ایجاد مشکل برای کاوشگر خورشیدی ناسا
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در 21 مرداد 97 با هدف مطالعه خورشید پرتاب شد؛ اکنون یکی از ابزارهای کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در آخر هفته گذشته به طور غیرمنتظره ای خاموش شده و تیم ماموریت در حال کار برای بازگردادن آن به مدار است.
مقامات ناسا در به روز رسانی مختصر کاوشگر خورشیدی پارکر در روز جمعه (28 بهمن) توضیح دادند که ابزار ذرات پرانرژی فضاپیمای مطالعه کننده خورشید در حالی که یک پچ نرم افزاری در حال بارگذاری روی آن بود؛ خاموش شد. هیئت بررسی ناهنجاری تشخیص داد که ابزار قبل از بارگیری کامل پچ جدید خاموش شده است.
این ابزار برای چندین هفته خاموش میماند، زیرا هندسه بین کاوشگر، خورشید و تداخل فرکانس رادیویی خورشیدی مانع از ایجاد لینک ارتباطی خوب میشود. انتظار می رود ابزار ذرات پرانرژی پس از این دوره خاموشی، قبل از اینکه فضاپیما پانزدهمین عبور نزدیک خود از خورشید در 21اسفند آغاز کند، به عملکرد عادی خود بازگردد.
مقامات ناسا در این به روز رسانی اضافه کردند که کاوشگر خورشیدی پارکر به طور کلی سالم باقی مانده است. کاوشگر خورشیدی پارکر در مرداد 1397 طی ماموریت 1.5 میلیارد دلاری برای مطالعه خورشید با موشک دلتا IV پرتاب شد.
هدف دانشمندان از این ماموریت حل چندین معمای خورشیدی است، از جمله مهمترین آنها چرا اتمسفر بیرونی خورشید یا تاج بسیار داغتر از سطح آن است و چگونه باد خورشیدی (جریان ذرات باردار که دائماً از خورشید جریان می یابد) به سرعت های باورنکردنی خود می رسند.
کاوشگر خورشیدی پارکر بیشتر دادههای خود را در طول پروازهای بسیار نزدیک از خورشید جمعآوری میکند، که فضاپیما را در معرض دماهای بالا قرار میدهد و آن را به سرعتهای فوقالعادهای شتاب میدهد. (گرانش خورشیدیبسیار قدرتمند است.)
این پروازها تقریباً هر پنج ماه یک بار اتفاق میافتد. ماموریت بعدی به عنوان پانزدهمین ماموریت تا به امروز، در 26اسفند به اوج خود می رسد، زمانی که کاوشگر در فاصله 8.5 میلیون کیلومتری سطح خورشید به پرواز در می آید.
ابزار ذرات پرانرژی همانطور که از نام آن پیداست برای اندازه گیری ذرات خورشیدی با انرژی بالا طراحی شده است. این یکی از دو آشکارساز ذرات است که ابزار تحقیقات علمی یکپارچه خورشید در فضاپیما را تشکیل می دهد.
پایان پیام /