دوشنبه 1 بهمن 1403

اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد

نشست علمی «نقش نیایش‌های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی» از سلسله نشست‌های بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد (ع) در روز سه شنبه 2 شهریور برابر با 15 محرم الحرام، در بستر فضای مجازی برگزار شد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ نشست علمی «نقش نیایش‌های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی» از سلسله نشست‌های بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد (ع) در روز سه شنبه 2 شهریور برابر با 15 محرم الحرام، در بستر فضای مجازی برگزار شد.

نگاه امام سجاد (ع) به دولت خوب آخرت‌مدارانه است /«امام» و «ولی» واژگان حضرت زین‌العابدین (ع) نسبت به مساله حکمرانی

حجت‌الاسلام و المسلمین «محمد عبادی زاده»، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با اشاره به تعبیر امام راحل (ره) که صحیفه سجادیه را قرآن صاعد نامید، افزود: تبیین حقایق قرآن کریم در قالب‌های مختلفی ازجمله روایاتی از مفسران معصوم ازجمله سبک و سیاقی که صحیفه سجادیه دارد، بیان شده است. حقایق قرآن از عالم بالا بر رسول گرامی اسلام نازل شد و دعاهای صحیفه سجادیه کشف حقایق و اسرار قرآن است که به عالم بالا راه پیدا می‌کند و این سیر نزول و صعود و سبکی که امام سجاد (ع) در صحیفه انتخاب کرده خاص است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان از دعا به عنوان زبان ارتباط با پیروان سایر ادیان نام برد و افزود: اگر بخواهیم با پیروان ادیان دیگر گفت‌وگو کنیم باید معارف قرآن را در قالب دعا که لطیف و زبان فطرت بشر است استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه دعاهای صحیفه سجادیه سرشار از معارف اجتماعی، سیاسی و انسان سازی است، گفت: امام سجاد (ع) با زبان دعا روشنگری می کند و نکته سنجان وقتی که بخواهند صحیفه را مطالعه کنند با این نگاه ورود می کنند.

عبادی زاده در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست ها و اصول حکمرانی اشاره و بیان کرد: اندیشمندان از دوران افلاطون تا دوره معاصر صحبت های زیادی راجع به اصول حکمرانی کرده اند که مطرح ترین آنها نظریه کافمن است که به بانک جهانی ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه پاسخگویی و حق اظهار نظر، ثبات سیاسی و نبود خشونت، اثربخشی دولت، کیفیت قوانین، حاکمیت قانون و کنترل فساد شش اصل مطرح نظریه کافمن است که بانک جهانی تحت عنوان اصول حکمرانی خوب به دنیا معرفی کرده است، افزود: اما حکمرانی در منطق اسلام با دنیای مادی امروز بسیار متفاوت است زیرا ملکیت و سلطنت واقعی از آن خداست.

امام جمعه بندرعباس ادامه داد: اما در منطق زین العابدین (ع) و در صحیفه سجادیه وقتی که به موضوع حکمرانی توجه می کنیم پی می بریم که امام به دو واژه «امام» و «ولی» پرداخته است. آن حضرت در فراز دوم دعای چهارم صحیفه می فرماید: «حکمرانی باید بر مبنای امام و حکمرانی باید نسبت به این حکمرانی باشد و دوم اینکه نظام حکمرانی باید بر پایه صدق بنا شده باشد.

