یک‌شنبه 30 دی 1403

افزایش 400 میلیارد تومانی بودجه سازمان پسماند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
افزایش 400 میلیارد تومانی بودجه سازمان پسماند

اعضای شورای شهر تهران در ادامه بررسی لایحه متمم بودجه 1403 شهرداری تهران اعتبار پیشنهادی حوزه معاونت خدمات شهری را بررسی کردند.

در ادامه بررسی لایحه متمم بودجه 1403 شهرداری تهران که بعدازظهر امروز نیز در صحن علنی شورای شهر تهران بررسی شد، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به پیشنهادات شهرداری تهران در لایحه متمم بودجه 1403 در حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری به بودجه شرکت شهربان و حریم بان در سال جاری، گفت: حدود 1350 میلیارد تومان بودجه شرکت شهربان و حریم بان است که باید تعیین تکلیف شود. عملکرد این شرکت با این بودجه تناسب ندارد و شنیده‌ام که نیرو‌های شهربان و حریم بان را می‌خواهند به مناطق ببرند و اگر چنین چیزی رخ داده است باید بیایند و در کمیسیون مربوطه توضیح دهند.

وی با بیان اینکه در حوزه پسماند ردیف‌های بودجه بسیار متعدد هستند، اظهار کرد: فارغ از بودجه مدیریت پسماند،‌ام آر اف و پرداخت حقوق ردیف‌های دیگری هم داریم که اعتبار آن کاهش یافته است. برای مثال 22 میلیارد تومان از بودجه جمع آوری حیوانات از سطح شهر کاهش پیدا کرده که دلیل آن را نمی‌دانیم. قرار بود‌ام آر اف به عنوان ایستگاه‌های میانی راه اندازی شوند؛ اما برخی از این مراکز تعطیل شده است.

پیرهادی اضافه کرد: معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در شورای فنی مصوب کرده است که بر اساس آیتم‌های سازمان برنامه عمل کنند. 700 میلیارد تومان برای کمک به پیمانکاران پیش بینی شده بود. رفت و روب به خوبی انجام نشد و پیمانکاران به تعهدات خود عمل نکردند؛ لذا این رقم زیاد است.

وی ادامه داد: مابه التفاوت حقوق شامل همه نمی‌شود؛ 70 درصد از پاکبانان اتباع هستند که تعداد زیادی از آنها رد مرز شده‌اند و اگر ارقام به پیمانکاران پرداخت شود، به اتباع نمی‌پردازند و شاید به پاکبانان ایرانی هم ندهند. با توجه به این موضوع 300 تا 400 میلیارد تومان در متمم بودجه پیشنهاد می‌دهیم و با وجود نقص کار پیمانکاران می‌خواهیم اقدامات به نتیجه برسد.

ناصر امانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه در حوزه خدمات شهری دچار پس روی و عقب روی شده‌ایم، گفت: دلیلش این است که شیوه اجرایی اشتباه است و به مقصد نمی‌رسیم. در حوزه پسماند روش جمع آوری و رفت و روب در شهر تهران دچار مشکل است و باید اصلاح شود. اعتقاد دارم افزایش بودجه مشکل رفت و روب را حل نمی‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه فضای سبز به هر محله‌ای که می‌رویم درختان در حال خشک شدن هستند چرا که پیمانکاران رسیدگی لازم را ندارند و به موقع به درختان آب نمی‌دهند. حوزه خدمات شهری ویترین عملکرد شهرداری است و توسعه و نگهداری فضای سبز بسیار مهم است. قبل از افزایش متمم بودجه باید اصلاح صورت بگیرد. از سوی دیگر سوالم این است که آیا ورود پرونده‌ها به کمیسیون ماده 100 کاهش داشته یا افزایش؟ بسیار افزایش پیدا کرده و همه در این خصوص ناراحت هستند. در بحث حیوانات مضر شهری هم بسیار مشکل داریم و باید به این مسئله پرداخت شود.

