جمعه 9 آذر 1403

ایام نوروز فرصتی برای در کنار یکدیگر بودن

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ایام نوروز فرصتی برای در کنار یکدیگر بودن

یک جامعه‌شناس گفت: زندگی دشوار شهری و به دنبال آن تغییر سبک زندگی خانواده‌ها همواره تعاملات افراد را در برقراری ارتباط با یکدیگر تحت تاثیر قرار داده است.

امان الله قرایی مقدم جامعه شناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فرا رسیدن ایام نوروز فرصت خوبی است تا اعضای خانواده به بهانه این تعطیلات بتوانند اوقات فراغت خود را کنار اعضای خانواده‌شان بگذرانند.

وی گفت: همه باید احساس کنند جایی امن دارند که می‌توانند به آن اعتماد کنند. کودکان اغلب به گروه‌های مختلف می‌پیوندند تا احساس کنند که بخشی از چیزی شبیه به یک خانواده هستند. با داشتن یک پیوند خانوادگی قوی، احتمالاً آنها را از درگیر شدن در فعالیت‌های خطرناک و جستجوی آن ارتباط در جای دیگر باز می‌دارد. وی گفت: همه ما به مکانی نیاز داریم که بتوانیم آشکارا صحبت کنیم و احساسات خود را به مشورت بگذاریم و خانواده برای همین است. صحبت کردن با بچه‌ها یا خواهر و برادر‌های کوچکتر می‌تواند به جلوگیری از درگیر شدن آنها در فعالیت‌های خطرناک کمک کند. این جامعه شناس ادامه داد: والدین یا خواهر و برادر بزرگتر، این وظیفه شماست که به فرزندان و خانواده خود تشخیص درست از اشتباه را آموزش دهید و اگر آنها این را در خانه یاد نگیرند، آن را در جای دیگری یاد خواهند گرفت، شاید نه چیزی که شما دوست دارید. وی افزود: عشق و محبت توسط هرکسی متفاوت نشان داده می‌شود. برای برخی به معنای دست گرفتن، برخی دیگر در آغوش گرفتن و گاهی اوقات فقط به معنای انجام یک حرکت خوب است. گذراندن وقت با خانواده به همه این فرصت را می‌دهد که محبت خود را ابراز کنند. در واقع روشن شده است که نوجوانانی که از طرف خانواده محبت دریافت می‌کنند، در مقایسه با نوجوانانی که این نوع توجه خانواده را دریافت نمی‌کنند، در مدرسه بهتر عمل می‌کنند. این جامعه شناس تصریح کرد: ارزش‌های خانوادگی از گذراندن وقت با خانواده شروع می‌شود. کودکان آنچه را که در خانه می‌بینند تقلید می‌کنند. گذراندن وقت با خانواده تا حد امکان می‌تواند به ایجاد ارزش‌های مثبت خانوادگی کمک کند. زمان خانواده برای یادگیری نحوه پذیرش تفاوت‌های یکدیگر و قدردانی از هر یک از اعضای خانواده برای ویژگی‌های منحصر به فردشان بسیار مهم است. قرایی مقدم اظهار کرد: تقسیم کردن کار‌های خانه بین اعضای خانواده راهی برای کودکان است تا یاد بگیرند که از خود به روشهای سالم و ایمن مراقبت کنند. این واقعیت را نشان می‌دهد که شما یک خانواده هستید و هدف مشترکی دارید که برای رسیدن به آن باید با هم کار کنید. دیده شده است که وقتی والدین درگیر تحصیلات فرزندانشان می‌شوند، به آنها کمک می‌کند تا نمرات بهتری کسب کنند و شانس فارغ التحصیلی و همچنین شانس حضور در آموزش عالی را افزایش می‌دهد. حتی کمک یک خواهر یا برادر در صورتی که والدین در کنارشان نباشند نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. همچنین مشخص شده است که مشارکت والدین کودکان را تشویق می‌کند تا دیده مثبت بیشتری نسبت به یادگیری داشته باشند. این می‌تواند به سادگی خواندن یک داستان قبل از خواب، بررسی تکالیف یا حتی پرسیدن فعالیت‌های روزانه از فرزندتان باشد. وی افزود: گذراندن وقت با خانواده به کودکان کمک می‌کند تا احساس ارزشمندی بیشتری کسب کنند. گذراندن وقت با خانواده نباید پرهزینه باشد، مهم‌ترین چیز فقط با هم بودن است. کسانی که زمان بیشتری را با خانواده خود می‌گذرانند کمتر درگیر فعالیت‌های خطرناک هستند. کسانی که با خانواده خود غذا می‌خورند، در مقایسه با کسانی که این کار را نمی‌کنند، رژیم غذایی بهتری دارند.

وی گفت: گذراندن وقت با خانواده باعث ایجاد یک محیط سالم می‌شود که امکان برقراری ارتباط آزاد را فراهم می‌کند. فرزندان شما به مکانی نیاز دارند که بتوانند در آن احساس امنیت کنند و در مورد همه چیز صحبت کنند. بودن در کنار اعضای خانواده شما را به خوردن غذا‌های مغذی‌تر تشویق می‌کند و به طور کلی باعث می‌شود سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید، زیرا به جای خوردن غذا‌های فرآوری شده و آماده در خارج از خانه، غذا‌های خانگی باشند. بعضی وقت‌ها شاهد مصرف‌گرایی، تجمل‌گرایی و چشم‌وهم‌چشمی‌های زیادی بویژه و اعیاد مختلف به ویژه نوروز هستیم که آسیب‌هایی زیادی داشته است؛ از همین رو خانواده باید با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و به دور از تجمل به برگزاری مراسم جشن و از کمک کردن به اطرافیان افراد نیازمند فراموش نشوند تا در شادی آنها نیزشریک باشند. مراسم نوروز و دید و بازدید‌ها را با برگزاری میهمانی‌های ساده و برای در کنار هم بودن تلاش کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده