اعلام جزئیات آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی / آغاز ثبت نام از 4 دی
جزئیات سی و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار رشته های فوق تخصصی بالینی پزشکی منتشر شد و داوطلبان می توانند در روزهای 4 تا 7 دی ماه 1400 در این آزمون ثبت نام کنند.
جزئیات سی و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار رشته های فوق تخصصی بالینی پزشکی منتشر شد و داوطلبان می توانند در روزهای 4 تا 7 دی ماه 1400 در این آزمون ثبت نام کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، آزمون کتبی سی و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی در رشته های مصوب به صورت تمام الکترونیک و یا کاغذی صبح روز پنجشنبه 30 دی ماه 1400 در مرکز سنجش آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی سطح شهر تهران برگزار خواهد شد.
محل شرکت در آزمون هر داوطلب از طریق مرکز سنجش آموزش پزشکی تعیین و اطلاع رسانی شده و حوزه امتحانی هر داوطلب بنابه راهنمای مربوطه در هنگام صدور کارت ورود به آزمون از سوی مرکز سنجش تعیین می شود. همچنین مرحله شفاهی آزمون نیز در همان روز به صورت الکترونیکی درهمان محل برگزار می شود.
در این دوره محدودیت سنی جهت شرکت در آزمون وجود ندارد. انجام مراحل ثبت نام، شرکت در آزمون، پذیرش و شروع به دوره متقاضیان پذیرش در این آزمون مطابق با آئین نامه آموزش دوره های فوق تخصصی و مفاد راهنما خواهد بود.
توجه: براساس موضوع 2 هشتاد و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در این دوره داوطلبان شرکت کننده واجد شرایط در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی، مجاز به شرکت در آزمون دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) آتی نخواهند بود.
داوطلبان واجد شرایط می توانند از تاریخ 4 تا 7 دی ماه 1400 با مراجعه به سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی http://sanjeshp.ir و با توجه به رشته تخصصی پیشنیاز و در نظر گرفتن وضعیت شرکت در آزمون (آزاد، بومی و یا رزمنده) صرفا یکی از رشته های فوقتخصصی را انتخاب و براساس مفاد راهنما ثبت نام کنند.
ثبت نام بیش از یک بار مجاز نبوده و باعث حذف نام داوطلب از لیست داوطلبان شرکت در آزمون می شود. پس از ثبت نام و انتخاب رشته، تغییر رشته به هیچ عنوان مجاز نیست. صرفا به مدارک ثبت نامی که در مهلت مقرر ثبت نام و از طریق سایت اینترنتی مربوطه ارسال شود ترتیب اثر داده خواهد شد.
کارت ورود به جلسه آزمون در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 28 و 29 دی ماه 1400 از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی http://sanjeshp.ir توزیع می شود.
مدارک مورد نیاز ثبت نام در آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی
هزینه ثبت نام داوطلب مبلغ 3 میلیون ریال (300 هزار تومان) و خدمات پیام کوتاه 8,500 ریال است که داوطلب با از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی http://sanjeshp.ir آن را پرداخت کند و با دریافت کد رهگیری ثبت نام خود را انجام دهد.
تمامی مدارک از جمله عکس پرسنلی، تصاویر صفحه اول شناسنامه، کارت پایان خدمت نظام وظیفه و یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی جهت آقایان، مجوز معاونت درمان جهت پزشکان متخصص مشمول خدمات ضریب K، حکم استخدامی، گواهی مرکز امور هیات علمی، دانشنامه تخصصی یا گواهی قبولی در امتحان دانشنامه تخصصی، گواهی پایان خدمات مورد تعهد، مستندات سهمیه ایثارگران و رزمندگان، مستندات سهمیه بومی مناطق محروم باید به صورت اسکن شده ارسال شود.
شرایط لازم جهت شرکت در سی و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی
الف) شرایط عمومی:
1. تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی
تبصره: اعضای هیات علمی رسمی (قطعی یا آزمایشی) برای تحصیل در دوره های فوق تخصصی نیاز به گزینش عمومی مجدد ندارند.
2. داشتن مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیشنیاز و یا گواهی قبولی آن از دانشگاهها یا مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
3. پزشکان مشمول خدمت ضریب k که دارای گواهی پایان تعهدات حداکثر تا تاریخ 25 شهریور 1401 هستند.
4. داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی برای آقایان
- کلمه معافیت به مفهوم معافیت دایم است و داوطلبان دارای معافیت موقت پزشکی و یا کفالت با مسئولیت خود می توانند در آزمون پذیرش دستیار شرکت کنند. در صورت فراخوانده شدن به انجام خدمت وظیفه عمومی وزارت بهداشت هیچگونه تعهدی برای ترخیص آنان به عهده نخواهد داشت.
