انتشار تصویر جدید تلسکوپ جیمزوب از فوران انرژی یک ستاره + عکس
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیجیتالترندز، یک تصویر جدید و زیبا از تلسکوپ فضایی جیمز وب، منظره دراماتیکی را نشان میدهد که توسط فوران انرژی حاصل از یک ستاره بسیار جوان ایجاد شده است.
این نمونه خاص که یک «شی هربیگ هارو» نامیده می شود، HH 211 نام دارد که پارههای درخشان یک سحابی هستند و توسط ستاره به بیرون پرتاب می شوند و با ابرهای غبار و گاز برخورد کرده و اشکال خیره کننده ای ایجاد می کنند.
این تصویر با دوربین فروسرخ نزدیک تلسکوپ جیمزوب گرفته شده که برای رصد اجرام داغ مانند ستارههای تازه متولد شده ایدهآل است. تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا با وضوح بالا و نگاه نزدیک به فروسرخ به این شی جزئیات بسیار خوبی از تولد یک ستاره جوان را نشان می دهد. اجرام هربیگ هارو زمانی تشکیل میشوند که فوارههای گازی از ستارههای تازه متولد شده پرتاب شده و امواج ضربهای را تشکیل میدهند که با گاز و غبار مجاور با سرعت بالا برخورد میکنند.
این دومین باری است که جیمزوب از یک شی هربیگ هارو تصویربرداری می کند، پیش از یک جفت از چنین اشیایی به نام HH 46/47 در جولای (تیر - مرداد) سال جاری تصویربرداری شده است.
ستاره ای که در مرکز HH 211 قرار دارد، در نهایت بزرگ و تبدیل به ستاره ای شبیه به خورشید ما می شود، اما اکنون در مقایسه با خورشید بیش از 4 میلیارد ساله ما، تنها چند 10 هزار سال سن دارد. همچنین دارای جرم کمتر تنها 8 درصد جرم خورشید است. سن بسیار کم ستاره دلیل پرتاب چنین جت های قدرتمندی است، زیرا ستاره در حال جمع آوری مواد از ناحیه اطراف خود و سپس پرتاب مقدار کمی از آن مواد از قطب های خود است.
همانطور که این ماده با سرعت فوق العاده بالا تا 60 مایل در ثانیه به سمت بیرون حرکت می کند، ساختار موج مانندی از گاز ایجاد کرده و با مواد دیگر برخورد می کند. این برخورد منجر به اثری به نام شوک کمانی می شود که به شکل منحنی شکل می گیرد و نمونه هایی از آن را می توان در هر دو قسمت پایین - چپ و بالا - راست تصویر مشاهده کرد.
پایان پیام /