شنبه 3 آذر 1403

افزایش ناباروری ثانویه در زوجین دارای فرزند / فرزندآوری را به تأخیر نیندازید!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
افزایش ناباروری ثانویه در زوجین دارای فرزند / فرزندآوری را به تأخیر نیندازید!

رئیس بیمارستان فوق تخصصی نجمیه با بیان این‌که شیوع ناباروری ثانویه در جامعه بیشتر شده است، تأکید کرد: زوجین پس از ازدواج، فرزندآوری را به تأخیر نیندازند.

- اخبار اجتماعی -

سید غلامرضا موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره شایع‌ترین علل ناباروری اظهار کرد: ناباروری علت‌های مختلفی دارد؛ شایع‌ترین علت آن، مسائل ناشناخته است اما مسائل ژنتیکی و ارثی، عوامل اجتماعی، سبک زندگی ناسالم و بالا رفتن سن ازدواج و فرزندآوری از علل ناباروری در زوجین شناخته می‌شود.

وی افزود: ناباروری دو نوع اولیه و ثانویه دارد؛ در نوع اولیه، زوجین از بدو ازدواج پس از یک‌سال اقدام به بارداری، دارای فرزند نمی‌شوند؛ در ناباروری ثانویه، افراد دارای فرزند هستند اما در اقدام به بارداری‌های بعدی، با مشکل ناباروری مواجه می‌شوند.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی نجمیه ادامه داد: متأسفانه به نظر می‌رسد که ناباروری ثانویه در سطح جامعه شیوع بیشتری پیدا کرده است که یکی از مهم‌ترین علت‌های آن، افزایش فاصله سنی بین موالید است. سایر عوامل مانند سبک زندگی ناسالم، تغذیه و استرس نیز می‌تواند منجر به ناباروی ثانویه شود.

روشی جدید برای درمان ناباروری / استفاده از خون قاعدگی برای درمان ناباروری زنان

موسوی تأکید کرد: هرچه سن بالاتر می‌رود به دلیل تغییرات هورمونی ایجادشده در بدن افراد، شانس باروری کاهش می‌یابد؛ همزمان ممکن است با بالارفتن سن، برخی بیماری‌های زمینه‌ای ایجاد شود؛ همچنین استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری مانند مصرف داروهای ضدبارداری برای به تأخیر انداختن زمان فرزندآوری باعث تغییرات هورمونی و به مرور زمان منجر به کاهش باروری می‌شود بنابراین توصیه می‌شود که زوجین پس از ازدواج، فرزندآوری را به تأخیر نیندازند.

وی در پاسخ به سؤال "فاصله استاندارد بین موالید چه‌قدر است؟" تصریح کرد: نمی‌توان عدد استانداردی برای فاصله سنی بین فرزندان تعیین کرد زیرا این مسئله به عوامل اجتماعی و اقتصادی زوجین نیز بستگی دارد اما به طور کلی می‌توان گفت که فاصله سنی بین دو تا سه سال بین فرزندان، کاملاً معقول است البته اگر فاصله سنی بین فرزندان کمتر از سه سال باشد نیز مشکلی ایجاد نمی‌شود.

بیش از 20 درصد زوج‌های ایرانی نابارورند / نرخ رشد جمعیت ایران منفی می‌شود

رئیس بیمارستان فوق تخصصی نجمیه با اشاره به راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در بیمارستان نجمیه از سال 1400 گفت: فعالیت‌های تشخیصی، درمانی و مشاوره‌ای ناباروری در این مرکز درحال انجام است و از سال گذشته تاکنون تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان از طریق IUI، IVF و سایر روش‌ها دارای فرزند شده‌اند.