- داوطلبانی که در حال انجام خدمت وظیفه عمومی یا پیام آوران بهداشت هستند در صورت ارائه گواهی مبنی بر اینکه مدت خدمت سربازی آنان تا تاریخ 31 شهریورماه سال بعد به اتمام می رسد مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار خواهند بود.
- آن دسته از متقاضیانی که به عنوان ماده یک قانون نحوه تامین هیأت علمی مشغول انجام خدمت وظیفه در دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند در صورت موافقت دانشگاه محل خدمت و ارائه گواهی مبنی بر این که تا تاریخ 31 شهریورماه سال بعد معادل مدت خدمت وظیفه عمومی مصوب ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح را (دو سال از شروع به خدمت وظیفه عمومی) خواهند گذراند، می توانند با ارائه گواهی از سوی مرکز امور هیات علمی به طور مشروط در آزمون شرکت کنند.
این گروه در صورت قبولی و نداشتن منع قانونی از نظر سازمان وظیفه عمومی ناجا، طبق مقررات شروع به آموزش کنند.
- داوطلبان حایز رتبه های برتر (5 درصد) دانشنامه تخصصی هر رشته پیشنیاز در هر سال تحصیلی، در صورتی که مشمول خدمت وظیفه عمومی بوده و در حال انجام خدمت باشند با رعایت سایر شرایط مندرج در آئین نامه می توانند به طور مشروط، در آزمون ثبت نام و شرکت کنند و در صورت قبولی با استفاده از ماده یک قانون نحوه تامین اعضای هیات علمی تا تاریخ 31 شهریور ماه سال بعد از خدمت ترخیص شده، شروع به آموزش کنند.
5. شرکت و قبولی در آزمون پذیرش دستیار
6. نداشتن نقص عضو موثر حرفه ای برحسب رشته
7. عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و (Ph.D)
تبصره: دارندگان مدرک دانشنامه فوق تخصصی و قبول شدگان آزمون نهایی فوق تخصصی در یکی از رشته های پزشکی بالینی مجاز به شرکت مجدد در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی نیستند.
تبصره: پذیرفته شدگان سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار این دوره نیستند.
ب) شرایط اختصاصی:
1. مشمولین استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران: پذیرش با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران با رعایت قوانین و مقررات موضوعه و نیز مندرجات این راهنما انجام خواهد شد.
سهمیه ایثارگران شامل جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران:
کلیه داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران براساس ماده 70 قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران و اصلاحیه قانون مذکور ماده 47 قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت (2) و ماده 90 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی و تبصره آن شامل:
الف - 1: جانباز، آزاده، فرزند و همسر: شاهد، آزاده، جانباز 25 درصد و بالاتر (در قالب ظرفیت 25 درصد سهمیه رزمندگان و ایثارگران)
الف - 2: جانباز کمتر از 25 درصد. فرزند و همسر جانباز کمتر از 25 درصد. همسر و فرزند رزمنده با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه (در قالب ظرفیت 5 درصد سهمیه رزمندگان و ایثارگران)
رزمندگان بسیجی: الف - 1: رزمندگان بسیجی که براساس ماده 1 و تبصره های چهارگانه ماده مذکور در آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از تاریخ 31 شهریور 1359 تا 31 شهریور 1367 حداقل 6 ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند با توجه به مفاد اعلام شده ذیل مجاز به استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران شناخته می شوند:
تبصره 1: مناطق عملیاتی براساس مصوبات شورای عالی دفاع تعیین می شود.
تبصره 2: مدت حضور یا خدمت در جبهه سربازان و پاسداران وظیفه و همچنین تعهدات و ماموریت های خدمتی پرسنل وزارتخانه ها، سازمان ها و ارگان های نظامی در جبهه و نیز طرح 6 ماهه دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، حضور داوطلبانه تلقی نمی شود.
تبصره 3: نیروهای فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاه های مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمی شوند.
تبصره 4: همسر و فرزند رزمندگان بسیجی که حداقل به مدت 6 ماه حضور در جبهه را دارند، مشمول استفاده از ظرفیت تخصیص یافته به سهمیه رزمندگان و ایثارگران به میزان 5 درصد مندرج در بند مربوطه هستند. لازم است این افراد نیز جهت دریافت کد رهگیری فرد رزمنده طبق روند فوق الذکر اقدام کنند و در فرم ثبت نام آزمون، وارد کنند.
