چهارشنبه 3 بهمن 1403

انتخابات با فرهنگ عجین شده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
انتخابات با فرهنگ عجین شده است

نویسنده و پژوهشگر انقلاب می گوید انتخابات با فرهنگ عجین و گره خورده و معیار اندازه گیری فرهنگ در جامعه، میزان مشارکت شان است.

نویسنده و پژوهشگر انقلاب می گوید انتخابات با فرهنگ عجین و گره خورده و معیار اندازه گیری فرهنگ در جامعه، میزان مشارکت شان است.

سعید علامیان پژوهشگر و نویسنده کتاب «روایت زندگی حسن باقری» در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن دعوت از مردم به ویژه اصحاب فرهنگ و هنر برای حضور در صحنه انتخابات گفت: انتخابات با فرهنگ عجین و گره خورده است. برای سنجش فرهنگ یک ملت باید به میزان مشارکت شان توجه کنیم. یعنی معیار اندازه گیری فرهنگ در جامعه، میزان مشارکت شان است.

وی افزود: اگر نگاهی به کشورهای اطراف و منطقه بیندازیم متوجه می شویم که برای شان انتخابات معنایی ندارند و وضعیت شان به صورت موروثی است. در حالی که درصد مشارکت ها در صحنه های انتخابات بسیار قابل قبول، بالا و موفق بود. یقین دارم که فردا هم مردم پای صحنه های انتخابات خواهند آمد.

نویسنده کتاب «برای تاریخ می‌گویم؛ خاطرات محسن رفیق دوست» گفت: آقای رفیق دوست تحلیل جالبی از انتخابات داشتند مبنی بر اینکه در انتخابات دو گروه اصول گرا و اصلاح طلب حضور دارند که هر یک از آنها 25 درصد سهم دارند که مجموعا 50 درصد می شود. 40 درصد باقیمانده مربوط به قشر خاکستری و خاموشی می شود که نه هیچ کدام از این دو جناح را نمی شناسند. آنها به هر سو که بروند، جناح مورد نظر پیروز است. هم اکنون بسیاری از ناظران داخلی و خارجی نمی توانند حدس بزنند که فردا چه کسی پیروز میدان است. فردا مشخص می شود که ملت پای صندوق رأی می آیند یا نه که البته همیشه مردم پای صندوق آمده اند. چراکه انتخابات ریاست جمهوری وجهه و وزن دیگری دارند و تعیین کننده سرنوشت کشور است.

وی افزود: به نظرم مردم فردا جمعه هشتم تیر در انتخابات ریاست جمهوری می توانند از حق شهروندی خودشان دفاع کنند. ما صاحب یک برگ رأی هستیم که همین دارایی ما می شود. اگر این دارایی را خرج کنیم، سود کرده ایم در غیر این صورت خودمان از این مسأله متضرر می شویم. تک تک کاندیداها افراد شناخته شده هستند و چندان با آنها غریبه نیستیم.

علامیان گفت: اوایل انتخاب انتخاب سخت بود چراکه شخصیت هایی که کاندید شده بودند، را نمی شناختیم و تنها چندماهی می شد که در صحنه بودند. اما امروز هر کسی بنا به معیار و سلیقه خودش می تواند از حق خودش استفاده کند و بلیطش را نسوزاند و در سرنوشت کشور سهیم باشد.

نویسنده کتاب «حاج قاسمی که من می شناسم» در پایان گفت: تک تک کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دارای سابقه جبهه هستند و دغدغه جبهه دارند. دفاع مقدس و فرهنگ جبهه برای شان بیگانه نیست. بنظرم هر کدام از این بزرگواران در میدان پیروز شوند، قطعا رویکرد دفاع مقدس کمرنگ نخواهد شد.