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران هم با اشاره به 700 میلیارد تومان تعدیل مصوب سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: قرارداد با پیمانکاران منعقد شده است. سال قبل عدد تعدیل جزئی بود، اما امسال 700 میلیارد تومان اعلام شده و اگر این رقم تصویب هم نشود، شهرداری محکوم خواهد شد.

وی با بیان اینکه در قرارداد‌هایی که در سازمان مدیریت پسماند منعقد شده ضعیف عمل شده، گفت: در منطقه 14 پس از خلع پیمانکار، آنالیز وضعیت با حجم پسماند همخوانی نداشت و پیمانکار جدید وارد کار نمی‌شد. اگر 700 میلیارد تومان تخصیص نیابد هم خدمات شهری زمین می‌خورد و هم شهرداری تهران محکوم می‌شود.

داود گودرزی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران که در صحن شورای شهر تهران حضور داشت در ادامه سخنان اعضای شورای شهر تهران با اشاره به بحث پسماند و رفت و روب در شهر تهران اظهار کرد: در پسماند و رفت و روب چندین روش در شهرداری مورد توجه بوده است. این موضوع دغدغه همگانی است و برنامه‌ای پیش بینی شده که در کمیسیون تخصصی و شورا گزارش داده خواهد شد. در شهر‌های دیگر کشور مدل‌هایی اجرایی می‌شود و امروز می‌دانیم که اصفهان، تبریز و مشهد چگونه عمل می‌کنند. تمام این مباحث قابل بررسی است و ما آن را بررسی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: سال قبل تصمیمی گرفته شده که از 147 قرارداد مدیریت پسماند به 14 قرارداد برسیم. این قرارداد‌ها سه ساله منعقد شده و عدد آن بر اساس فهرست بهای سال 1401 بوده و سپس فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه مورد توجه قرار گرفته است. ما این سوال را مطرح کردیم که آیا شهرداری تهران می‌تواند جدا از فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه، فهرست خود را اجرایی کند؟ وقتی فهرستی مشخص شده ما نمی‌توانیم از آن تخطی کنیم. امسال فهرست بهای فضای سبز نیز اعلام شده و ما نمی‌توانیم بگوییم می‌خواهیم بر اساس فهرست شورای فنی پیش برویم.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با اعلام اینکه سازمان بودجه به صورت اختصاصی فهرست را برای پسماند اعلام کرده و از لحاظ فنی اعمال فهرست شهرداری شدنی نیست، گفت: ما با قرارداد‌های سه ساله‌ای مواجه هستیم که حجمی است و 10 دی ماه تعدیل سال 1403 اعلام شده و 37 درصد برای نیمه اول سال ابلاغ شده است.

وی افزود: این عدد 3300 میلیارد تومان برای حوزه پسماند است و رقم قرارداد پیمانکار و حقوق کارکنان مشخص بوده است. در واقع رقم قرارد‌ها چهار هزار و 500 میلیارد تومان بود که به سه هزار و 300 میلیارد تومان رسید. بودجه پسماند در سال 1402 نسبت به سال 1401 به میزان 57 درصد افزایش یافته و حقوق افزایش یافته و تجهیزات نیز تأمین شده است. از لحاظ وضعیت کلی، ایراداتی وجود دارد، اما بر اساس آمار سامانه 137 و نظارت‌های میدانی اوضاع به آن شکل که در شهر نمی‌توان تردد کرد، نیست.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه کارگر، پیمانکار، مدل مالی، روش جمع آوری و انتقال، نوع ماشین آلات و تجهیزات، مدل نظارت در شورا، رفتار مردم و اسناد بالادستی معیار‌های ما در حوزه مدیریت پسماند است، یادآور شد: برای طرح تحول پسماند برنامه داریم. حذف زباله گرد و بهینه سازی پسماند و رفت و روب طرح دارد و این تعهد را می‌دهیم که با کمک شورا، شهر را تمیزتر خواهیم کرد و از عهده آن بر می‌آییم.