تبصره 5: با توجه به مصوبه هیئت وزیران در جلسه 14 مهرماه 1400 رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تائید ستاد کل نیروهای مسلح می توانند از تسهیلات ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بهره مند شوند. این دسته از رزمندگان از جهت سایر احکام قانونی، مشمول قوانین و مقررات حاکم بر رزمندگان هستند.
رزمندگان بسیجی: الف - 2: آن دسته از پرسنل کادر ثابت، پیمانی و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران چنانچه علاوه بر میزان موظفی از تاریخ 31 شهریور 1359 تا 31 شهریور 1367 حداقل 6 ماه پیوسته یا 9 ماه ناپیوسته در مناطق عملیاتی و جبهه های حق علیه باطل حضور داشته اند با تایید نهایی ستاد کل نیروهای مسلح مجاز هستنداز امتیاز سهمیه رزمندگان استفاده کنند.
رزمندگان بسیجی: الف - 3: براساس تبصره 2 ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مصوب هیات وزیران و قانون اصلاح قانون مذکور مصوب مجلس شورای اسلامی داوطلبانی که از سال 1368 به بعد یک نوبت با سهمیه رزمندگان در آزمون های سراسری پذیرفته شده اند، درصورتی که دارای حداقل مدت 12 ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل باشند، می توانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
درغیر اینصورت حق استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون ورودی را نخواهند داشت.
نحوه پذیرش در سهمیه ایثارگران و رزمندگان در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی
الف: 25 درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد:
1. همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر، به شرط کسب حد نصاب 70 درصد نمره علمی گزینش آزاد در رشته - محل انتخابی
2. فرد رزمنده به شرط کسب حداقل 80 درصد حد نصاب علمی در رشته - محل انتخابی
ب: 5 درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد (به شرط کسب حداقل 70 درصد حدنصاب علمی در رشته - محل انتخابی):
1. جانباز کمتر از 25 درصد فرزند و همسر جانباز کمتر از 25 درصد
2. همسر و فرزند رزمنده با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه
تعهدات: از پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد با رعایت سایر مقررات مرتبط تعهد محضری اخذ خواهد شد.
سهمیه پذیرش دانشجویان بومی توسط دانشگاه های علوم پزشکی با اولویت مناطق محروم:
فرد متقاضی استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی باید بطور کامل دارای یکی از شرایط ذیل براساس رای صادره در چهاردهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد:
1. متقاضی باید متولد استان مورد تقاضا بوده و حداقل دو مقطع تحصیلی کامل از مقاطع تحصیلی را (اعم از متوالی یا متناوب) در یکی از شهرهای استان مورد تقاضا باشد.
2. متقاضی حداقل سه مقطع تحصیلی را (اعم از متوالی یا متناوب) در یکی از شهرهای استان مورد تقاضا گذرانده باشد.
3. محل تولد یکی از والدین و یا همسر متقاضی در استان مورد نظر بوده و همچنین فرد 5 سال اقامت اخیر (منتهی به سال برگزاری آزمون) در یکی از شهرهای استان مورد تقاضا را داشته باشد.
4. مستخدمین پیمانی، قراردادی (تمام وقت)، رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و سازمان های وابسته به وزارت بهداشت با حداقل 5 سال سابقه استخدام و خدمت اخیر در مناطق محروم استان متقاضی
5. مستخدمین قراردادی تمام وقت پیمانی یا رسمی - آزمایشی یا رسمی - قطعی دانشگاه های علوم پزشکی و یا سازمان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حداقل 3 سال سابقه مدیریتی یا سرپرستی در مناطق محروم استان متقاضی به عنوان رئیس شبکه بهداشتی درمانی و یا رئیس بیمارستان (ارسال اسکن مدارک دال بر تایید شرایط الزامی است).
6. متقاضیان تحصیل در مقطع فوق تخصصی که سابقه حداقل 6 سال خدمت با مدرک تخصص در مناطق محروم استان متقاضی را داشته باشند.
ظرفیت پذیرش در مناطق محروم و نیز رشته های مورد نیاز متعاقبا در هنگام انتخاب رشته محل اعلام خواهد شد.
با توجه به اینکه نیازهای رشته ها در سهمیه بومی متعاقبا اعلام خواهد شد، داوطلب باید استان هایی را که واجد شرایط استفاده از آن در سهمیه مناطق محروم هستند، در مرحله ثبت نام انتخاب کنند (حداکثر دو استان واجد شرایط). پس از اعلام نیازهای درمان امکان تغییر استان ثبت شده در فرم ثبت نام وجود نخواهد داشت.
