بالا بودن تلفات غیرنظامیان در غزه اختلاف نظر وجود دارد. بر همین اساس، اختلاف ادعایی میان دولت بایدن با کابینه جنگی نتانیاهو بر سر تلفات غیرنظامیان در غزه یکی از محورهای ثابت روایتهایی است که رسانههای آمریکایی در تقریباً هر گزارش خود بر روی آن مانور دادهاند.
شبکه سیانان گزارش داده است «ران درمر» که یکی از نزدیکترین افراد به شمار میرود قرار است امروز سه شنبه در کاخ سفید با مقامهای آمریکایی دیدار و با آنها درباره مرحله بعدی جنگ در غزه رایزنی کند.
رسانههای آمریکایی پیش از این مدعی شدهاند که آمریکا خواستار آن است که جنگ در غزه وارد مرحله خفیفتر و حملات هدفمندتر شود.
رگو در مصاحبه با سیانان مدعی شد که رسیدن اسرائیل به پیروزی در شمال غزه «تنها به گذشت زمان نیاز دارد.» او همچنین مدعی شد که بازسازی غزه تا زمان حذف حماس امکانپذیر نیست.
رژیم اسرائیل هدف خود از عملیات جنگیاش در غزه را نابودی حماس قرار داده است. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران حتی در فلسطین اشغالی نیز تحقق این هدف را غیرممکن و دستنیافتنی میدانند.