جمعه 9 آذر 1403

افزایش وام خرید مسکن؛ شاید وقتی دیگر

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
افزایش وام خرید مسکن؛ شاید وقتی دیگر

افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن که هم اکنون 160 میلیون تومان است فعلا در دستور کار مسئولان از جمله وزیر راه و شهرسازی قرار ندارد؛ وزارتخانه همچنان معتقد است که کنترل بازار مسکن باید از طریق رشد ساخت و ساز محقق شود.

به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی به عنوان یکی از اعضای شورای پول و اعتبار اخیرا یک بار دیگر تاکید کرده که موضوع افزایش وام مسکن فعلا در دستور کار قرار ندارد. محمد اسلامی با این حال گفته که «منتظریم تا قیمتها فروکش کند و سپس سر فرصت در این باره تصمیم گیری کنیم». این صحبت وزیر بدان معناست که وام مسکن شاید بالا برود اما حالا نه.

با وجود آنکه در دولت روحانی سقف تسهیلات خرید مسکن هشت برابر شد و به 160 میلیون تومان برای زوجین رسید که از سال 1392 تا اواخر 1396 فرصت خوبی به متقاضیان برای خرید خانه داد، به یکباره با نوسانات اقتصاد کلان و رشد قیمت مسکن تاثیرگذاری وام خرید خانه به طور محسوسی کاهش یافت. به طوری که با توجه به میانگین 26.7 میلیون تومان قیمت هر متر مسکن در تهران، حالا با وام 160 میلیون تومان فقط می توان حدود شش متر خانه خریداری کرد.

با این حال محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی که از 19 آبان 1397 جایگزین عباس آخوندی شده از همان ابتدا معتقد بود که افزایش وام مسکن اثرات تورمی در بازار ایجاد می کند. او که افزاش عرضه را راهکار مناسب تری می داند از اواخر سال 1397 پروژه اقدام ملی مسکن را با ظرفیت احداث 400 هزار واحد آغاز کرد. در ادامه توافقنامه هایی ذیل این پروژه با دستگاههای اجرایی به امضا رسید که اضافه بر 400 هزار واحد قبلی است. مطابق آخرین آماری که اسلامی ارایه کرده تا کنون 460 هزار واحد در قالب این طرح تعیین تکلیف شده است.

الزام بانکها به پرداخت 20 درصد از تسهیلات به حوزه مسکن

مطابق قانون، بانکها موظفند 20 درصد از تسهیلات پرداختی خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند. با این حال این موضوع طی سالهای اخیر مغفول مانده و پرداختی بانکها به بخش مسکن کمتر از این رقم بوده است. اخیرا اسلامی اعلام کرده چهارشنبه شب (29 مهر ماه) در شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای برای بخش مسکن گرفتیم که بر اساس آن 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ساخت و ساز مسکن اختصاص داده می‌شود؛ بانک مرکزی سهمیه هر بانک از این مبلغ را تعیین می‌کند وزارت راه و شهرسازی نیز سامانه معرفی سازندگان را تهیه می‌کند تا بتوانند وام ساخت را دریافت کنند 20 هزار میلیارد تومان رقم قابل ملاحظه‌ای است. کما اینکه وزارت صمت هم 50 هزار میلیارد تومان برای رفع موانع تولید بخش صنعت توانست مصوبه از شورای پول و اعتبار دریافت کند.

انتهای پیام