امام حسین (ع) آیینه تمام نمای نماز است
زهرا علوی گفت: امام حسین (ع) آیینه تمامنمای نماز است. ایشان در ظهر عاشورا در میدان نبرد زیر آفتاب گرم و سوزان نماز را اقامه کرد تا اعلام کند نماز از واجبات است و در هر شرایط و زمانی باید خوانده شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس امور تربیتی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: حضرت زهرا (س) در بستر بیماری بودند، تعدادی از زنان مهاجر و انصار برای عیادت آمدند. حضرت در جواب احوالپرسی آنها یک خطبه راجع به اینکه مردان شما از نظر باور و اعتقاد در چه شرایطی هستند؟ و علی تاوان چه چیز را پس میدهد؟ خواندند.
زهرا علوی ادامه داد: این نشان میدهد چقدر مهم است که زنان آگاه باشند. اگر مادربزرگهای خودمان که مثلا مربوط به 150 سال پیش هستند را در نظر بگیریم، میبینیم سواد نداشتند و حتی بسیاری از کلمات را نمیتوانستند درست ادا کنند.
وی افزود: اما 1400 سال پیش، حضرت صدیقه (س) چه چیزی در وجود زنان دیده که چنین حرف های عمیقی به آنها میزند؟ یا وقتی زنان در کوفه آمدند و گریه کردند، امام سجاد (ع) فرمودند آیا گریه میکنید؟ پس چه کسی ما را کشت؟ یعنی مسئولیت اجتماعی پای زنان هم هست.
این کارشناس تصریح کرد: اما برای انجام مسئولیت اجتماعی باید آدم عامل اجتماع تربیت کرد! سواد، شجاعت و آگاهی یک راه است. دختران باید قدرت گفتگو داشته باشند. زن موجودی اثرگذار است و باید برای این اثرگذاری تربیت شود.
علوی گفت: یک شبه حضرت زینب (س) شیر تربیت نمیشود. حضرت زینب (س) بر مبنای شجاعت تربیت شده است. آن هم ساحتی از شجاعت که غیر جنسیتی است و آن «اظهار کلمه حق عند امام جائر» است.
وی ادامه داد: برای تربیت دخترانی شجاع باید از حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) الگو بگیریم، باید پایه اعتقادات جوانان را به گونه ای پایه گذاری کنیم که با اندک تلنگری فرو نریزد.
این کارشناس بیان کرد: یکی از امور دنیوی که به شدت هدایت کننده است "نماز" است. متاسفانه نماز بین آحاد جامعه سست شده و ایمان را در نماز نمی بینند. الگوی فرزندان، والدین هستند وقتی والدین نماز نمی خوانند فرزندان از این الگو تبعیت می کنند.
علوی تاکید کرد: امام حسین (ع) آیینه تمامنمای نماز است. ایشان در ظهر عاشورا در میدان نبرد زیر آفتاب گرم و سوزان نماز را اقامه کرد تا اعلام کند نماز از واجبات است و در هر شرایط و زمانی باید خوانده شد.
وی افزود: والدین باید دخترانی شجاع تربیت کنند که بتوانند همسرانی خوب و مادرانی فداکار و نمونه شوند؛ در تربیت دختران؛ پدران نیز بسیار نقش دارند لذا باید همراه باشند؛ پدر برای دختر باید همانند دوست باشد تا دختر رازهای دلش را برای پدر بازگو کند.
این کارشناس گفت: یکی از راههای ارائه غیرمستقیم مفاهیم، عمل کردن در برابر بچهها و همراه کردن آنهاست. مثلا اگر میخواهیم کودک، مهربانی و توجه به دیگران را بیاموزد، میتوانیم او را در کمک به نیازمندان همراه خود کنیم.
علوی ادامه داد: آیت الله مجتبی تهرانی بسیار زیبا فرمودند: "تربیت، مثل کار کشاورز است اما خیلی آسانتر؛ یعنی این زمین شخم زدن، بذر پاشیدن و نشا کاشتن نمیخواهد؛ چرا که خدا همه این کارها را انجام داده است. وظیفه والدین آبیاری این زمین است. آبیاری کودک از دو طریق سمعی و بصری است."
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: وقتی دیدهها و شنیدههای او در یک زمینه و یا یک موضوع خاص تکرار شود، کمکم آنها به صورت ملکه نفسانی او در میآیند و شاکله وجودیاش را تشکیل میدهند؛ بنابراین میتوان گفت: شاکله وجودی انسان، از دو راه سمعی و بصری شکل مییابند.
انتهای پیام /