وی افزود: نگاه امام سجاد (ع) به حکمرانی و دولت خوب نگاه دنیا مدارانه نیست و یک نگاه آخرت مدارانه است و این به معنای ترک دنیا نیست بلکه دنیا در خدمت آخرت باید قرار گیرد. حکمرانی بر مبنای دفاع از مظلوم و احقاق حقوق مردم استوار است.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده با ذکر این نکته که صحیفه سجادیه تفسیر معصومانه ای از قرآن کریم است، گفت: سومین مساله ای که در فرمایشات امام سجاد (ع) تحت حکمرانی دینی آمده این است که در نظام حکمرانی دینی نباید از معاش مردم غافل شویم و در جامعه سازی نباید معاش مردم مورد غفلت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در دعای 29صحیفه رزق واسعه را از خدا طلب می کند، افزود: حضرت می فرماید: «خدایا برای حرکت در مسیر تامین رزق و معاش مسیر را بر من آسان کن و این مسیر اصول و شیوه ای است که انسان بتواند به معاش پاک و طیب دست پیدا کند؛ هیج کجا در دنیایی که با منطق قرآن بیگانه اند نمی توانید پیدا کنید که اینقدر به رزق پاک توجه داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: یکی دیگر از اصول مورد توجه امام در صحیفه مساله مشورت و شور در حکمرانی است. شور و مشورت پایه حکمرانی دینی است.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده از عدالت گرایی به عنوان اساس حکمرانی دینی یاد کرد و گفت: امام سجاد (ع) حدود 20 مورد در صحیفه سجادیه به مساله عدالت، چه عدالت فردی و چه در حوزه عدالت اجتماعی اشاره کرده است، در عدالت اقتصادی نیز خداوند معیشت و رزق و اقتصاد مردم را بر مبنای عدل تقسیم کرد.

وی به نگرش امام سجاد (ع) در بحث حکمرانی در حوزه فساد اشاره و افزود: امام نگاه گسترده ای به دو واژه اصلاح و فساد در کنار یکدیگر دارند و در بحث اصلاح و افساد امام به واژه «ذنب»(گناه و جرم) پرداخته است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در پایان اظهار کرد: در مطالعه صحیفه سجادیه حقایقی در مورد حکمرانی دینی وجود دارد که محققین کمتر به آن پرداخته اند و انتظار از پژوهشگران و محققین این است که به این موضوع که نیاز جامعه ماست بپردازند تا بتوانیم ابعاد مختلف صحیفه را برای انتقال به نسل جوان احصا کنیم.

امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد «احسان کامرانی» در این نشست با بیان اینکه علی بن الحسین (ع) مشهور به امام سجاد (ع) سال ها بر واقعه عاشورا و آنچه که بر خاندان پیامبر (ص) آمده بود گریست، افزود: آن حضرت در خطبه های مختلف از جمله در شام به مباحث متعددی اشاره کرد و خود و خاندان آل الله را معرفی کرد تا همگان بدانند و از یادها نرود که آنچه در کربلا اتفاق افتاد چگونه و در مقابل چه بزرگوانی بود، آن حضرت در خطبه شام فرمود: «ای مردم! خداوند به ما شش خصلت عطا فرموده و ما را به هفت ویژگی بر دیگران فضیلت بخشیده است. به ما ارزانی داشت علم، بردباری، سخاوت، فصاحت، شجاعت و محبت در قلوب مؤمنین را و ما را بر دیگران برتری داد به اینکه پیامبر بزرگ اسلام، صدیق، جعفر طیار، شیر خدا و شیر رسول خدا (ص)، و امام حسن و حسین (ع) دو فرزند بزرگوار رسول اکرم (ص) را از ما قرار داد. (با این معرفی کوتاه) هر کس مرا شناخت که شناخت، و برای آنان که مرا نشناختند با معرفی پدران و خاندانم خود را به آنان می‌شناسانم. ای مردم! من فرزند مکه و منایم. من فرزند زمزم و صفایم. من فرزند کسی هستم که حجر الاسود را با ردای خود حمل و در جای خود نصب فرمود. من فرزند بهترین طواف و سعی کنندگانم. من فرزند بهترین حج گزاران و تلبیه گویان هستم. من فرزند آنم که بر براق سوار شد. من فرزند پیامبری هستم که در یک شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سیر کرد. من فرزند آنم که جبرئیل او را به سدر المنتهی برد و به مقام قرب الهی و نزدیکترین جایگاه مقام باری تعالی رسید...».

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس افزود: مقاطع مختلفی در تاریخ اسلام وجود دارد که از جمله مهمترین آنها نهضت عاشورایی امام حسین (ع) و دوران تولید علم و جامعه دانشگاهی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بود که در نتیجه اقدامات امام سجاد (ع) در فرصت مناسبت ظهور و بروز یافت. آنچه که اهمیت دارد مبارزه و جنگ نرم امام سجاد (ع) در قالب تولید بنیان‌های علمی و عملی، ساختارسازی، موعظه و دعا در قالب کتاب صحیفه کامله سجادیه و رساله حقوق بود که توانست جامعه را بیدار و برای آینده پیش رو آماده کند.