وی ادامه داد: در مورد نرخ تعدیل این قرارداد‌ها نمی‌توانیم حرفی بزنیم. این تعدیل در بخش‌های دیگر که پیمانکار دارد، اجرایی می‌شود. عدد واقعی تعدیل هزار و 95 میلیارد تومان است. چند منطقه ما بر اساس فهرست بهای سال 1401 متضرر شده‌اند. پیمانکار معتقد است که اگر شهرداری می‌خواهد پیمانکار کار خود را به درستی انجام دهد، باید حق و حقوق آن پرداخته شود.

گودرزی با بیان اینکه ما مفاد قرارداد را یک به یک بررسی می‌کنیم و از پیمانکار تعهد می‌گیریم و نظارت به صورت سیستمی، میدانی و مردمی انجام می‌شود، اظهار کرد: در سه ماه اخیر، روزانه در مورد پسماند جلسه برگزار کردیم و شرایط در حال بهبود است. اگر عدد کم شود ما نمی‌توانیم از پیمانکار تعهد بگیریم.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: طرح اولیه برای چهارباغ و محدوده پایین آن از قبل نوشته شده بود و یک بخش از آن اجرا شده بود و بخشی دیگر در این دوره در حال اجراست. از چهار باغ، تلاش ما این است که یک باغ تا عید فطر به بهره برداری برسد و پلی که به بزرگراه شهید همت متصل می‌شود، مورد بهره برداری قرار گیرد.

گودرزی در ادامه این جلسه گفت: ما ساخت 100 بوستان مادر و کودک را در برنامه داشتیم که 40 بوستان در مرحله بهره برداری قرار گرفته است و 30 میلیارد تومان برای تکمیل این طرح‌ها پیش بینی کردیم.

وی درخصوص اعتراضات نیرو‌های شرکت شهربان و حریم بان، یادآور شد: ما با یک شرکت دو هزار و 400 نفره مواجهیم که هزار و 400 میلیارد تومان بودجه برای انجام مأموریت‌ها دارد. اینکه رضایت وجود ندارد، قبول است. استقرار خودرو‌ها در نواحی صورت می‌گیرد، اما هیچ ردپایی از شرکت برای مدیریت نیرو‌ها در مناطق و نواحی وجود ندارد.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شهرداران مناطق باید با رئیس شرکت هماهنگی انجام دهند که عملیات در بخش‌های مختلف صورت بگیرد، گفت: قرار بر این شد که نسبت کارکنان با مناطق مشخص شود تا منطقه بتواند نظارت بهتری بر فعالیت‌ها داشته باشد.

گودرزی تأکید کرد: باید به کارکنان که بخشی از شهروندان ما هستند، رسیدگی می‌کنیم؛ از طرفی وضعیت عملکرد را هم ساماندهی می‌کنیم. عدد پیش بینی شده در این بخش 120 میلیارد تومان است که در ابتدای سال کم گذاشته شده و در متمم باید افزوده شود. بخشی برای حقوق کارکنان و بخشی دیگر برای کرایه خودرو‌ها و تجهیزات است.

جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران در ادامه سخنان معاون خدمات شهری شهرداری تهران با انتقاد از اقدامات شهرداری تهران طی سال‌های اخیر گفت: در دو سه ماه اخیر شورا به مسیر خوب خود بازگشته است و امروز هم متوجه شدیم که اقداماتی شهرداری انجام داده که شورا در جریان آنها نبوده است. بحث پسماند دو موضوع اساسی دارد؛ یکی از ایرادات اساسی دوره مدیریت آقای زاکانی انتصاباتشان است چرا که کارآمد بودن یک نظام اسلامی با انتصابات درست به وجود می‌آید. در سازمان مهم پسماند شهرداری تهران، 5 مدیر عامل تغییر کرده است.

منبع: ایسنا