اقتصاد کشور
اقتصاد کشور
اقتصانیوز: با وجود شرایط سخت بازار سهام، برخی تحلیلگران معتقدند به دلیل اصلاح 15 تا 20 درصدی قیمت در اکثر نمادها، امکان دارد در روزهای آینده فشار فروش کاهش یابد.
اقتصادنیوز: اقتصاددانان چند روز پیش از برگزاری نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتشار بیانیه ای صریحا نسبت به آینده اقتصاد و سیاست کشور ابراز نگرانی کرده بودند اما آن روزها این هشدارها و توصیه ها جدی گرفته نشد.
سرپرست سابق سازمان خصوصیسازی با تاکید برانحراف خصوصیسازی در ایران طی20سال گذشته گفت: پس از سال99سازمان بورس اعلام کرد که وزارتخانههای تخصصی نباید درهیئتمدیره شرکتهای سهام عدالت مداخله کنند، از همینجا بود که اختلافات میان دستگاههای دولت آغاز شد.
اقتصادنیوز: با وجود شرایط سخت بازار سهام، برخی تحلیلگران معتقدند به دلیل اصلاح 15 تا 20 درصدی قیمت در اکثر نمادها، امکان دارد در روزهای آینده فشار فروش کاهش یابد.
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخصهای اقتصادی چه نگاهی داشتهاند.
اقتصادنیوز: حق شناس، تحلیلگر اقتصادی و استاندار گیلان به «اقتصادنیوز» می گوید: مردم ایران در جنگ 12 روزه یک نکته مهم را اثبات کردند، آنهم اینکه جغرافیای ایران، اگر مورد تعرض واقع شود، همه یکصدا میایستند و این، یک سرمایه اجتماعی بسیار بزرگ است.
اقتصادنیوز: مشارکت مردم و اعتماد آنان تنها در صورتی جلب میشود که دولت مسیر بازسازی اقتصاد را دقیق، قابل پیگیری و صادقانه تشریح کند.
حضور میلیونها تبعه غیرمجاز افغان در ایران، از فشار سنگین بر بودجه یارانهها و بازار مسکن تا تهدیدات امنیتی و جاسوسی دشمن، چالشی چندوجهی برای کشور ایجاد کرده است. حالا با تشدید روند بازگرداندن این اتباع، فرصتی بیسابقه برای اصلاح سیاستهای مهاجرتی و اقتصادی ایران فراهم شده است.
در حالی که سایه جنگ 12 روزه بر منطقه سنگینی میکرد، ایران با حفظ مرزهای تجاری خود با عراق، ترکیه و عمان، حجم تجارت خارجی خود با کشورهای غرب آسیا را به بیش از 5 میلیارد دلار در سه ماه نخست سال 1404 رساند و نشان داد که حتی در شرایط بحرانی، چرخ اقتصاد کشور متوقف نمیشود.
بازوی پژوهشی بانک مرکزی رشد تولید ناخالص داخلی سهماهه منتهی به اردیبهشت1404 را نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1.9درصد برآورد کرد. این گزارش حرکت آهسته ولی رو به بهبود اقتصاد کشور پیش از جنگ را نشان میدهد، چرا که رشد اقتصادی برآورد شده برای سهماهه منتهی به اردیبهشت، نسبت به شاخص مربوطه در ماههای اسفند و فروردین افزایش یافته است. به عقیده کارشناسان، رشد حدود 2 درصد برای اقتصاد ایران رشد...
دنیای اقتصاد: با پایان جنگ 12روزه اسرائیل علیه ایران، بخشهایی از اقتصاد کشور همچون گردشگری، بازار کالاهای بادوام، مشاغل اینترنتی و اقتصاد غیررسمی دچار آسیبهای جدی شدند.
در حالی که ارزش پول ملی ایران در پایینترین سطوح جهانی قرار دارد، تحریمها، کسری بودجه و فرار سرمایه، اقتصاد کشور را در تنگنا قرار دادهاند. آیا مذاکرات ایران و آمریکا و توافق احتمالی میتواند سایه جنگ را دور کند، تولید را رونق دهد یا منابع ارزی را افزایش دهد؟ پاسخ به این پرسشها به سیاستگذاریهای دولت و اراده بانک مرکزی بستگی دارد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند باید چهار نهاد اقتصادی دولت در خط مقدم این تصمیمها و سیاستگذاریها باشند و دولت با جدیت، جسارت و خلاقیت به سراغ پیادهسازی سیاستگذاری پولی انبساطی مشروط حرکت کند.
پس از حمله اسرائیل و آمریکا به ایران و برقراری آتشبس، 180 اقتصاددان، استاد دانشگاه و صاحبنظر در یک بیانیه خواستار اصلاحاتی در پارادایم حاکم بر نظام حکمرانی کشور شدند.
در حالی که تورم افسارگسیخته سفره کارگران ایران را کوچکتر کرده، مطالبات اساسی آنها برای امنیت شغلی، دستمزد عادلانه و ایمنی محیط کار همچنان بیپاسخ مانده است. فعالان کارگری هشدار میدهند که بیتوجهی به قانون کار و تفسیرهای سلیقهای، شکاف میان جامعه کارگری و عدالت را عمیقتر کرده و بحرانهای اجتماعی را تشدید میکند.