یک‌شنبه 30 دی 1403

افزایش شمار مبتلایان تب دنگی | با علائم این بیماری آشنا شوید

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
افزایش شمار مبتلایان تب دنگی | با علائم این بیماری آشنا شوید

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که در کشور بیش از 184 مورد ابتلا به «تب دنگی» گزارش شده است. وی افزود: از این تعداد، 42 مورد انتقال محلی ثبت شده که شامل 11 مورد در «بندر لنگه» استان هرمزگان و31 مورد در «چابهار» استان سیستان و بلوچستان می‌باشد.

دکتر شهنام عرشی با اشاره به گزارش‌های نظام مراقبت سندرمیک در کشور، اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تا 18 شهریور ماه، بیش از 184 مورد ابتلا به «تب دنگی» ثبت شده است. وی افزود: بر اساس بررسی‌های اپیدمیولوژیکی انجام شده بر روی بیماران، بیشتر موارد شناسایی شده دارای سابقه سفر به خارج از کشور هستند. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که 131 نفر به امارات متحده عربی، 9 نفر به پاکستان، یک نفر به عمان و یک نفر به بنین سفر کرده‌اند.

وی درباره میزان ابتلای محلی به بیماری تب دنگی در کشور گفت: براساس گزارش‌های ارائه شده، 42 مورد انتقال محلی ثبت‌شده که از این تعداد، 11 مورد در «بندر لنگه» استان هرمزگان و 31 مورد در «چابهار» استان سیستان‌وبلوچستان شناسایی شده‌اند. یک نفر از بیماران دارای ملیت آفریقایی، 4 نفر افغانستانی، سه نفر ملیت پاکستانی و 34 نفر دیگر ایرانی هستند.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره چگونگی شناسایی بیمارانی که سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند، توضیح داد: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان‌فارس یعنی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شهرهای «گراش»، «لارستان»، «جهرم» و «شیراز» توانسته‌اند اغلب موارد ابتلای وارده را تشخیص دهند؛ منظور از موارد وارده این است که افراد، سابقه سفر به خارج از ایران را دارند و در کشوری دیگر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

عرشی افزود: همچنین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهیدبهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان توانسته‌اند بیمارانی که سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند را شناسایی کنند.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به تب دنگی اظهار کرد: تاکنون، مرگ یک نفر به دلیل ابتلا به تب‌دنگی گزارش شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت گسترش پشه ائدس در کشور نیز گفت: در حال حاضر، پشه آئدس «اجیپتی» در مناطق مستعد استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان و در بخش‌هایی از استان‌های مجاور این مناطق نیز حضور دارد یا در طی ماه‌های آینده مستقر خواهد شد. همچنین پشه آئدس «آلبوپیکتوس» در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل و گلستان و بخش‌های مجاور صید شده و به احتمال زیاد در بخش‌های مجاور حضور دارد.

تب دنگی یک بیماری با علائم اولیه شبیه آنفولانزا است که توسط پشه‌های آئدس (Aedes) منتقل می‌شود. بیشتر افرادی که به تب دنگی مبتلا می‌شوند هیچ علائمی نشان نمی‌دهند، اما ممکن است دچار تب شده و در برخی موارد نادر به شدت مریض شده، نیازمند مراقبت‌های بیمارستانی شوند و یا حتی جان خود را از دست بدهند.

اگر پشه آئدس که آلوده به ویروس تب دنگی است شما را نیش بزند دچار این بیماری خواهید شد. پشه‌های آئدس معمولا در طول روز فعال هستند، بالاخص حوالی طلوع آفتاب و اندکی پیش از غروب آن. بنابراین در این زمان‌ها بیشترین احتمال گزیدگی و ابتلا به تب تب دنگی وجود دارد.

اگر در اطراف خانه، محله یا محل کار و تحصیل اشیاء و جاهایی وجود دارد که شامل آب است یا آب باران در آن جمع می‌شود، خطر بیشتری شما را تهدید می‌کند. زیرا پشه آئدس در آب تولید مثل می‌کند و حتی در جایی که آب خیلی کمی وجود دارد نیز می‌تواند تخم‌گذاری کند برای مثال در سطل، تایرهای استفاده شده خودرو، چاله‌های آب یا حتی در درب بطری‌ها.

اگر فردی مبتلا به تب دنگی است، ویروس در هفته اول ابتلا در خون آنها خواهد بود. اگر پشه‌ای در این زمان آنها را نیش بزند، آلوده به ویروس خواهد شد. این پشه آلوده سپس می‌تواند افراد دیگر را با نیش خود آلوده کند. زنان باردار نیز ممکن است که بیماری تب دنگی را به در زمان بارداری یا نزدیک به زمان تولد به کودک خود منتقل کنند.

افزایش شمار مبتلایان تب دنگی | با علائم این بیماری آشنا شوید 2