دوشنبه 5 آذر 1403

افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی به 340 نفر / بالاترین میزان باسوادی استان مربوط به گرمه است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی به 340 نفر / بالاترین میزان باسوادی استان مربوط به گرمه است

مهدی مودی با اشاره به اینکه جذب نیروی فرهنگی در خراسان شمالی در مقایسه با سایر استان ها 25 درصد بالاتر است، گفت: جذب نیروی فرهنگی در دانشگاه های فرهنگیان استان از 250 نفر به 340 نفر افزایش پیدا کرده که نیمی از آنها در مقطع ابتدایی و نیم دیگر متوسطه در تمامی رشته ها هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، مهدی مودی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی پیش از ظهر امروز، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: میانگین تحصیلات در خراسان شمالی هفت سال و سه ماه است در حالی که در تمام مراحل تحصیلی، دانش آموزان باید 12 سال تحصیل باشد که در مقایسه این دو آمار، استان حدود سه سال عقب است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری مهدکودک ها نیز به آموزش و پرورش اضافه شدند، گفت: براین اساس آموزش و تعلیم دانش اموزان از سنین نوآموزی تحت نظارت و کنترل آموزش و پرورش انجام می شود.

مودی با بیان اینکه براساس آخرین سرشماری در سال 95، درصد باسوادی در گروه هدف 10 تا 49 سال، 3.5 درصد رشد پیدا کرده، گفت: براین اساس در سال 95 باسوادی استان 92.85 درصد بوده اما در حال حاضر این آمار به 96.5 درصد رسیده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: این در حالی است که ارتقا سواد در بین زنان، پنج درصد بوده است و از 90.27 درصد در سال 95 به 95.06 درصد در سال جاری رسیده، که این آمار در بین مردان 1.5 درصد رشد پیدا کرده است.

مودی گفت: لازم به ذکر است که درصد باسوادی در مناطق شهری دو درصد و در مناطق روستایی 5.5 درصد در استان خراسان شمالی ارتقا پیدا کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: شهرستان گرمه با 98.99 درصد در استان بالاترین میزان باسوادی و راز و جرگلان با 91.5 درصد پایین ترین میزان باسوادی استان را دارند، این در حالی است که طبق این وضعیت شهرستان مرزی راز و جرگلان در مقایسه با قبل بالاترین عملکرد را داشته و هشت درصد رشد پیدا کرده است.

16 هزار بی سواد در خراسان شمالی شناسایی نشدند

مودی اظهار داشت: براساس آخرین آمار سرشماری استان، 39 هزار و 216 نفر بی سواد در استان وجود داشته که از این تعداد 14 هزار نفر باسواد شده اند و از 25 هزار نفر باقی مانده، 9 هزار نفر شناسایی شدند و مابقی اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست و گروه شناخته شده که تا سال 1404 مراحل باسوادی را طی خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جاری، 186 هزار و 415 دانش آموز تحت پوشش آموزش رفته اند، گفت: از این تعداد 6 هزارو 200 دانش آموز به تحصیل برگشتند که یک سوم انها تکرار پایه و دو سوم آنها جذب بازماندگان از تحصیل بودند.

این مقام مسئول گفت: در حال حاضر تمام مدارس خراسان شمالی به صورت حضوری و براساس نوبت بندی برگزار می شوند.

مودی با اشاره به اینکه تاکنون 98 درصد دانش آموزان 12 سال به بالا استان و 95 درصد فرهنگیان واکسن کرونا را دریافت کرده اند، گفت: گفتنی است که دانش آموزان شهرستان فاروج کمترین میزان دریافت واکسن را در استان داشته و در مقایسه با سایر شهرستان ها حدود 10 درصد عقب تر است که براساس تصمیمات گرفته شده روند واکسینه شدن این دانش آموزان به صورت موردی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: علاوه بر این، پنج درصد باقی مانده نیروهای فرهنگی که واکسینه نشده اند، نیز به همین ترتیب در دستور اقدام است تا به سقف 100 درصدی دست پیدا کنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در دیماه سال جاری آزمون های نوبت اول مدارس به صورت حضوری برگزار می شود و در این مدت مدارس مجاز به تعطیلی هستند، گفت: دانش آموزان تنها در شرایط آزمون در مدرسه حضور پیداکنند، همچنین دانش آموزان پایه دوازدهم، ایثارگران و بزرگسالان که آزمون آنها به صورت متمرکز استانی برگزار خواهد شد براساس زمانبندی اعلام شده در محل آزمون حضور پیدا خواهند کرد.

1213 نیروی فرهنگی جدید تا بهمن ماه سال جاری به آموزش و پرورش اضافه خواهند شد

وی با اشاره به اینکه جذب نیروی فرهنگی در خراسان شمالی در مقایسه با سایر استان ها 25 درصد بالاتر است، گفت: جذب نیروی فرهنگی در دانشگاه های فرهنگیان استان از 250 نفر به 340 نفر افزایش پیدا کرده است، که نیمی از آنها در مقطع ابتدایی و نیم دیگر متوسطه در تمامی رشته ها هستند.

مودی با اشاره به اینکه 970 معلم حق التدریس که در سایر استان ها در زمان سه ساله تعیین تکلیف شدند، در خراسان شمالی در یک سال وضعیت شان مشخص شد، گفت: علاوه بر این 100 نفر معلم طرح امین، 57 نفر نیروی معلم قرآنی، 87 نیروی خرید خدمات ایثارگران در بخش آموزش رسمی و سواد آموزی برای دوره معرفی شده اند و تا بهمن ماه حکم را دریافت و به مدار آموزش افزوده خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی یادآور شد: همچنین 17 نفر از نیروهای خرید خدمات که رشته شان مرتبط نیست، با پیگیری ها از جانب مجلس به این جمع اضافه خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه فضای آموزش و خراسان شمالی از لحاظ جذب نیرو سال طلایی داشته است، گفت: در شرایط فعلی برای کلاس ها، 48 نیروی معلم کسری داریم که اضافه کار خورده اند، اما معلمانی که در بهمن ماه اضافه می شوند، مشکل را مرتفع خواهند کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: مشکل نیروی انسانی خراسان شمالی مهر 1401 در دو شهرستان مانه و سملقان و راز و جرگلان به صورت کامل رفع شود، مشکل سایر شهرستان ها نیز حل خواهد شد زیرا خیلی از آنها معلم سایر شهرستان ها هستند که در این دو نقطه مشغول به تدریس شده اند.

وی بیان داشت: در مجموع ثابت به صورت میانگین سالانه یک هزار و 700 نفر نیروی بازنشسته در استان هستند، که اگر به همین تعداد نیرو در سال جذب شود، مشکل رفع خواهد شد، این در حالی است که در سال جاری از این تعداد یک هزار و هفت نفر بازنشست شدند و 700 نفر استمرار خدمت خوردند.

انتهای پیام /