دوشنبه 8 بهمن 1403

اقتصاد هسته‌ای ارزش افزوده بالایی دارد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اقتصاد هسته‌ای ارزش افزوده بالایی دارد

تبریز - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: امروز اقتصاد هسته‌ای ارزش افزوده بالایی دارد به طوری که آلایندگی آن صفر بوده و پاک‌ترین صنعت تولید برق جهان محسوب می‌شود.

تبریز - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: امروز اقتصاد هسته‌ای ارزش افزوده بالایی دارد به طوری که آلایندگی آن صفر بوده و پاک‌ترین صنعت تولید برق جهان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اسلامی در سفر به آذربایجان شرقی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم نماینده ولی فقیه در این استان و امام جمعه تبریز در خصوص مسئله هسته‌ای و آخرین تلاش‌ها و اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران توضیحاتی ارائه کرد.

معاون رئیس جمهور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه سه تن از شهدای هسته‌ای که در همین ماه به شهادت رسیدند و ایام سالگرد آنهاست، با بیان اینکه آذربایجان شرقی همواره در طول تاریخ نقش‌آفرین بوده است، اظهار داشت: قدرت‌های بزرگ که عمدتاً هسته‌ای هستند، در تلاشند که فناوری هسته‌ای در اختیار دیگر کشورها قرار نگیرد و فقط در انحصار خودشان باشد، برای همین جامعه اسلامی در پرتو رهبری داهیانه حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی که مسیر عزت را انتخاب کرده، در نظر دارد از فناوری هسته‌ای در تمام بخش‌های صلح‌آمیز بهره‌مند شود.

وی تاکید کرد: دشمنان مدام مانع ایجاد کرده و اتهامات ناروا به ما می‌زنند و دائم مشغول انحراف افکار عمومی هستند و محیط را برای پیشبرد جنگ روانی هموار می‌کنند ولی بدون حمایت دیگران و به رغم همه مزاحمت‌ها امروز در چرخه سوخت، از نقطه صفر معدن تا مرحله غنی‌سازی دارای ظرفیت قابل اعتماد هستیم.

وی ادامه داد: در این مسیر بایستی رشته‌ها و سرفصل‌های گوناگون را که در سفره مردم تأثیرگذار است، برنامه ریزی کنیم که در حال پایه‌گذاری هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه 2 سرفصل مهم را پیش می بریم، اول اینکه در ادامه چرخه سوخت، نیروگاه‌های هسته‌ای را گسترش خواهیم داد، برای این مهم حکم قانونی برای ده هزارمگاوات برق هسته‌ای را دریافت کرده‌ایم.

اسلامی خاطرنشان کرد: فصل دومی را که پیش می‌بریم، این است که باید در فناوری‌های زیردستی جهش پیدا کنیم و در رادیوداروها. ایزوتوپ‌ها، درمان بیماری‌های سرطان، در پرتودهی بخش کشاورزی باید به صورت گسترده به آن یورش می‌بردیم اما غفلت شده است.

وی اظهار کرد: اکنون 12 قطب پرتودهی برای کار تعیین و استخراج شده است که یک قطب آن در آذربایجان شرقی است و اینکه ساخت تجهیزات در قالب مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی را پیش می بریم.