یک‌شنبه 4 آذر 1403

اولین واکنش دبیر جشنواره فیلم فجر به لو رفتن اسامی برندگان

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اولین واکنش دبیر جشنواره فیلم فجر به لو رفتن اسامی برندگان

دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: حذف سیمرغ مردمی در این دوره عین حفظ حق الناس است، ما وظیفه داریم به همه فیلم ها به یک اندازه توجه کنیم، کنار گذاشتن جایزه مردمی برای این نکته بوده است که بتوانیم از رای مردم صیانت کنیم، یا نگذاریم که حق فیلمسازی ضایع شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مسعود نقاش زاده در جمع خبرنگار و در پاسخ به سوالی درباره لو رفتن اسامی برگزیدگان جشنواره فیلم فجر، اظهار داشت: بنده حراست را مامور کردم که این موضوع را پیگیری کنند، چون می‌دانیم که آرای هیات داوران در اختیار چه کسانی است. برای ما مهم است که کار قانونی انجام شود، با وجود دشواری های موجود مساله نیاز به جراحی هایی دارد.

وی این مساله را بی اخلاقی حرفه ای دانست و ادامه داد: برای ما مهم است که وقتی آرا را می خواهیم ارایه دهیم، همه چیز قانونی و درست پیش برود و اسامی برگزیدگان تا لحظه اعلام محرمانه است. ما این موضوع را پی خواهیم گرفت. بی اخلاقی در کار رسانه ای هم کم نیست.

نقاش زاده گفت: ما باید در این مورد بر اساس اطلاعات دقیق حرف بزنیم، برخی ادعا کرده بودند که فیلم ها را دیده اند، ما با اطمینان ثابت می کنیم، اگر دیده شده باشد از طریق ستاد جشنواره نبوده است، حتی همکاران ما اجازه رفت و آمد نداشته اند، برخی فیلم ها را در لابراتوارها و برخی در دفتر عوامل دیده اند، اما در هر صورت ما به دنبال این بوده و هستیم که چه کسی خواسته است که به یک فیلم صدمه بزند و اگر کسی سندی داشته باشد و اطلاعاتی بدهد به آنها کمک می کنیم.

وی درباره داوری فیلم ملاقات خصوصی نیز گفت: فیلم وقتی توسط هیات انتخاب پذیرفته می شود، در روند داوری قرار می گیرد و انصراف آن مورد قبول نیست. ما به عنوان ستاد جشنواره قاعده مشخصی داریم، فیلم ها علاوه بر این که توسط هیات انتخاب دیده می شوند، باید مجوز نمایش در جشنواره را بگیرند. برخی فیلم ها توسط هیات انتخاب برگزیده شدند اما پروانه نمایش دریافت نکردند، این موضوع واضحی است و پیش می آید و ما اعلام کردیم. هیچ نهاد خاصی به ما نگفته است که فیلمی را نشان بدهیم یا نه، اجازه ندادم این اتفاق بیفتد، چون جشنواره نهاد مستقلی است که کار خود را پیش می برد.

نقاش زاده گفت: در خبر شبکه یک توضیح دادم و گفتم مجموعه ای که قرار است رای مردمی را برای نظرسنجی جمع آوری کند، دچار حاشیه هایی شد که ما برخی از همکاران را مامور بررسی خطای انسانی و تخلفات احتمالی کردیم و وقتی دیدیم که تناقضات زیادی در جواب ها هست، برای حفاظت از صاحبان آثار و هم دوری گزیدن از چیزی که به آن اعتمادی نداریم، این جایزه را حذف کردیم.

وی ادامه داد: تعداد رای هایی که برای یک فیلم ثبت شده بود با تعداد کسانی که به تماشای آن نشسته بودند، ارقام بسیار متفاوتی بود و تناقض زیادی داشت به همین دلیل قابل استناد نبود بنابراین ترجیح دادیم که مساله را به گونه ای جدی و ریشه ای حل کنیم.

نقاش زاده در پاسخ به این سوال که آیا این کار نادیده گرفتن مردم نیست؟ گفت: این اتفاقا دیده گرفتن مردم است. حذف جایزه به هیچ وجه به این معنی نیست که فیلم های نخست مشکلی داشتند در مجموع این روند مشکل داشت، علی رغم این که در اوایل کار به دوستان گفته بودیم تست کنند.

وی با تشریح روند رای گیری آنلاین گفت: سامانه سمفا، به طور ویژه دچار مشکل نبوده، گاهی داده ها به سایت نرسیده است، گاهی مشکلات اینترنت وجود داشته است، گاهی هم تماشاگران رای نداده اند و موضوعاتی از این دست روی داده است، ما منتظر گزارش های تکمیلی در این زمینه هستیم، اگر تخلفی صورت گرفته باشد از طریق سازمان نظارت و ارزشیابی، پیگیری خواهد شد و پایان جشنواره موضوع نادیده گرفته نمی شود.

دبیر جشنواره فیلم فجر، اظهار داشت: حذف سیمرغ مردمی در این دوره عین حفظ حق الناس است، ما وظیفه داریم به همه فیلم ها به یک اندازه توجه کنیم، کنار گذاشتن جایزه مردمی برای این نکته بوده است که بتوانیم از رای مردم صیانت کنیم، یا نگذاریم که حق فیلمسازی ضایع شود. تاکید می کنم این تردیدها به معنی تخلف در فیلم اول و دوم در رای گیری مردمی نیست.

وی در پاسخ به دیر اعلام شدن نامزدهای جشنواره گفت: خیلی هم دیر نبوده است، از آن جا که می خواستیم که همه چیز به روشنی پیش برود، همه داوران یکدیگر را اقناع کردند و همه چیز به خوبی پیش رفت.

همچنین بخوانید