امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک
وی افزود: برخی از این قراردادها در ال جاری به نتیجه می رسد و امضا خواهد شد و نتیجه امضای این قراردادها در افزایش تجارت گازی ایران و افزایش ظرفیت تولید گاز ایران مشهود خواهد بود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: اگرچه همواره تحریم های ظالمانه علیه ایران و بخش انرژی آن وجود داشته، اما هرچه تحریم ها گسترده تر و پیچیده تر شده، راهکارهای بی اثر کردن آنها نیز گسترده تر و پیچیده تر شده است.
وی ادامه داد: برنامه تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه که مورد تأکید قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه هم هست، درحال پیگیری است و از ظرفیت های مختلف از جمله مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز برای نیل به این هدف استفاده خواهیم کرد.
وزیر نفت تصریح کرد: اعضای حاضر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز، کشورهایی هستند که بخش عمده ای از ذخایر گاز جهان را در اختیار دارند و بخش مهمی از تجارت گاز را نیز دارند.
وی افزود: تصمیمات اعضای GECF به طور قطع در عرصه بین المللی گاز اثرگذار است و جمع بندی که اینجا در نشست وزراتی مجمع انجام می شود، در حوزه انرژی جهان اثرگذار است.
پاک نژاد با بیان اینکه "مشابه همان نقشی که اوپک در تنظیم بازار نفت جهان ایفا می کند، GECF می تواند در تنظیم بازار گاز جهان داشته باشد"، گفت: گاز طبیعی تا سالهای سال به عنوان مهمترین حامل انرژی جهان نقش آفرینی خواهد کرد.
وی ادامه داد: تعدادی از شرکت های ناظر بر مجمع، در اجلاس امروز درخواست کردند که به عنوان اعضای دائمی GECF حضور یابند که این مسئله در نشست عصر امروز بررسی خواهد شد و ممکن است اعضای مجمع افزایش یابند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: حضور ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان در چنین نشست هایی، نشان دهنده نقش موثر ایران در عرصه بین المللی انرژی است.
پاک نژاد در پاسخ به اینکه "فشارافزایی پارس جنوبی در چه مرحله ای است"، گفت: امسال قراردادهایی در خصوص فشارافزایی پارس جنوبی نیز به امضا خواهد رسید و این پروژه مهم به جریان خواهد افتاد.