جمعه 3 مرداد 1404

اظهارات مهم پزشکیان درباره پدیده نفوذ / تلفن‌های همراهی که دست ماست به راحتی محل استراحت افراد را رصد می کنند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اظهارات مهم پزشکیان درباره پدیده نفوذ / تلفن‌های همراهی که دست ماست به راحتی محل استراحت افراد را رصد می کنند

اقتصادنیوز: پزشکیان گفت: ما اگر اشتباهی کردیم، پذیرفتیم، اما آیا این به‌معنای آن است که همه ما فاسدیم و ضد بشر؟ در حالی‌که آن‌ها در برابر دیدگان جهانی، روزانه صدها و هزاران انسان را می‌کشند و جهانِ به‌اصطلاح متمدن، در سکوت کامل است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت،  مسعود پزشکیان در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره  به سوالات مجری این شبکه درباره تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشورمان، موضع جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکره و موضوعات و خطوط قرمز ایران برای مذاکره پاسخ داد.

متن کامل این خبر با عنوان «پزشکیان: نفوذ وجود دارد، در همه جا هست/ شاید اسرائیل دوباره حمله کند اما نیروهای مسلح ما آماده است / آماده مذاکره هستیم اما...» منتشر شده است. در ادامه بخشی از این گفت و گو را می خوانید.

* من می‌خواهم به همان جنگی که آغاز شد برگردم. واقعاً دیدیم که این جنگ با یک حمله گسترده اسرائیل شروع شد؛ با ترور نظامیانی که در ایران بودند و بعد هم حمله به مراکز نظامی، امنیتی و حتی اقتصادی، تا جایی‌که محل حضور مردم هم هدف قرار گرفت. در نهایت رسیدیم به همان جلسه‌ای که جناب‌عالی در آن حضور داشتید؛ جلسه‌ای با مسئولان ارشد نظام، جایی‌که سعی کردند چهره‌های سیاسی کشور را هم ترور کنند. در اینجا، یک مسئله جدی مطرح می‌شود؛ چه در داخل و چه در خارج از کشور، نفوذ اسرائیل. برخی معتقدند اسرائیل توانسته در داخل ایران نفوذ کند، یا به‌تعبیر دیگر، در «جنگ سایه» موفق عمل کرده است. شما این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟ مخصوصاً با توجه به اینکه برخی مسئولان جمهوری اسلامی نیز گفته‌اند که بله، نفوذ وجود دارد و ما در تلاش هستیم برای پیشگیری.

آنچه شما از آن با عنوان نفوذ یاد می‌کنید، طبیعتاً محل تردید نیست. همه دولت‌ها در همه کشورها، شبکه‌هایی دارند؛ این قاعده‌ای شناخته‌شده است. شما به‌خوبی می‌دانید که چند سال پیش حتی اتاق‌های رؤسای جمهور کشورهای اروپایی هم توسط آمریکا شنود می‌شد. اما اینکه امروز چگونه چنین فاجعه‌ای رقم خورده، از نگاه من موضوع اصلی نفوذ به‌تنهایی نیست؛ بلکه عامل مؤثرتر، تکنولوژی است. تکنولوژی‌هایی که گاهی آگاهانه و گاهی ناآگاهانه در دست داریم و مدام با خود حمل می‌کنیم. همان‌طور که در لبنان با پیجرها چه کردند؛ از ابزاری که در اختیار مردم بود استفاده کردند و هر وقت که خواستند، آن را منفجر کردند.

این تلفن‌های همراهی که دست ماست، به‌راحتی می‌توانند عادت‌های انسان‌ها، محل استراحت، تردد و سبک زندگی افراد را رصد کنند؛ و بعد بر اساس همین داده‌ها، نقشه‌های شوم خود را اجرا کنند. بنابراین، فقط نفوذ نبوده که این حوادث را ممکن کرده، بلکه فناوری‌هایی است که اکنون در اختیار آن‌هاست و در نهایت توسط آمریکا و قدرت‌های بزرگ کنترل و هدایت می‌شود.

