اقدامات مهم وزارت اطلاعات در برخورد با قاچاق کالا / بیش از 45 میلیارد تومان دخانیات قاچاق کشف شد
مدیرکل هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به برخوردهای وزارت اطلاعات با باندهای قاچاق دخانیات گفت: از ابتدای امسال با بررسی بالغ بر 12هزار واحد صنفی محصولات دخانی در سطح عرضه، حدود هزار پرونده قاچاق باارزش 45میلیارد تومان تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اخیراً وزارت اطلاعات با همراهی دستگاه قضایی و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در راستای حفاظت از حقوق بیتالمال و کشف و برخورد با مفاسد اقتصادی و بهویژه قاچاق کالا و ارز، 15 شبکه کلان قاچاق سازمانیافته محصولات دخانی را شناسایی و بازداشت کرده است.
بنا بر اطلاعیه وزارت اطلاعات، در طی اقدامات صورتگرفته، بیش از یکصد انبار اصلی قاچاقچیان کشف و ضبط شد و 60 نفر از اعضای شاخص باندهای قاچاق دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شدند. گفتنی است، این باندهای سازمانیافته قاچاق از طریق مبادی غیررسمی و با سوءاستفاده از استثنائات تجاری، اقدام به قاچاق و دپوی کالا در شهرستانهای مرزی و توزیع گسترده در سراسر کشور نموده و میلیونها دلار درآمد نامشروع را بهصورت ارز و از طریق صرافیهای غیرمجاز از کشور خارج کرده است.
اقدام مشترک وزارت اطلاعات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
در همین راستا، یاسر سوادکوهی، مدیرکل دفتر هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با اشاره به برخوردهای اخیر واجا با باندهای قاچاق دخانیات گفت: بعد از انتصاب رئیس جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در اولین اقدام مشترک این ستاد با وزارت اطلاعات، با شبکههای قاچاق دخانیات در استانهای مرزی برخورد شد.
وی افزود: در برخی از شهرستانهای مرزی انبارهایی برای دپو کالاهای دخانی قاچاق وجود داشت که با اقدام وزارت اطلاعات حدود 20 میلیارد تومان دخانیات قاچاق کشف شد. همچنین در این اقدام سرشبکههای مرتبط با این موضوع دستگیر شدند.
مدیرکل دفتر هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: وقتی کالای قاچاق وارد کشور میشود، قاچاقچیان ابتدا این کالاها را در یک مکان مشخص جمعآوری کرده و بهسرعت توسط خودروهای شوتی به دیگر شهرهای کشور توزیع میکنند.
کشف 30 میلیارد تومان دخانیات قاچاق در هرمزگان و کرمانشاه
سوادکوهی با بیان اینکه تولید دخانیات در کشور جوابگوی نیاز بازار است اظهار داشت: در حوزه دخانیات، بیش از 90 درصد نیاز کشور در داخل تولید شده و اما چند برند ممنوعه نیز از طریق قاچاق در بازار عرضه میشود. همچنین با اجرای طرح مقابله با پنج گروه کالایی قاچاق، در مبادی ورودی، حملونقل، انبار و سطح عرضه برخورد با دخانیات قاچاق تشدید شد.
این مقام مسئول در خصوص کشفیات در حوزه دخانیات قاچاق بیان کرد: دو پرونده بزرگ قاچاق دخانیات توسط دریابانی استان هرمزگان در دریا و همچنین استان کرمانشاه کشف شدند که ارزش هرکدام آنها بالغ بر 15 میلیارد تومان بوده است. پرونده دیگری از استان سمنان به سمت استان خراسان رضوی حرکت کرده بود که در همان مسیر حملونقل کشف شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: چند کیس بزرگ جدید نیز شناسایی شدهاند که در روزهای آتی با برنامهریزیهای صورتگرفته با آنها برخورد خواهد شد.
کشف بالغ بر 45 میلیارد تومان دخانیات قاچاق
وی با بیان اینکه در حال حاضر طرح مبارزه با محصولات دخانی قاچاق مانند سیگار، تنباکو و مشتقات آنها در حال اقدام و اجرا است، توضیح داد: در سطح خرد با هماهنگی قرارگاه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از ابتدای سال جاری بالغ بر 12 هزار واحد صنفی محصولات دخانی مورد بررسی قرار گرفتهاند و حدود هزار پرونده قاچاق باارزش بیش از 45 میلیارد تومان تشکیل، و برای رسیدگی به محاکم قضایی تحویل داده شده است.
سوادکوهی ادامه داد: در دستگاههای متولی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مانند وزارت اطلاعات عزم جدی برای برخورد با قاچاق کالاهای سلامتمحور بهخصوص کالاهای دخانی وجود دارد.
این مقام مسئول در خصوص شرح مسئولیت دستگاههای مرتبط برخورد با کالای قاچاق اظهار داشت: در قرارگاه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ستاد مسئول این قرارگاه، مسئولیت کمیته شناسایی با دستگاههای امنیتی، مسئولیت عملیات و پشتیبانی نیز با فراجا و سازمان حمایت است که در حال حاضر برخوردها با شدت زیادی در حال انجام است.
کشف بیش از هزار دستگاه خودرو شوتی حامل دخانیات قاچاق با 1500 متهم
مدیرکل دفتر هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه برخوردهای اخیر فراجا در برخورد با کالای قاچاق بیان کرد: در اقدامات اخیر فراجا بیش از هزار دستگاه خودرو شوتی کشف شد که محصولات دخانی هم در این خودروها وجود داشت. این محمولهها که از جنوب وارد کشور شده بود، در مسیر حملونقل توقیف شد تاکنون این پرونده بیش از هزار و پانصد متهم دارد.
تبلیغات دخانیات در فضای مجازی و حقیقی پیگیری میشود
سوادکوهی در خصوص ممنوعیت تبلیغات دخانیات اظهار داشت: باتوجهبه اینکه تبلیغات دخانیات در فضای مجازی و حقیقی کاملاً ممنوع است، هر موردی که مشاهده شود با هماهنگی معاونت فضای مجازی و دادستانی کل کشور در خصوص آنان پیگیری و اقدام صورت خواهد گرفت.