پذیرفته شدگان بر مبنای این شیوه نامه از بدو ورود مکلف به تودیع سند تعهد محضری به میزان سه برابر مدت تحصیل در مناطق مورد نیاز دانشگاه های محل تعهدی که در آن پذیرفته شده اند خدمت کنند.
در صورتی که شرایط به کارگیری دانش آموخته در محل اولویت انتخابی فراهم نباشد، دانشگاه مشمول مکلف است وی را جهت انجام تعهد به محل دیگری از مناطق محروم تحت پوشش خود اعزام کند و متعهد مکلف به تبعیت از دستور دانشگاه خواهد بود. تعهدات موضوع این شیوه نامه تحت هیچ شرایطی قابل خرید نیست.
آزادسازی دانشنامه تحصیلی متعهدین و یا صدور هر نوع گواهی تحصیلی، تائیدیه فراغت از تحصیل، ریز نمرات و یا هر قسم مدرک تحصیلی منوط به اتمام کامل تعهدات دانش آموختگان به تأیید دانشگاه های علوم پزشکی مشمول شیوه نامه هستند.
در خلال انجام تعهد، فعالیت حرفه ای متعهدین در مناطق غیر از استانی که با استفاده از سهمیه آن پذیرفته شده اند، ممنوع بوده و پروانه مطب این دسته از افراد در مدت اجرای تعهد، توسط سازمان نظام پزشکی به صورت استانی و برای استانی که متعهد برای خدمت در آن پذیرفته شده است، صادر خواهد شد. پس از اتمام تعهد، معاونت آموزشی گواهی لازم برای سازمان نظام پزشکی به منظور رفع محدودیت پروانه را صادر خواهد کرد.
کارکنان رسمی سایر وزارتخانه ها، سازمانها و یا نهادها صرفا در صورت انفکاک از محل استخدام مجاز به استفاده از تسهیلات مرتبط با پذیرش در سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی هستند.
جزئیات ضرایب و رشته های پیش نیاز در آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی
با تاکید بر منابع آزمون اعلام شده در سایت اینترنتی http://sanjeshp.ir جهت کلیه رشته های فوق تخصصی که دارای رفرانس مشابه هستند، (با توجه به رشته پیش نیاز در هر گروه آموزشی) صارفا یک دفترچه سئوال به تفکیک گروه های آموزشی تهیه و در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
با توجه به رشته انتخابی داوطلب، سئوالات اختصاصی رشته فوق تخصصی مربوطه در مقایسه با سایر سئوالات دفترچه آزمون دارای ضریب به شرح زیر خواهد بود:
گروه آموزشی رشته های فوق تخصصی ضریب سئوالات اختصاصی با رشته پیش نیاز کودکان روماتولوژی کودکان، ریه کودکان، مغز و اعصاب کودکان، کلیه کودکان، قلب کودکان، گوارش کودکان، خون و سرطان کودکان، طب نوزادی و پیرامون تولد، عفونی کودکان، غدد درون ریز و متابولیسم کودکان ضریب سئوالات اختصاصی در رشته فوق تخصصی مربوطه مساوی 4 است با رشته پیش نیاز بیماری های داخلی بیماری های ریه، بیماری های قلب و عروق، خون و سرطان بالغین، روماتولوژی، غدد درون ریز و متابولیسم بالغین، گوارش و کبد بالغین، نفرولوژی، عفونی ضریب سئوالات اختصاصی در رشته فوق تخصصی مساوی 3 است با رشته پیش نیاز جراحی عمومی جراحی کودکان، جراحی پلاستیک ترمیمی و سوختگی، جراحی قفسه صدری، جراحی قلب و عروق، جراحی عروق ضریب سئوالات اختصاصی در رشته فوق تخصصی مساوی 2 استتعداد سئوالات اختصاصی تمامی رشته های فوق تخصصی در دفترچه سئوالات هر گروه آموزشی به صورت مساوی است.
رشته های آلرژی و ایمونولوژی بالینی، مراقبت های ویژه و روانپزشکی کودک و نوجوان با توجه به رفرانس اعلامی هرکدام به طور مجزا دارای دفترچه سئوالات با ضریب یکسان در تمامی سئوالات خواهند بود.
آزمون شفاهی: در این دوره به طور استثناء کلیه داوطلبان مجاز به شرکت در آزمون شفاهی الکترونیک که به صورت منفرد یا ترکیبی از روش های PMP،OSCE یا سایر روش های نوین ارزشیابی و اختصاصی مرتبط با رشته خود برگزار می شود، هستند. پذیرش با رعایت کلیه مقررات و مصوبات از بالاترین نمره کل تراز شده صورت خواهد پذیرفت.
