امام سجاد
امام سجاد
آیین سنتی دسته چوبی طبق رسمی قدیمی هر سال در شب دوازدهم ماه محرم سالروز شهادت حضرت امام سجاد (ع) در برخی از محلات قدیم گرگان مانند سبزه مشهد، سر پیر، دباغان و میخچهگران برگزار میشود.
بی شک امروز زنده ماندن قیام عاشورا بعد از گذشت قرن ها از آن حادثه به دلیل بزرگ مبلغ قیام عاشورا، حضرت امام سجاد (ع) و در ادامه دیگر امامان معصوم است.
قائم مقام بنیاد مهدویت فارس با تاکید بر اینکه زینب کبری (س) یک نمونهی کامل از زن مسلمان است، گفت: شخصیت زن اسلامی به برکت ایمان و دل سپردن به رحمت و عظمت الهی، آنچنان سعه و عظمتی پیدا میکند که حوادث بزرگ در مقابل او، حقیر و ناچیز می شود.
بیان عبرتهای حادثه عاشورا و افزایش عنصر بصیرت در بین مردم، به معنای فهم درست و توانایی تحلیل واقعیتها است که بیان آن نقش مهمی در حراست از جامعه اسلامی خواهد داشت.
امام سجاد (ع) به دلیل بیماری شدید در بستر بودند و نتوانستند در برابر لشکر یزیدیان در کنار پدر بزرگوارشان امام حسین (ع) بجنگند. البته در آن ایام برخی قصد داشتند که امام سجاد (ع) را به شهادت برسانند.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدر در سخنرانی خود در مسجد حضرت خدیجه کبری (س) 14 شرط برای یار امام حسین (ع) بودن ذکر کرد.
اغلب سیرهنویسان تصور کردهاند امام سجاد (ع) صرفا در گوشهای مینشست و به عبادت مشغول بود و کاری به سیاست نداشت، اما بدون شک هدف نهای ایشان، ایجاد حکومت اسلامی بود.
پس از رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله، سناریوی تخریب خاندان عترت آن هم از سوی بزرگانی از صحابه کلید خورد تا ارزش این انوار مقدس نزد امت اسلام کاهش یابد.
حجتالاسلام و المسلمین مهدوی با اشاره به سیره امام سجاد (ع) پس از واقعه عاشورا و رویکرد آن حضرت در اداره جامعه اسلامی اظهار کرد: سکوت امام سجاد (ع) بر مبنای اقتضاء زمانه و با هدف حفظ سلسله امامت و ولایت بود.
دومین نشست از سلسله نشستهای بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد (ع) به نیابت از شهید مدافع حرم «سجاد مرادی» شنبه 30 مرداد برابر با 12 محرم الحرام، ساعت 18:30 در بستر فضای مجازی برگزار میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدر در سخنرانی خود در مسجد حضرت خدیجه کبری (س) 14 شرط برای یار امام حسین (ع) بودن ذکر کرد.
خطبه امام سجاد (ع) از شاهکارهای مرحوم مؤذن زاده است. این مداحی در زمانی خوانده شد که امام خمینی و انقلابیون در اوج مبارزه خود با حکومت پهلوی قرار داشتند و محتوای شعر دور از حوادث اجتماعی آن زمان نیست.
اغلب سیرهنویسان تصور کردهاند امام سجاد (ع) صرفا در گوشهای مینشست و به عبادت مشغول بود و کاری به سیاست نداشت، اما بدون شک هدف نهایی ایشان، ایجاد حکومت اسلامی بود.
محمدجواد یاوری گفت: ائمه (ع) باتوجه به وضعیت جامعه عصر خودشان و شناختی که از مردم و از نیازهای مردم داشتند و با تکیه بر رسالتشان، نسبت به تعیین مسیر حرکت زندگی مادی و معنوی مردم اقدام کردند.
جامعهای که حسینی میاندیشد و خود را پیرو او دانسته و عشق و ارادت به او را برای خود اصل دانسته، نهتنها نهضت آن حضرت را به لحاظ معرفتی و عقیدتی باور داشته بلکه در مقام عمل نیز الگوی خود میشمارد.