یک‌شنبه 30 دی 1403

افشای دست داشتن اسرائیل در بمب گذاری های عراق

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
افشای دست داشتن اسرائیل در بمب گذاری های عراق

به جز انفجار کنیسه «مسعودا» در بغداد در ژانویه 1951 که چهار یهودی کشته شدند، باقی بمب‌گذاری‌ها کار موساد بود.

«آوی شلایم» مورخ اسرائیلی - انگلیسی در کتاب جدید خود می‌نویسد که سازمان تروریستی و جاسوسی موساد در دهه پنجاه قرن بیستم عامدانه یهودیان عراق را هدف قرار می‌داد تا آن‌ها احساس نا امنی کرده و به سمت فلسطین اشغالی فرار کنند.

به نوشته وبگاه میدل ایست آی انگلیس، او در این کتاب به نام «سه جهان: خاطرات یک عرب یهودی»، از کشف اسناد و دلایل غیر قابل انکاری سخن می‌گوید که نشان از نقش موساد در حملات به یهودیان ساکن در عراق در دهه پنجم قرن بیستم دارد.

«آوی شلایم» در خاطرات خود به جزئیات دوران کودکی خود به عنوان یک یهودی عراقی و سپس فرارش به فلسطین اشغالی می پردازد. گزارشی از این خاطرات روز شنبه گذشته در مجله اسپکتیتور منتشر شد؛ گزارشی که وجود شواهد غیرقابل انکار دخالت رژیم صهیونیستی در حملات تروریستی که منجر به مهاجرت دسته جمعی یهودیان از عراق بین سال های 1950 تا 1951 شد را تایید می‌کند.

گفتنی است که در ابتدای جنبش صهیونیسم یهودیان عراق تمایل زیادی به آن نشان ندادند. هدف اصلی جنبش صهیونیسم تغییر در وضعیت یهودیان اروپا بود و یهودیان عراق علاقه چندانی به ایده‌های آن مانند سوسیالیسم و کار بدنی در اسرائیل نداشتند. در زمان استقلال عراق یهودیان نقش بسیار مهمی در دولت عراق ایفا کردند، به طوریکه اولین وزیر اقتصاد عراق یک یهودی به نام «ساسون اِسکِل» بود و یهودیان جایگاه تثبیت شده‌ای در جامعه عراق داشتند.

«آوی شالیم» در کتاب خود می‌نویسد که پس از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیده است که به جز انفجار کنیسه «مسعودا» در بغداد در ژانویه 1951 که چهار یهودی کشته شدند، باقی بمب‌گذاری‌ها کار موساد بود.

وی همچنین گفت که این رخدادها، «باعث مهاجرت 110 هزار یهودی از عراق به اسرائیل شد که در آن زمان بیش از 800 هزار یهودی دیگر هم از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و با همان شیوه به اسرائیل انتقال یافتند».

وی ادامه داد که تا سال 2005، 61 درصد از یهودیان در اسرائیل منشأ کامل یا جزئی «مزراحی» داشتند که این اصطلاح برای اشاره به یهودیانی است که پس از تأسیس رژیم صهیونیستی از کشورهای عربی و شرقی، به فلسطین اشغالی رفته‌اند. (در مقابل یهودیان "اشکنازی" هستند که از اروپا به سرزمین اشغالی مهاجرت کرده‌اند».

«آوی شالیم» در کتاب خود توضیح می‌دهد که چگونه خانواده‌اش مجبور شده بودند تا برای حفظ جان خود از عراق که اجدادشان هزاران سال در آن زیسته بودند، فرار کنند؛ او در آن موقع پنج ساله بود.

او نوشت که یهودیان در عراق تا دهه چهل با پدیده یهودستیزی مواجه نبودند، تا اینکه شایعاتی به وجود آمد که یهودیان عراقی با انگلیس در حمله به عراق در سال 1941 و در آوارگی فلسطینی‌ها نقش دارند.

«آوی شالیم» اشاره کرد که پس از فرار دسته‌جمعی یهودیان به فلسطین اشغالی، آن‌ها شاهد قتل عام فلسطینی‌ها بودند تا رژیم جعلی اسرائیل شکل بگیرد.

در کتاب این یهودی عراقی‌الاصل آمده است: «اسرائیلی‌ها 13000 فلسطینی را کشتند، حدود 530 روستا و شهرک را ویران و تخلیه کردند، 30 قتل عام انجام دادند و 750000 نفر را در جریان نکبه اخراج کردند، در حالی که بیش از 6000 یهودی اسرائیلی از جمله 4000 نظامی و غیرنظامی کشته شدند.، علاوه بر این حدود دو هزار سرباز از کشورهای عربی نیز در درگیری‌ها جان باختند».

«آوی شالیم» در بخش دیگری از کتاب خود می‌نویسد که یهودیان مزراحی (آن‌هایی که از کشورهای شرقی به فلسطین رفته‌اند) در مقابل یهودی اشکنازی برابر نیستند و همواره مورد تبعیض قرار گرفته‌اند.

به گفته او یهودیان مزراحی هم اکنون نیز از فقیرترین قشر جامعه اسرائیل محسوب می‌شوند و در مناطق محروم زندگی می‌کنند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

افشای دست داشتن اسرائیل در بمب گذاری های عراق 2
افشای دست داشتن اسرائیل در بمب گذاری های عراق 3