وی با بیان اینکه دعاهای صحیفه سجادیه عمیق و جامعه ساز هستند، تصریح کرد: آن حضرت در حوزه تمدن به سه مولفه خودسازی، جامعه پردازی و سپس تمدن اشاره می فرماید. همچنین در فرازهای مختلف از ادعیه‌ای که در صحیفه آمده است مسایل مختلف در زندگی بیان شده که جای بحث و بررسی دارد.

هرمزگان با نام مبارک امام سجاد (ع) شناخته می‌شود / برگزاری برنامه‌های برون‌مرزی کنگره گسترش یافته است «علی علامه زاده»، دبیر یازدهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع) در نشست علمی «نقش نیایش‌های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی» اظهار کرد: صحیفه سجادیه که از آن به عنوان زبور آل محمد، انجیل اهل بیت و اخت‌القرآن یاد می‌شود، پس از قرآن و نهج البلاغه از اولویت‌های مجموعه عوامل کنگره بین‌المللی امام سجاد (ع) است.

دبیر یازدهمین کنگره بین المللی امام سجاد (ع) در ادامه به تشریح روند رو به رشد کنگره اشاره و عنوان کرد: این رخداد از یک برنامه کوچک آغاز شد و امروز به جایگاهی رسیده است که بنیانگذاران آن هرگز تصور آن را نمی‌کردند و امروز با وجود گسترش کنگره در استان های مختلف، شاهد اجرای برنامه‌های بخش برون مرزی و سطح جهان هستیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در قم، گفت: با راه اندازی این مرکز به صورت علمی به مباحث صحیفه سجادیه پرداخته شده است و برای تقویت بعد علمی کنگره نیازمند همکاری بیش از پیش حوزه های علمیه و مراکز دانشگاهی هستیم تا بتوانیم فرهنگ غنی اهل بیت به ویژه معارف امام سجاد (ع) را به جامعه جهانی معرفی کنیم.

علامه زاده تاسیس مرکز نیکوکاری را از دیگر بخش های کنگره برشمرد و افزود: اجرای طرح نذر امام سجاد (ع) و دستگیری از نیازمندان و همچنین برنامه ریزی سالانه برای آزادی زندانیان نیازمند جرائم مالی غیرعمد از برنامه های شاخص کنگره است.

اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / صحیفه سجادیه راهنمای انسان در کسب معرفت الهی است

شیخ «عبدالباعث قتالی» در نشست علمی «نقش نیایش‌های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی» با بیان اینکه صحیفه سجادیه مجموعه‌ای از دعاهای امام سجاد (ع) است، اظهار کرد: دعا ارتباط با معبود است و برقراری این ارتباط دارای یک رمز است که تنها ائمه هدی و بزرگان دین و علما از این خصیصه برخوردارند.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس بیان اینکه امروز همه ما نیاز به کسب معرفت نسبت به الله و سیره رسول خدا داریم، افزود: صحیفه سجادیه می توانند به ما در کسب معرفت نسبت خداوند و سنت پیامبر (ص) راهنمایی کند. وی در ادامه به زندگی مسالمت آمیز شعیه و اهل سنت در استان هرمزگان اشاره و خاطرنشان کرد: سال هاست که مردمان این دیار به شکلی مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند و این امر می تواند الگویی برای سایرین باشد. ما اهل سنت نسبت به بزرگان دین به ویژه اهل‌بیت رسول خدا (ص) از جمله امام سجاد (ع) ارادت قلبی داریم و هیچ تقیه‌ای در این امر نیست؛ صحیفه سجادیه آن حضرت راهنمای انسان در کسب معرفت الهی است. شیخ «عبدالباعث قتالی» ضمن قدردانی از برگزار کنندگان نشست علمی نقش نیایش های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی، اظهار کرد: به برکت برگزاری این گونه نشست ها متولیان اداره جامعه از سیره اهل بیت (ع) تاسی خواهند گرفت.

انتهای پیام /

اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد 2
اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد 3
اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد 4
اهل سنت نسبت به اهل بیت ارادت قلبی دارند / امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد 5