انتقاد 3 وزیر از اظهارات برخی کاندیداهای انتخاباتی / نرخ رشد تولید برق در دولتهای پس از جنگ
اقتصادنیوز: وزیر نیرو گفت: نرخ رشد تولید برق در دولتهای پس از جنگ به ترتیب در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی سالانه 5.3 تراوات، دولت آقای خاتمی 9.1 تراوات، در دولت آقای احمدینژاد 10.8 تراوات و در دولت آقای روحانی 8.7 تراوات ساعت بوده که در دولت شهید رئیسی به 15.2 تراوات رسیده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمد مخبر در جلسه هیات دولت که روز چهارشنبه برگزار شد، با قدردانی از تعابیر و توصیفات رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به رئیس جمهور شهید و نیز دولت مردمی، به اقدامات شاخص انجام شده در دولت مردمی و تحولات مثبتی که در این مدت در حوزههای مختلف حاصل شده اشاره و تصریح کرد: با وجود چنین توفیقاتی جای تعجب است که چگونه برخی سعی میکنند نسبت به آنچه کارنامه نظام تلقی میشود، سیاهنمایی کنند.
مخبر همچنین ضمن تبریک عید بزرگ غدیر، از مردم و همه دستاندرکاران برگزاری راهپیمایی مردمی غدیر قدردانی کرد و در ادامه با اشاره به فرارسیدن اربعین شهدای خدمت و همزمانی آن با سالروز شهادت 72 تن، از همه مسئولان خواست نسبت به برگزاری شایسته این مناسبت اهتمام لازم را داشته باشند و از این فرصت برای تبیین بیشتر دستاوردها و تلاشهای دولت مردمی بهره بگیرند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به گزارشهای ارائه شده از سوی وزرای نفت، نیرو و راه و شهرسازی گفت: در این دولت در بخشهای مختلف از جمله بخشهای زیربنایی کارهای بسیار بزرگی انجام شده که باید به شکل مناسب به اطلاع افکارعمومی رسانده شود.
در جلسه امروز هیات دولت وزیر نفت با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده در روزهای گذشته نسبت به مسئله تولید و صادرات نفت، با بیان اینکه ارائه این آمار و ارقام نادرست از طرف دولتمردان قبلی احجاف در حق شهید آیتالله رئیسی و دولت مردمی است، اظهار داشت: میانگین تولید روزانه نفت در سال 1398، 2 میلیون و 290 هزار بشکه و در سال 1399، 2 میلیون و 106 هزار بشکه بوده است که اکنون و در سال 1403 به فضل الهی، میانگین تولید نفت را به 3 میلیون و 570 هزار بشکه رساندهایم. ضمن اینکه در آن سالها از همین متوسط تولید روزانه 2 میلیون 100 تا 2 میلیون و 200 هزار بشکه، بخش قابل توجهی نیز روی مخازن در دریا و خشکی ذخیره میشده است.
اوجی اضافه کرد: در رابطه با صادرات نیز در سال 98، کل آمار صادرات نفت خام (بدون فرآوردهها)، حدود 180 میلیون بشکه بوده که این رقم در سال 1402 به 565 میلیون بشکه رسیده است. صادرات نفت در مقاطعی از جمله در فروردین 1399 روزی حدود 300 هزار بشکه بوده است.
وزیر نفت درباره آمار معادل دلاری صادرات نفت و میعانات در سالهای 98 و 99 نیز خاطرنشان کرد: در سالهای 98 و 99 ارزش صادرات نفت و میعانات کشور تقریبا 10 میلیارد دلار بوده که این رقم در سال 1402 به 36 میلیارد دلار رسیده است. بر این اساس مجموع ارزش صادرات نفت و میعانات در دو سال 98 و 99 معادل 9 ماه از سال 1402 است.
اوجی با اشاره به افزایش 2 برابری صادرات گاز مایع و رسیدن حجم آن از 3 میلیون تن به 6 میلیون تن افزود: رشد اقتصادی گروه نفت و گاز نیز که در سال 97 منهای 14 و در سال 98 منهای 35 بوده، در دولت شهید رئیسی در سال 1401 به 10.5 و در سال 1402 به 20.3 رسید.