نحوه پذیرش در آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی
در این دوره از آزمون کلیه شرکت کنندگان اعم از مشمولین استفاده از مزایای سهمیه رزمندگان و ایثارگران، مشمولین پذیرش براساس شیوه نامه پذیرش دانشجویان بومی با اولویت مناطق محروم و نیز سایر متقاضیان پذیرش به صورت آزاد که در مرحله آزمون کتبی موفق به کسب حدنصاب حداقل 60 درصد نمره تراز شده آزمون مربوطه شده اند و با شرکت در آزمون شفاهی برابر ظرفیت از بالاترین نمره کل تراز شده با رعایت مقررات آزمون مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.
جهت شرکت در مراحل پذیرش، هر داوطلب علاوه بر کسب حد نصاب 60 درصد نمره تراز شده مرحله کتبی، ملزم به کسب 60 درصد نمره کل تراز شده آزمون نیز است.
نمره مکتسبه در مرحله شفاهی، صرفا در صورت کسب حدنصاب حداقل 60 درصد نمره تراز شده داوطلب در مرحله کتبی قابل محاسبه خواهد بود.
پذیرش و تعیین محل آموزش: متقاضیان تحصیل در رشته های فوق تخصصی بالینی پزشکی براساس نمره کل تراز شده مکتسبه داوطلبین آزمون پذیرش مربوطه از بالاترین نمره کل تراز شده (براساس دو سوم آزمون کتبی و یک سوم آزمون آسکی) صورت می گیرد. تبصره های این موضوع در دستورالعمل پذیرش دستیار فوق تخصصی درج شده است.
تعهدات پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی
الف) تمام پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی به صورت آزاد و یا مشمولین پذیرش با استفاده از سهمیه ایثارگران (به غیر از مشمولین قانون برقراری عدالت آموزشی) ملزم به سپردن تعهد محضری عام به میزان برابر مدت تحصیل به نفع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. تعهد نامه باید حداکثر تا 30 مهرماه 1401 تحویل دانشگاه محل آموزش شود.
ب) کارکنان رسمی سایر وزارتخانه ها، سازمان ها و یا نهادها که با ماموریت آموزشی و یا مرخصی بدون حقوق بصورت داوطلب آزاد در آزمون شرکت کرده و مورد پذیرش قرار می گیرند، در صورت پذیرش ملزم به سپردن تعهد محضری خدمتی خاص به میزان برابر مدت آموزش به محل استخدام خود هستند. این موضوع نافی انجام باقیمانده تعهدات ماموریت آموزشی اخذ شده نخواهد بود.
ج) مستخدمین و اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی پذیرفته شده بصورت آزاد ملزم به سپردن تعهد محضری به میزان برابر طول دوره آموزشی مصوب به دانشگاه محل استخدام خود هستند. این موضوع نافی انجام باقیمانده تعهدات ماموریت آموزشی اخذ شده نخواهد بود.
د) سند تعهد محضری خدمت پذیرفته شدگان (با در نظر گرفتن شرایط پذیرش) مطابق مقررات باید در بدو شروع به آموزش به دانشگاه محل تحصیل ارائه شود از آموزش افرادی که سند تعهد محضری را در موعد مقرر ارائه نکنند جلوگیری به عمل خواهد آمد.
ه) کلیه پذیرفته شدگان در قالب سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی ملزم به سپردن تعهد محضری به میزان 3 برابر مدت آموزش، به منظور ارائه خدمت در مناطق محروم تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مربوطه (محل تعهد) هستند.
توجه: جانبازانی که مستخدم دستگاه های اجرایی هستند و با استفاده از ماموریت آموزشی در دوره های دستیاری پذیرفته می شوند از تودیع سند تعهد محضری معاف هستند و لیکن این معافیت مانع از انجام سایر تعهدات از جمله تعهدات موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی و قانون تأمین امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی (آموزش رایگان) نمی شود.
توجه: براساس موضوع 6 هشتاد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، مدت تعهدات فارغ التحصیلان دوره های فوق تخصصی براساس مفاد اسناد تعهد محضری مأخوذه و با احتساب ضریب مناطق محروم کشور مورد اقدام قرار خواهد گرفت. (به استثناء پذیرفته شدگان با استفاده از شیوه نامه پذیرش دانشجویان بومی توسط دانشگاه ها با اولویت مناطق محروم).