شنبه 31 شهریور 1403

افزایش 7054 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در دولت سیزدهم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش 7054 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در دولت سیزدهم

افزایش 7054 مگاوات به توان تولید برق کشور در حوزه حرارتی و تجدیدپذیردر راستای تحقق اهداف وزارت نیرو ونتایج اقدامات دولت سیزدهم درزمینه مدیریت وکاهش ناترازی دربخش تولید و تقاضای برق بوده است.

افزایش 7054 مگاوات به توان تولید برق کشور در حوزه حرارتی و تجدیدپذیردر راستای تحقق اهداف وزارت نیرو ونتایج اقدامات دولت سیزدهم درزمینه مدیریت وکاهش ناترازی دربخش تولید و تقاضای برق بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مجموع نیروگاه‌های احداث شده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم 16 هزار و 16 مگاوات بوده که 12 هزار و 946 مگاوات آن نیروگاه حرارتی است و در طول هشت سال، سالیانه به طور متوسط 1618 مگاوات نیروگاه حرارتی احداث شده است.

کشور در تابستان سال 1400 با ناترازی شدید تولید و مصرف برق مواجه بود به نحوی که رصد شبکه‌های اجتماعی حاکی از نارضایتی شدید مردم از خاموشی‌هایی بود که از اردیبهشت تا اواخر شهریور همان سال ادامه داشت و 42 درصد از کل پیام‌ها و اخبار منفی در شبکه‌های اجتماعی، مربوط به خاموشی‌ها و نارضایتی‌های حوزه برق بوده است.

این حجم خاموشی علاوه بر ایجاد نارضایتی، در کاهش تولیدات صنعتی و ساختمانی و افزایش قیمت برخی کالاها و به دنبال آن ایجاد رکود در کشور نیز تأثیر انکارناپذریی داشت.

میزان کمبود نیروی برق در سال 1400 حدود 15 هزار مگاوات بود اما با توجه به رشد بار، پیش‌بینی می‌شد این ناترازی در تابستان سال 1401 به حدود 20 هزار مگاوات یعنی 28 درصد تقاضای بار افزایش یابد که تهدید بزرگی برای کشور محسوب می‌شد.

با شروع به کار دولت مردمی سیزدهم حل این معضل به‌عنوان یک چالش اساسی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تخصصی صنعت برق کشور، به‌منظور استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای غلبه بر مشکلات انباشته این حوزه برنامه‌ریزی لازم صورت گرفت.

حرکت در مسیر پیشبرد برنامه دولت سیزدهم برای احداث 35 هزار مگاوات نیروگاه

برنامه وزارت نیرو برای احداث 35 هزار مگاوات نیروگاه (حرارتی، صنایع و تجدیدپذیر) و بهینه‌سازی و مدیریت مصرف برق با مشارکت مؤثر مردم و مشترکان برای دوره چهارساله تدوین و بلافاصله اجرای آن آغاز شد که در سال اول باعث گذر موفق از پیک بار سال 1401 بدون هرگونه خاموشی شد.

اضافه شدن 7054 مگاوات به توان تولیدی کشور که در حوزه نیروگاه‌های حرارتی شامل احداث 5196 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و گازی، ارتقای توان تولیدی واحدهای موجود نیروگاهی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به میزان 1400 مگاوات و احداث 268 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و خودتأمین کوچک از نتایج برخی از این اقدامات در حوزه افزایش ظرفیت نیروگاهی است.

با این تفاسیر از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تاکنون در مجموع 6864 مگاوات به توان تولیدی نیروگاه‌های حرارتی کشور اضافه شده که بیش از چهار برابر متوسط افزایش سالیانه احداث نیروگاه‌های حرارتی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم است و مابقی نیز مربوط به دیگر منابع تولید برق در کشور بوده است.

لازم به ذکر است، رکورد به مدار آوردن 8 واحد بخار بخش سیکل ترکیبی به ظرفیت 1316 مگاوات در کشور در سال 1401 که سالیانه 2 میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی سوخت به همراه دارد، متعلق به دولت سیزدهم است درحالی که رکورد قبلی فقط برابر 800 مگاوات و برای سال 1398 بوده است.