اظهارات خزعلی درباره افزایش آسیبهای اجتماعی طی سالهای اخیر
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دستگاهها وظایف خود را در حوزه آسیبهای اجتماعی زنان انجام دهند، گفت: در سالهای اخیر شاهد گسترش آسیبها به ویژه در حوزه زنان و خانواده هستیم.
به گزارش ایرنا از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، انسیه خزعلی در نشست هماندیشی «پیشگیری و بازتوانی زنان آسیب دیده» با حضور مدیران نهادهای مربوطه در این معاونت اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه بنا بوده بسیاری از این آسیبها مثل طلاق کاهش پیدا کند اما متاسفانه شاهد افزایش آن بودیم و بخشی از آسیبها مربوط به همین از همپاشیدگی خانواده بوده و خود طلاق منجر به بسیاری از ناهنجاریها میشود.
وی تصریح کرد: در دهههای گذشته اقدامات مناسبی در حوزه آسیب زنان حاشیهنشین و مشکلاتی که بر اثر این آسیب متوجه جامعه میشود، شکل نگرفته و بسیاری از اقدامات باید به گونهای طراحی شود که این موضوع را با واقعیتهای موجود بشناسیم و اقدامات لازم در جهت رفع آن انجام شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه برنامه هفتم با دیدگاه خانواده محوری است، اضافه کرد: در این برنامه هر مسئله منجر به آسیب به خانواده مورد توجه قرار گرفته و برای آن برنامهریزی میشود تا از آسیب بیشتر پیشگیری شود و معتقدیم این گونه برنامهها باید در حوزه زنان و خانواده تدوین شود.
خزعلی عنوان کرد: حوزه زنان حاشیهنشین و آسیبدیده در چند بخش قابل تقسیم است و باید شرح وظایف و تقسیم کاری که به هریک از دستگاه ها واگذار میشود به صورت مشخص و با نگاه ویژه آن دستگاه اجرایی باشد.
به گفته وی، این شرح وظایف دستگاهها باید طبق برنامه حوزه پیشگیری و بازتوانی زنان آسیب دیده طراحی و اجرایی شود که نیاز به هماهنگی لازم بین دستگاهها را دارد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: حوزه پیشگیری و بازتوانی زنان آسیبدیده مربوط به بخشهای فرهنگی، آگاهیسازی و درمان و هریک متعلق به یکی از دستگاهها مانند وزارت کشور، وزارت ارشاد، بهزیستی، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و دیگر دستگاههاست که نیاز به هماهنگی بین دستگاهی دارد.
وی ادامه داد: باید در حوزه پیشگیری، درمان و مجازات برنامههای وسیعتر و سازمان یافتهتری تدوین شود و همچنین با توجه به اسناد بالادستی که در برنامه ششم توسعه و سند تحول آمده، برنامه هماهنگی بر عهده معاونت ریاست جمهوری در امور زنان گذاشته شده و معاونت وظیفه دارد در برنامهریزی و نظارت بر آسیبهای امور زنان و خانواده ورود کند.
موضوع آسیبهای اجتماعی مربوط به کمبود اشتغال است مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: همه موارد آسیبهای اجتماعی در شرایط امروز به اشتغال باز میگردد و تا زمانی که اشتغال برای گروههای آسیبدیده ایجاد نشود این موضوع حل نشده و بایدبا نگاه درست به وضعیت اشتغال در کشور، میزان فرصتهای شغلی ایجادشده در جامعه مئرد بررسی قرار گیرد.
حمیدرضا علیاکبری تصریح کرد: مساله آموزش در ایجاد اشتغال بسیار اهمیت دارد و با رویکرد ایجاد اشتغال در کنار یکدیگر قرار گیریم و تا پایان سال یک هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار و یا در معرض آسیب ایجاد خواهد شد.
آماده ارائه مجوز به سازمانهای مردم نهاد در حوزه زنان آسیبدیده هستیم محمد نصیری معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز تصریح کرد: با بررسی دختران در معرض آسیب در کشور مشخص شد که خانوادههای در معرض آسیب پدر یا هر دو والد معتاد بوده و یا در میان اعضای خانواده آنها مواردی از خودکشی بوده است و اکنون بانک اطلاعاتی این افراد موجود است.
وی ادامه داد: اکنون باید به موضوع این نوع آسیب اجتماعی ورود کرده تا به اهداف موردنظر برسیم به همین منظور برای مراکز غیردولتی و مردم نهاد نیازمند مجوز و یارانه در حوزه زنان آسیبدیده مجوز داده می شود تا با سازمان بهزیستی همکاری کرده و خدمات لازم به این مراکز هم داده میشود.
آسیبهای اجتماعی یک شبه حل نمیشود سمانه زمانی مدیر کل بهزیستی تهران نیز در این نشست گفت: ما نمیتوانیم آسیبهای اجتماعی را یک شبه حل کنیم زیرا در طول زمان شکل میگیرند و نیاز به حمایت دارد.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی 431 مرکز مشاوره در تهران برای ارائه خدمت در این حوزه آسیبها در اختیار دارد ادامه داد: دستگاهها باید با ضمانت کافی در حوزه زنان آسیبدیده داشته باشند زیرا با داشتن اعتبارات اقدامات انجام شده اما با اتمام بودجه همه عملیات در حوزه آسیبها به حال خود رها میشود.