امیرعباس هویدا
امیرعباس هویدا
ایرنا نوشت: بازیگر سریال «پدرخوانده» گفت: از نظر فیزیکی کارگردانان تلاش میکنند تا آدمی که به یک نقش و کاراکتر میخورد را انتخاب کنند و به پیشانی من مهر خورده که باید نقش هویدا را بازی کنم.
اسدالله علم وزیر، نخستوزیر و بیش از یک دهه وزیر دربار محمدرضا پهلوی بود که ثبت وقایع و گفتوگوهای درون دربار به خاطرات او اعتبار و اهمیت داده است. او در خاطراتش میگوید: قیمت چادر محل شامخوری شاه در تختجمشید یک میلیون دلار بود.
آیت الله نورالله شاه آبادی فرزند آیت الله محمدعلی شاه آبادی (استاد عرفان امام خمینی) سحرگاه 29 ماه مبارک رمضان درگذشت.
یکی از مواردی که درپرونده هویدا به چشم میخورد، مسائل مربوط به سوءاستفادههای مالی او و اطرافیانش است که توسط یکی از منابع ساواک که سطح دسترسیاش به اخبار و تحولات حلقه یک هویدا خوب است گزارش میشود.
اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش میکنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را بهصورت گذرا و در میان اخبار و گزارشهای منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم.
امیرعباس هویدا در روز پایانی دادگاه در گفتگویی با روزنامه اطلاعات، درخواست جالبی را مطرح کرد.
امیرعباس هویدا در روز پایانی دادگاه در گفتگویی با روزنامه اطلاعات، درخواست جالبی را مطرح کرد.
من به مطالعه زیاد خیلی علاقه دارم در طول زندگیم شبی نبوده که بدون مطالعه خوابیده باشم. البته اینجا در زندان همینگونه کتاب در اختیار من گذاشته شده و تا امروز همه آنها را خوانده ام، از قول من خواهش کنید یک سری کتاب تازه برایم بفرستند!
داستان زندگی امیر عباس هویدا که با 13 سال سابقه نخستوزیری و یک سال وزارت دربار در رژیم پهلوی به زندان افتاده بود در 18 فروردین 1358 خورشیدی در ششمین روز رسمیت یافتن جمهوری اسلامی با اعدام تمام شد.
داستان زندگی امیر عباس هویدا که با 13 سال سابقه نخستوزیری و یک سال وزارت دربار در رژیم پهلوی به زندان افتاده بود در 18 فروردین 1358 خورشیدی در ششمین روز رسمیت یافتن جمهوری اسلامی اعدام شد در حالی که خود او نیز در همهپرسی آن شرکت کرده بود آن قدر پرنکته است که درباره او بتوان بر 20 فقره انگشت گذاشت.
صفحه اینستاگرامی «تاریخاندیشی» نوشت: وی تنها مقام بلندپایه رژیم محمدرضا پهلوی بود که بهرغم داشتن امکان فرار، از ایران نگریخت. سپس به دادگاه انقلاب تحویل داده شد و به روایتی با حکم صادق خلخالی قاضی دادگاه اعدام شد و با روایتی دیگر او قبل از اتمام دادگاه در وقت تنفس روز 18 فروردین 58 به قتل رسید.
اگر هویدا به مرگ طبیعی و پیرانه سر چه در داخل و چه خارج از ایران درگذشته بود تا این اندازه در تاریخ جایگیر نمیشد اما نوع مرگ و این شایعه که اگرچه حکم اعدام صادر شده بود ولی در واقع پیشااعدام کشته شد محل بحث و مناقشه است...
یادکرد چهلوچهارمین سالروز برگزاری رفراندوم «جمهوری اسلامی» از چند منظر اهمیت دارد:
تعداد کل ایرانیان واجد شرایط رأی دادن در روز های 10 و 11 فروردین سال 1358 دقیقا 22 میلیون و 800 هزار نفر بود و 20میلیون و 288 هزار و 21 نفر در همهپرسی شرکت کردند. از این تعداد 20 میلیون و 147 هزار و 55 نفر رأی «آری» به صندوق انداختند و تنها 140 هزار و 966 نفر رأی «نه» دادند...