این ابزارها کارهایی را ممکن می‌سازند که در گذشته برای انجام‌شان باید صدها نیروی انسانی استخدام می‌شد. حالا با همین تکنولوژی، کارهایی را انجام می‌دهند که امروز شاهد آن هستیم. اما باز هم باید برگردم به اصل موضوع، اگر این افراد انسان هستند و از انسانیت بویی برده‌اند، اگر با من مشکل دارند، با خانواده من چه خصومتی دارند؟ در کدام قانون بین‌المللی مجاز است که به‌خاطر یک نفر، یک خانواده یا یک محله را قربانی کنند؟

این رفتارها نه قابل دفاع است و نه قابل توجیه. چطور برخی رسانه‌های خارجی می‌نشینند و از چنین رفتارهای غیرانسانی دفاع می‌کنند؟ چطور قدرت‌های جهانی از این جنایات حمایت می‌کنند و ابزار کشتار در اختیارشان می‌گذارند؟ در کجای دنیا چنین چیزی پذیرفتنی است؟ اگر قرار است کسی در میدان جنگ کشته شود، با کسی بجنگند که با آن‌ها درگیر است، نه با زنان و کودکان بی‌گناه و بعد، همین کسانی که چنین فجایعی را رقم می‌زنند، در رسانه‌ها از دموکراسی، حقوق بشر و کودکان سخن می‌گویند. اگر در ایران، در جریان یک واقعه، فردی جان خود را از دست داده، همان یک اتفاق را دست‌مایه کردند تا کل ملت، کل نظام و تمام کشور را متهم به نقض حقوق بشر کنند. ما اگر اشتباهی کردیم، پذیرفتیم، اما آیا این به‌معنای آن است که همه ما فاسدیم و ضد بشر؟ در حالی‌که آن‌ها در برابر دیدگان جهانی، روزانه صدها و هزاران انسان را می‌کشند و جهانِ به‌اصطلاح متمدن، در سکوت کامل است.

بله، نفوذ وجود دارد. در همه جا هست. اما ابزار و تکنولوژی که امروز وجود دارد، از خودِ نفوذ هم خطرناک‌تر است. هیچ‌کس نمی‌داند ابزارهایی که به کشورهای مسلمان فروخته‌اند، اگر روزی صاحبان آن‌ها تصمیم بگیرند استفاده نکنند یا بخواهند آن‌ها را متوقف کنند، آیا این ابزارها کار خواهند کرد یا نه؟ کافی‌ست قطعه‌ای کوچک در آن‌ها تعبیه شده باشد؛ اگر نیت آن‌ها با نیت ما یکی نباشد، همان دستگاه را از راه دور از کار می‌اندازند و حتی منهدمش می‌کنند.

ما فقط تصور می‌کنیم ابزار دارند به ما می‌دهند، درحالی‌که این‌طور نیست. این همان چیزی‌ست که همه کشورهای اسلامی باید متوجه آن باشند، آن‌ها هرگز با نیت خیر، دنبال کمک به ما مسلمان‌ها نیستند.

* جناب رئیس جمهور، یک سوال مهم وجود دارد. از همان زمانی که جنگ آغاز شد و پس از آن به آتش‌بس رسید، روایت جمهوری اسلامی ایران از این درگیری، روایتی مبتنی بر پیروزی بوده است. ما از زبان مسئولان ایرانی بارها شنیده‌ایم که جمهوری اسلامی در این جنگ پیروز شده است. سوال اینجاست، با توجه به تمام خسارت‌هایی که وارد شده، ترورهایی که در داخل کشور رخ داده، آسیب‌های اقتصادی، نظامی، امنیتی و حتی انسانی، این روایت پیروزی بر چه مبنایی استوار است؟ دقیقاً بر اساس چه شاخص یا واقعیتی می‌توان گفت که ایران در این جنگ پیروز شده است؟

هیچ جنگی برنده ندارد. مگر آن‌ها پیروز شدند؟

* آن‌ها می‌گویند پیروز شده‌ایم.

