جمعه 28 شهریور 1404

افزایش قیمت خرید گندم در راستای پشتیبانی عملی از تولید است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش قیمت خرید گندم در راستای پشتیبانی عملی از تولید است

ارومیه - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم بهترین مشوق برای گندم کاران بوده و ضمن اثرگذاری در افزایش بهره وری، پشتیبانی عملی از تولید است.

اکبر کرامتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سه سال اخیر میزان تولید گندم استان به 650 هزار تن رسیده است درحالی که میزان خرید تضمینی 400 هزار تن بوده که بیانگر استفاده بخشی از محصول تولیدی توسط کارخانجات تولید خوراک دام است.

وی ادامه داد: ادامه این روند موجب ایجاد خلل و مشکلاتی در خودکفایی کشور می شود و نیاز به واردات گندم را رقم می زند که حرکت دولت و وزارت جهاد کشاورزی یک گام اساسی و مهم در زمینه حمایت از تولید ملی در شرایط کنونی محسوب می شود.

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: کشاورزان رغبتی برای نگهداری محصول خود نداشتند که افزایش قیمت خرید تضمینی می‌تواند انگیزه ای برای نگهداری بهینه و افزایش راندمان تولید و بهره وری محسوب شود.

وی با اشاره به اینکه این اقدام در مناسب ترین زمان انجام شده است، افزود: هنوز برداشت گندم در بسیاری از مناطق کشور و بخصوص آذربایجان‌غربی آغاز نشده‌است و افزایش قیمت خرید تضمینی دلگرمی بیشتر گندمکاران را موجب می‌شود.

کرامتی بیان کرد: این افزایش قیمت خرید می‌تواند برای شرکت های خدماتی تامین نهاده و مکانیزاسیون نیز مفید باشد.

در سال 1399 حدود 291 هزار تن گندم مازاد بر نیاز به ارزش هفت هزار و 400 میلیارد ریال در شهرستان های مختلف اذربایجان غربی خریداری شد.

میزان تولید گندم آذربایجان غربی در سال زراعی گذشته (اول مهر 1398 تا آخر شهریور امسال) 633 هزار تن بود که 46 درصد آن، خرید تضمینی شد.

میزان خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان در سال زراعی گذشته با 17 درصد کاهش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به 291 هزار تن رسید.

*س_برچسب‌ها_س*