جمعه 9 آذر 1403

افزایش 480 هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشی با سرمایه‌گذاری 16.5 میلیارد یورویی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش 480 هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایشی با سرمایه‌گذاری 16.5 میلیارد یورویی

تهران - ایرنا - مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: با اختصاص 16.5 میلیارد یورو به طرح های پالایشی، پتروپالایشی و خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی، 480 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرهاد احمدی امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در دولت سیزدهم افزود: عزم جدی این شرکت شتاب بخشی به توسعه زیرساخت‌های صنعت نفت به‌ویژه در بخش پایین‌دستی است و برای تحقق این برنامه طرح‌های احداث پتروپالایشگاه جدید شهید سلیمانی در بندرعباس، احداث پالایشگاه خوزستان و همچنین تکمیل طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در دستور کار این شرکت قرار دارد.

احمدی برآورد اولیه برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را 11.5 میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: جهت تأمین منابع مالی این پروژه از روش‌های مختلف از جمله اخذ فاینانس، منابع مالی بانک‌ها و جذب سرمایه مردمی بهره‌گیری خواهیم کرد و تمام سعی‌مان این است که با به‌کارگیری حداکثری از توان سازندگان داخلی و حمایت از تولید داخلی، با کاهش وابستگی به بیگانگان به توسعه صنایع داخلی و ایجاد اشتغال کمک کنیم.

وی تاکید کرد: ظرفیت این پتروپالایشگاه 300 هزار بشکه در روز خواهد بود. احمدی به تعریف 2 میلیون پروژه پتروپالایشگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، راه برای اجرای این طرح‌ها هموار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: احداث پالایشگاه خوزستان به ظرفیت 180 هزار بشکه نفت خام با برآورد اولیه 4.5 میلیارد دلار از دیگر طرح‌های مهمی است که در این دولت احیا شده و در سال 1401 عملیات طراحی و اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: با بهره‌برداری از مرحله اول طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که به منظور ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و نوسازی پالایشگاه است، عملیات تکمیلی این پروژه را آغاز خواهیم کرد. میزان سرمایه لازم جهت بخش تکمیلی این طرح حدود یک میلیارد و 700 میلیون یورو می‌باشد.

احمدی گفت: با یک برنامه‌ریزی منظم در طی شش‌ماهه گذشته، تمامی طرح‌های در دست اقدام را فعال کرده‌ایم که از مجموع 35 طرح سنواتی 26 طرح و پروژه را خاتمه و تسویه حساب کردیم و 9 طرح باقیمانده را طی 6 ماه آینده تسویه خواهیم کرد. هم‌اکنون در بیش از 7 پروژه در دست اجرای شرکت، بالغ بر 8 هزار نفر به صورت مستقیم و 15 هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند که حسب برنامه‌ریزی انجام‌شده و پروژه‌های تعریف‌شده جدید این رقم به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: بر اساس فرامین مقام معظم رهبری، در اجرای پروژه‌ها معتقد به داخلی سازی و حمایت حداکثری از سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستیم و طی چهار ماه گذشته در رابطه با 7 طرح در دست اجرا را فعال کرده‌ایم و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. با بررسی مشکلات و تحلیل آنها مسائل را یک به یک حل کرده‌ایم و در رابطه با تأمین مواد اولیه و تولید خطوط لوله را داخلی سازی کرده و در این راستا حدود 63 هزار تن تختال به ارزش بالغ بر 1261 میلیارد تومان سفارش تولید داده‌ایم و 54 هزار تن باقی‌مانده را تا خرداد سفارش خرید خواهیم داد که به این ترتیب درمجموع با سفارش 107 هزار تن به ارزش بیش از 2.1 هزار میلیارد تومان خرید از سازندگان داخلی حمایت جانانه‌ای خواهیم کرد که 63 هزار تن خریداری شده و مابقی تا اردیبهشت سال آینده تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به تعامل و تلاش مضاعف وزیر محترم نفت، معاون محترم وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اعضای محترم دولت، نمایندگان محترم مجلس و اعضای هیأت مدیره شرکت و تمامی متصدیانی که با واقعاً تلاش جهادی انجام داده و می‌دهند کمال تقدیر و تشکر را دارم. امیدوارم که بارقه‌های امید، انگیزه‌های جوشش، کار و تلاش، رونق اقتصادی را برای این طرح‌ها و کشور به وجود آورد.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به ضرورت عملکرد جهادی در زمینه اجرای طرح‌های عمرانی در کشور تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری خطاب به متخصصان و فعالان عرصه صنعت نفت فرمودند: کار در این عرصه را جهاد فی سبیل ا... بدانید، احساس خستگی نکنید و بدانید جهاد فی سبیل ا... وعده الهی بر پیروزی آن است. امروز مدیران این شرکت کمر همت بسته‌اند تا ضمن جبران تأخیرات و عقب‌ماندگی‌های پروژه‌های قدیمی شرکت که در دولت گذشته اتفاق افتاده است، سرعت اجرای پروژه‌های جدید را نیز با اعتماد به متخصصان و مهندسان کشور افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: با یک برنامه‌ریزی منسجم توانستیم 3 پروژه بزرگ خط لوله و 3 مگا پروژه پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی را تعریف و عملیات طراحی و اجرای آن را از ابتدای سال 1401 در این شرکت آغاز خواهیم کرد.

به گفته وی، این پروژه‌ها شامل خط لوله سوخت تابش (از رفسنجان / بیرجند / تا مشهد) به طول 950 کیلومتر با سرمایه 372 میلیون یورو با تأمین مالی بانک ملت، خط لوله سوخت رفسنجان یزد و تأسیسات مربوطه به طول 220 کیلومتر و با سرمایه 22 میلیون یورو و 1400 میلیارد تومان و خط لوله انتقال سوخت پارس و تأسیسات جانبی به طول 400 کیلومتر و با سرمایه‌گذاری 106 میلیون یورو با تأمین مالی بانک تجارت است.

احمدی افزود: طرح دیگر، توسعه اسکله 5000 تنی قشم است. همچنین بزرگترین واحد تقطیر کشور در پالایشگاه آبادان به ظرفیت 210 هزار بشکه در روز را در نیمه اول سال 1401 به بهره‌برداری می‌رسانیم.

وی گفت: پروژه بندرعباس - سیرجان - رفسنجان 26 اینچی و به طول 400 کیلومتر احداث خواهد شد و فراورده‌های نفتی تولیدشده در پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج فارس را به مناطق مختلف کشور انتقال خواهد داد.

احمدی پروژه دیگر این شرکت را تلمبه‌خانه آبادان - ماهشهر عنوان کرد و گفت: این طرح به دلیل عدم تأمین مالی در گذشته انجام نشده بود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در پاسخ به ایرنا با اشاره به اینکه خوشبختانه 2 میلیون بشکه طرح پتروپالایشگاهی تعریف‌شده و منتظریم که کار آغاز شود، افزود: پتروپالایشگاه شهید سلیمانی 20 درصد دولتی خواهد بود و 80 درصد به بخش خصوصی واگذار خواهد شد اما روند اجرای پتروپالایشگاه های خصوصی سرعت ندارد و از همین رو پتروپالایشگاه شهید سلیمانی توسط دولت انجام خواهد شد تا سوخت مورد نیاز کشور تأمین شود.

وی ادامه داد: اجرای این پروژه 5 ساله خواهد بود و عملیات طراحی، مهندسی و تحصیل زمین و مطالعات باید در یک سال آینده انجام شود و بعد از آن اجرای پروژه انجام خواهد شد.

برچسب‌ها