سه‌شنبه 6 آذر 1403

اقتصاد استراتژی و چشم‌انداز توسعه ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اقتصاد استراتژی و چشم‌انداز توسعه ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اقتصاد ما فاقد برنامه‌ریزی، استراتژی بلندمدت، مدل و چشم‌انداز توسعه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا مرحبا در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران نیوز در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اولویت‌های اقتصادی دولت در 1401، اظهار کرد: اقتصاد ما فارغ از 1400 یا 1401 یک بیماری تاریخی دارد و آن اینکه تصمیمات اتخاذ شده عمدتا فوری و برای حل مشکلات مقطعی و کوتاه مدت مشکلاتی است که جلوی پایمان ایجاد شده‌اند.

وی گفت: به عبارت بهتر اقتصاد ما فاقد برنامه‌ریزی و استراتژی بلندمدت و بدون مدل توسعه و چشم‌انداز توسعه است، اگرچه برنامه‌هایی مانند سند چشم‌انداز 1404 و مانند اینها نگاشته شده‌اند اما به آن‌ها هم اعتنا و توجهی نکرده‌ایم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در شرایطی که اهداف مشخصی برای اقتصادمان ترسیم و تدوین نکرده‌ایم، برنامه‌هایمان عمدتا کوتاه‌مدت و بی‌توجه به عواقبشان اتخاذ و اجرایی می‌شوند، به طور مثال وقتی دولت دچار کسری بودجه می‌شود از صندوق توسعه ملی برداشت و یا از بانک‌ها استقراض می‌کند، اما این خود تورم‌زا بوده و در بلندمدت اثرات مخربی روی اقتصاد دارد.

مرحبا با انتقاد از تداوم بی‌انظباطی اقتصادی در سالیان و دهه‌های متمادی، عنوان کرد: صرف‌نظر از اینکه چه دولتی با چه گرایشی سر کار باشد، این بی‌انظباطی همواره همراهمان بوده و همچنان با آن دست به گریبان هستیم.

وی تاکید کرد: کسری بودجه، تسهیلات تکلیفی اجباری به بانک‌ها و خلق پول بدون پشتوانه در نهایت به تورم دامن می‌زند و متاسفانه در همه دولت‌ها شاهد این اتفاق و خلا طراحی مدلی برای اقتصاد بوده‌ایم که در آن خود را موظف رعایت خط مشی‌ها و خطوط قرمز و نسبت به اجرای آن مکلف و موظف بدانیم، اگر هم استراتژی وجود داشته تبلیغاتی بوده و دولت‌ها به اجرای آن متعهد و پایبند نبوده‌اند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: به این ترتیب بسته به اقتضای شرایط برای مشکلات راه‌حل‌های کوتاه مدت را اجرایی کرده‌ایم و اینگونه است که مسائل اقتصادی‌مان همچنان لاینحل باقی مانده‌اند.

مرحبا در خصوص سیاست احتمالی دولت سیزدهم برای عبور از تنگناهای اقتصادی کشور، گفت: سخنان مردان اقتصادی دولت نشان‌دهنده این است که آنان مشکلات و موضوعات ریشه‌ای را شناخته‌اند، حال باید دید دولت چه اندازه در برقراری انضباط پولی و مالی موفق عمل کرده و یافتن راه‌حل‌های بلندمدت را فدای مشکلات کوتاه مدت نمی‌کند.

انتهای پیام /*