در ادامه وزیر نیرو نیز در گزارشی از تلاشهای صورت گرفته برای رفع ناترازیها در حوزه تامین برق گفت: موسسه انرژی به عنوان یکی از معتبرترین موسسات بینالمللی این حوزه، اخیرا گزارشی درباره میزان رشد تولید برق در کشورهای مختلف منتشر کرده که در نشریه فوربس نیز بازنشر شده است. بر اساس این گزارش طی سه سال گذشته که همزمان با دوره فعالیت دولت شهید آیتالله رئیسی است، نرخ رشد تولید برق نسبت به گذشته 45.7 تراوات بوده که ایران را در جایگاه هفتم دنیا، سوم آسیا و اول در غرب آسیا قرار داده است.
محرابیان افزود: نرخ رشد تولید برق در دولتهای پس از جنگ به ترتیب در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی سالانه 5.3 تراوات، دولت آقای خاتمی 9.1 تراوات، در دولت آقای احمدینژاد 10.8 تراوات و در دولت آقای روحانی 8.7 تراوات ساعت بوده که در دولت شهید رئیسی به 15.2 تراوات رسیده است. نکته مهم این است که عمده نیروگاههایی که ساخت آنها در دولت مردمی آغاز شده در یکسال پیشرو به بهرهبرداری خواهند رسید و با آغاز به کار آنها جمهوری اسلامی ایران در موقعیت بینظیری از لحاظ ارتقای ظرفیت تولید برق قرار میگیرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در نیروگاههای در دست احداث، نیروگاههای تولید برق از منابع تجدیدپذیر سهم قابل توجهی دارند، اظهار داشت: از مجموع رشد تولید برق کشور در سه سال گذشته، 86 درصد مختص تولید برق از سوی صنایع بزرگ با اولویت مصرف در بخش صنعت است که نسبت به قبل رشد بالایی داشته است.
وزیر راه و شهرسازی نیز در گزارشی با رد برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقهای و بینالمللی دور زده شده است، تصریح کرد: کار اجرای این کریدورها به طور جدی ادامه دارد و برای ابتکار «ایران راه» که در دولت شهید رئیسی تعریف شد، تا کنون سه نشست بینالمللی برگزار شده است.
بذرپاش با اشاره به افزایش 10 میلیون تنی ترانزیت جادهای کشور در سه سال گذشته که رشد 89 درصدی نسبت به مدت مشابه دولت قبل را نشان میدهد، خاطرنشان کرد: فقط در سه ماهه گذشته ترانزیت کشور 55 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته که گواه رشدی شتابان در ترانزیت جادهای است، پس اظهارات مطرح شده درباره دور زدن ایران در کریدورهای ترانزیتی صحیح نیست و لازم است ستادهای کاندیداهای انتخابات دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه احداث مسیرهای آزادراهی، با رشد سالانه 35.5 درصدی مواجه بوده که افزایش 12 درصدی کل شبکه آزادراهی کشور را به دنبال داشته است، گفت: در بخش بزرگراهی نیز 3 هزار و 586 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی احداث شده که معادل افزایش 10 درصدی کل راههای اصلی و بزرگراهی کشور است.
بذرپاش با اشاره به افزایش 100 درصدی رشد ترانزیت ریلی کشور در حال حاضر نسبت به ابتدای شروع به کار دولت مردمی با وجود فرسودگی ناوگان حمل و نقل ریلی، افزود: در سه سال دولت مردمی 387 کیلومتر خط ریلی جدید احداث شده که رشد 220 درصدی را نشان میدهد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به آغاز عملیات احداث بیش از 2 میلیون و 670 هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن اظهار داشت: امروز نیز با حضور سرپرست ریاست جمهوری بیش از 60 هزار واحد مسکونی افتتاح و بیش از50 هزار قطعه زمین به مردم واگذار میشود. همچنین تا امروز 500 هزار قطعه زمین تحویل مردم شده و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار بود این عدد تا پایان امسال به یک میلیون قطعه برسد.