دفعنا و دفعت الله عنا. یک‌بار آن‌ها می‌زدند، یک‌بار ما می‌زدیم. آن‌ها هم همان صدماتی را دیدند که ما دیدیم. اما تفاوت این‌جاست، ما برخلاف قوانین بشری عمل نکردیم، ولی آن‌ها هیچ قانون بشری را رعایت نکردند. ما به هیچ خانه‌ای در آنجا حمله نکردیم، آنجا را بمباران نکردیم، آب و زیرساخت‌های غیرنظامی را تخریب نکردیم. اما آن‌ها هر کاری از دست‌شان برمی‌آمد انجام دادند. اینکه بگویند پیروز شدند؟ ما هم آن‌ها را زدیم، آن‌ها هم ما را زدند. ولی ما از یک جنبه مهم پیروز شدیم، انسجام و وحدتی که در کشور به‌وجود آمد. این انسجام، این قدرت، پیش از آن در این سطح وجود نداشت. اگر از این زاویه نگاه کنید، ما پیروزیم.

از نظر آسیب، بله، به ما هم صدمه زدند و ما هم به آن‌ها. اگر تصور می‌کردند که می‌توانند جنگ را تا آخر ادامه دهند، حتماً ادامه می‌دادند؛ همان‌طور که امروز هر روز بر سر مردم بی‌گناه غزه بمب می‌ریزند. چون آن مردم قدرت دفاع ندارند، چون چیزی ندارند. آن‌ها چه گناهی کرده‌اند که باید هر روز هدف قرار بگیرند؟ چرا دست از سر آن‌ها برنمی‌دارند؟ در نتیجه، این‌طور نیست که آن‌ها پیروز شده‌اند و ما شکست خورده‌ایم. آن‌ها زدند و ما هم زدیم. آن‌ها آسیب دیدند و ما هم دیدیم. اما ما یک دستاورد بزرگ داشتیم، شکستن گنبد آهنین و آن ابهتی که از خودشان ساخته بودند. با وجود همه پشتیبانی‌هایی که از سوی آمریکا و دیگران از آن‌ها صورت گرفت، گنبدشان آهنی نبود؛ نه تنها گنبد آهنی خودشان، بلکه گنبدهایی که در منطقه با کمک آن‌ها ساخته شده بود هم نتوانستند تاب بیاورند.

و این، دستاوردی افتخارآمیز است که با توان کارشناسان و متخصصان خودمان به دست آمد. برای همین هم هست که آن‌ها با دانشمندان ما دشمنی دارند. چون نمی‌خواهند در جوامع اسلامی آگاهی و فهم رشد کند. آن‌ها نوکر می‌خواهند، اما مسلمانان زیر بار نوکری هیچ قدرتی نمی‌روند. کسی که در برابر خدا سر فرود می‌آورد، دیگر در برابر بندگان خدا سر خم نخواهد کرد. این، باوری است که ما داریم.

کاری که رژیم صهیونیستی با ما کرد، باعث شد انسجام و اتحاد داخلی ما تقویت شود. حتی کشورهای همسایه، کشورهای مسلمان، اکثریت‌شان در این ماجرا با ما همدردی کردند و رژیم صهیونیستی را قاطعانه محکوم کردند؛ یک‌صدا و بی‌سابقه. هیچ‌وقت سابقه نداشته که کشورهای منطقه این‌گونه صریح از ایران حمایت کنند. چون می‌دانستند متجاوز چه کسی‌ست. ما در میز مذاکره بودیم. ما داشتیم گفت‌وگو می‌کردیم. آن‌ها ناجوانمردانه حمله کردند. البته ما در آن‌ها مردانگی‌ای نمی‌بینیم که بگوییم نامردی کردند. انسانیتی هم در آن‌ها نمی‌بینیم. فقط لباس دروغین حقوق بشر و انسانیت را به تن کرده‌اند. حداقل انسانیت ایجاب می‌کند که آب، غذا و داروی یک منطقه غیرنظامی را نبندند. حداقلش این است که کودک را از گرسنگی به مرگ نکشانند. این دیگر بدیهی‌ترین چیزهاست.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید