افزایش قیمت این تاکسی ها / موضوعی که به ضرر مردم شد!
افزایش قیمت تاکسی های سورن می توانند ضررهای بزرگی برای مردم و رانندگان تاکسی ایجاد کند.
موضوع تاکسیرانی و قیمت هایی که برای آن مصوب می شود و همچنین مسئله نوسازی تاکسی های فرسوده، موضوعی است که برای تمام شهروندان دارای اهمیت است.
مدیرعامل اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور با اشاره به افزایش قیمت تاکسی سورن از 362 میلیون به 480 میلیون تومان، این افزایش قیمت را غیرقابل قبول دانست.
مرتضی ضامنی، با اشاره به افزایش قیمت تاکسی سورن، این افزایش قیمت غیرمنطقی و غیرقابل قبول دانست که و سد راه نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی میشود.
وی گفت: این افزایش قیمت، به ضرر رانندگان تاکسی و مردم خواهد بود. رانندگان تاکسی با این قیمت، توان خرید تاکسی سورن را ندارند و نوسازی تاکسیهای فرسوده، برایشان بسیار دشوار شده است و این افزایش قیمت تاکسی سورن منجر به افزایش کرایه تاکسی هم خواهد شد.
مدیر عامل اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور ادامه داد: افزایش قیمت، در حالی اتفاق افتاده است که بسیاری از رانندگان تاکسی در انتظار نوسازی تاکسیهای فرسوده خود بودند. اما با افزایش ناگهانی قیمت تاکسی سورن، این امیدواری به ناامیدی تبدیل شده است.
ضامنی با بیان اینکه دولت آقای رئیسی در راستای حل مشکلات معیشتی مردم گامهای بلندی برداشته است، گفت: از دولت و مسئولان انتظار میرود که به این موضوع رسیدگی کنند و برای حل این مشکل، چارهای اساسی بیندیشند.
وی بیان کرد: این افزایش قیمت، به ضرر رانندگان تاکسی، مردم و کل جامعه خواهد بود و افزایش کرایه تاکسی به کاهش تقاضا برای سفر با تاکسی و افزایش آلودگی هوا منجر خواهد شد.
ضامنی در پایان گفت: با توجه به اینکه نیاز حوزه تاکسیرانی کمتر از یک درصد تولید شرکت خودروساز است، این مجموعه باید به اجرای مسئولیتهای اجتماعی خود و در راستای حمایت از حوزه حمل و نقل عمومی شهری در تصمیم خود تجدید نظر کند و قیمت تاکسی سورن را به قیمت قبلی بازگرداند. این کار، به نفع رانندگان تاکسی، مردم و کل جامعه خواهد بود.
سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران در این آیین هوشمند سازی و حذف پول فیزیکی را از اولویتهای تاکسیرانی عنوان کرد و گفت: روزانه سه میلیون و 500 هزار نفر در شهر تهران با تاکسی جابجا میشوند؛ ما در مجموع 59 پایانه و 600 خط تاکسی در شهر داریم.
وی افزود: مجموع تاکسیهای تهران نزدیک به 80 هزار دستگاه است و 64 هزار کارنامه تاکسیرانی در این خصوص صادر شده است.
فرسوده بودن نیمی از تاکسی های تهران
به گفته مالکی، بیش از نیمی از تاکسیهای تهران فرسوده هستند که البته 313 هزار تاکسی در کشور داریم که 200 هزار دستگاه از آنها فرسوده بوده و عمر بالای 10 سال دارند.
وی ادامه داد: اکثر تاکسی های تهران بدلیل شرایط ویژه ای که دارند قادر به دریافت معاینه فنی نیستند و باید به نوسازی و بهسازی تاکسیها بپردازیم و تاکید بیشتر بنده بر بهسازی علاوه بر نوسازی است.
مالکی افزود: با استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و با حمایت شهردار تهران، تاکنون 6 هزار خودرو تاکسی نوسازی شده یا درحال نوسازی است.
سرپرست سازمان تاکسیرانی این خبر را هم داد که برای بهسازی تاکسیها با حمایت شورای شهر هم اعتباری را دریافت میکنیم تا بتوانیم از طریق این تسهیلات نواقص خودروهای زیر 10 سال را برطرف کنیم تا تاکسیرانان برای گرفتن معاینه فنی مشکلی نداشته باشند.
50 هزار تاکسی برقی سال آینده در تهران
مالکی در ادامه گفت: پرداخت وام های 150 میلیونی برای رانندگان تاکسی های سواری و 200 میلیون تومانی برای ون تاکسیها با سود هشت درصد در دستور کار بوده اما اولویت اصلی ما برقی سازی تاکسی ها است.
وی افزود: براساس توافق های انجام شده با وزارت صمت 20 هزار تاکسی برقی از این وزارتخانه خواهیم گرفت و با واردات خارجی، در نهایت بیش از 50 هزار خودروی برقی را در سال 1403 در معابر تهران خواهیم داشت.