بذرپاش با بیان اینکه در دولتهای یازدهم و دوازدهم به طور متوسط سالانه 47 هزار پروانه در بافتهای فرسوده صادر میشد که در سه سال گذشته به طور متوسط به 94 هزار پروانه در سال یعنی دو برابر رسیده است، تصریح کرد: در بخش مسکن روستایی نیز در 8 سال دولتهای یازدهم و دوازدهم سالانه به طور متوسط 80 هزار قرارداد برای نوسازی منعقد شده که در سه سال گذشته به بیش از دو برابر، یعنی 165 هزار قرارداد در سال رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی تعداد کل زمینهای تامین شده در طرح مسکن مهر و در شهرهای جدید در دولتهای نهم و دهم را 1.1 میلیون قطعه عنوان کرد که در سه سال دولت مردمی این رقم به 1.9 میلیون قطعه رسیده است و اضافه کرد: همچنین حسب تاکید رئیس جمهور شهید برای احداث شهرهای ساحلی، 27 نقطه برای این منظور در 4 استان جنوبی کشور با تایید همه دستگاههای ذیربط تعریف و مصوب شد که در سفر شهید آیتالله رئیسی به هرمزگان عملیات اجرایی دو شهر ساحلی خلیجفارس و مکران مرکزی آغاز نیز شد.
سرپرست وزارت امور خارجه نیز در جلسه امروز هیئت دولت در گزارشی از برگزاری نوزدهمین نشست وزرای امور خارجه مجمع گفتگوی همکاریهای آسیایی (ACD) گفت: برگزاری این نشست در شرایطی که کشور هم رئیس جمهور و هم وزیر امور خارجه خود را از دست داده بود و هم در آستانه بزرگترین رویداد سیاسی داخلی در سال 1403 یعنی انتخابات ریاست جمهوری است، نشانه اعتماد به نفس نظام، پیوند مستحکم مردم با نظام، صلابت و اقتدار رهبری و تدبیر و هوشمندی دولت است.
باقری با اشاره به حضور 41 هیئت از 35 کشور عضو مجمع گفتوگوهای آسیایی و حضور دبیران کل سازمانهای منطقهای و بینالمللی و حضور 18 وزیر، قائم مقام و معاون وزیر امور خارجه کشورهای عضو در این نشست، تقویت ساز و کارهای چندجانبهگرایی و مقابله عملی با یکجانبهگرای به سرکردگی آمریکا با وزن دادن به نهادها و سازمانهای بینالمللی را از اصلیترین رویکردهای این نشست عنوان کرد.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین با بیان اینکه برگزاری این نشست نشان از اهتمام جمهوری اسلامی ایران به ظرفیتهای درون آسیایی با هدف تقویت و ارتقای جایگاه و نقش آسیا در مناسبات و معادلات بینالمللی داشت، تصریح کرد: در بیانیه پایانی این نشست نیز ضمن بررسی مسائل مهم جهان و منطقه، بر ضرورت توقف نسلکشی و جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان مظلوم غزه و کمکرسانی به آنها تاکید شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه با تشکر از همکاری وزرای نفت و صنعت، معدن و تجارت برای تامین تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهها گفت: با حمایتهای وزیر نفت و تامین منابع از محل مسئولیتهای اجتماعی این وزارتخانه و با حمایتها و پیگیریهای وزیر صمت، گامهای خوبی برای تامین و تجهیز آزمایشگاههای دانشگاههای کشور برداشته شده که نتایج این نگاه وزرای محترم نفت و صمت به علم و فناوری و حمایت از فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی در دانشگاهها، در سالهای آینده به ثمر خواهد نشست.
وزیر جهادکشاورزی نیز در گزارشی کوتاه از روند خرید تضمینی گندم، با بیان اینکه امروز از رقم 5.5 میلیون تن خرید گندم از کشاورزان عبور خواهیم کرد، از رشد 5 درصدی این رقم نسبت به زمان مشابه در سال گذشته خبر داد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید