دوشنبه 2 مهر 1403

افزایش تولید ماهی در قفس در دستور کار است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش تولید ماهی در قفس در دستور کار است

تولید 500 هزار تن ماهی در قفس در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است.

تولید 500 هزار تن ماهی در قفس در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آبزیان سهم زیادی در سفره ایرانیان ندارد. آمار سرانه مصرف آبزیان در کشور متفاوت عنوان می‌شود برخی این عدد را 7 کیلو گرم در ایران و 26 کیلو گرم در جهان ذکر می‌کند. گزارشی دیگر این عدد را 13 کیلو گرم در ایران و 20 کیلو گرم در جهان اعلام کرده است. گفته می‌شود چشم انداز تولید و مصرف آبزیان برای افق 1404 باید به 20 کیلو گرم برای هر فرد ایرانی برسد.

در 9 ماه نخست سال گذشته گل تولید آبزیان در کشور یک میلیون و 6 هزار و 482 تن بوده است که بناست در سال جاری این عدد افزایش یابد.

کنسرو ماهی یکی از کالاهای مصرفی در سبد خانوار ایرانی است. این محصول با وجود داشتن قیمت تعزیراتی امسال حدود 50 درصد افزایش قیمت داشته است. این امر سبب شده تا سهم آن در بازار تقاضا کمتر شود. آیا با افزایش تولید می‌توان قیمت تمام شده را برای مصرف کننده کاهش داد؟

سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران در سمینار تخصصی مدیریت پرورش ماهی در قفس اظهار کرد: پرورش ماهی در قفس یکی از ابزارهای رسیدن به تطبیق تولید با اقلیم و تاب‌آوری تولید است. تولید پروتئین آبزیان در شرایط اقلیمی کشور، کم‌آب‌بر محسوب می‌شود و رفتن به سمت آبزی‌پروری در منابع پایدار به ویژه در حوزه دریا یکی از استراتژی‌های مهم در تأمین امنیت غذایی کشور است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به 5800 کیلومتر نوار ساحلی در کشور خاطرنشان کرد: می‌توانیم از این نوار ساحلی به عنوان یک پایه زیستی برای تولید پروتئین آبزیان استفاده کنیم. در گام نخست مطالعات برای امکان تولید 4.6 میلیون تنی پرورش ماهی در قفس انجام شده است. همچنین تولید 500 هزار تن ماهی در قفس در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که حدود 317 هزار تن در آب‌های جنوب، 163 هزار تن در آب‌های شمال و 120 هزار تن هم در آب‌های داخلی خواهد بود.

حسینی گفت: تولید آبزی در سال گذشته به 5.5 میلیون تن رسید، پرورش ماهی در قفس یک صنعت نوپایی است و با تکنولوژی تولید قفس در دریا و ایجاد 12 هزار هکتار سایت پشتیبانی به سمت تولید در قفس پیش خواهیم رفت. به کارگیری تجربه، تخصص و آموزش و ترویج در این حوزه بسیار حائز اهمیت است از این رو سازمان شیلات ایران از این صنعت حمایت می‌کند.