اهمیت پزشک خانواده در البرز نهادینه نشده است / اجرای طرح پزشک خانواده؛ کاهش مراجعات به بیمارستانها
مرضیه مرادی گفت: در استان البرز طرح پزشک خانواده در بین خانوادهها نهادینه نشده و به صورت بسیار جزئی و اندک توسط برخی از خانوادهها پیاده میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرضیه مرادی، پزشک عمومی در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: طرح پزشک خانواده بیش از دو دهه است که از سوی نظام سلامت ارائه شده و در برخی از شهرها و روستاهای کشور اجرا شده اما هنوز عمومی و همگانی نشده است.
وی ادامه داد: این طرح در 60 کشور دنیا به صورت جدی در حال اجراست و کشورهای پیشرفته به اهمیت پیادهسازی این طرح مهم پی بردهاند. مرادی افزود: بر اساس این طرح خانوادههای ایرانی زیرنظر یک پزشک عمومی در منطقه خود قرار میگیرند و در صورت صلاحدید این پزشک به متخصصین و فوق تخصصها مراجعه میکنند و به واسطه این طرح در هزینههای خانوادهها صرفه جویی شده و مراجعههای بیمورد به پزشکان رده بالا کاسته میشود. این متخصص تصریح کرد: در استان البرز نیز طرح پزشک خانواده در بین خانوادهها نهادینه نشده است و به صورت بسیار جزئی و اندک توسط برخی از خانوادهها پیاده میشود. وی گفت: در حال حاضر، عدم اجرایی شدن پزشک خانواده جزو نقاط ضعف جامعه پزشکی است زیرا در همین دوران کرونایی این طرح میتوانست کمک شایانی به کادر درمان کند. مرادی ادامه داد: پزشک خانواده در مرحله نخست شناسایی بیماری است و اگر تشخیص به خوبی صورت گیرد بسیاری از مراجعه به بیمارستانها را کاهش میدهد. این پزشک افزود: برای خانوادههایی که بیمارهای خاص، مخفی و همچنین بیماری ارثی دارند، با راهاندازی طرح پزشک خانواده دسترسی سریعی به متخصص دارند و درمان خیلی راحتتر صورت میگیرد. وی بیان کرد: البته پزشکانی که مجری این طرح قرار میگیرند باید دارای ویژگیها و تخصصهایی باشند و این شرط باعث ساماندهی جامعه و نیروهای متخصص پزشکی نیز میشود. مرادی تاکید کرد: پیادهسازی این طرح ورودی های بیمارستانها را کاهش داده و به ویژه در شرایط حاد بیماریهای ویروسی بسیار کمککننده است. این پزشک در خاتمه خاطرنشان کرد: مسئولین امر به اهمیت این طرح پی نبردهاند؛ پیادهسازی این طرح به نفع کشور است و باعث کاهش زحمات کادر درمان میشود.انتهای پیام /