یک‌شنبه 30 دی 1403

ایجاد کارخانه کمپوست راهکار جمع آوری زباله گردها نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ایجاد کارخانه کمپوست راهکار جمع آوری زباله گردها نیست

علیرضا باغچقی افزایش تعداد زباله گردها در شهر بجنورد را به دلیل نیازهای اقتصادی این افراد ذکر کرد و افزود: ایجاد کارخانه نمی تواند به جمع آوری زباله گردها کمک کند، بلکه تفکیک از مبدا در این زمینه می تواند کمک کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا باغچقی، عضو شورای اسلامی شهر بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک، با اشاره به اینکه مرکز خراسان شمالی از نظر نبود کارخانه کمپوست و بازیافت در وضعیت مساعدی قرار ندارد، گفت: از بعد زیست محیطی باید کمترین میزان زباله تولید شود زیرا تولید زباله باعث ایجاد آسیب به منابع ملی و در خطر افتادن حیات انسان خواهد شد.

وی با بیان اینکه با صنعتی شدن، سبک زندگی ها، نوع زباله هایی که تولید می شود نیز متفاوت شده است، گفت: زباله های خشک برای صرفه جویی در هزینه و رعایت موارد بهداشتی باید تفکیک و جمع آوری از مبدا صورت گیرد که این در واقع اصولی ترین شیوه خواهد بود، که متاسفانه در بخش جمع آوری زباله خشک به صورت رسمی و طبق ضوابط بهداشتی مشکلاتی وجود دارد و اصول رعایت نمی شود.

باغچقی با اشاره به اینکه تفکیک زباله های تر و خشک در مرکز شهر دچار مشکل است، گفت: در حواشی شهر به دلیل رفع نیاز اقتصادی زباله های خشک در منزل جدا و فروخته می شوند.

وی با بیان اینکه سازمان پسماند استان در سایت موقت زباله شهر بجنورد طی توافقاتی ایجاد شده، افزود: باید در کمترین فرصت در این مکان زباله های خشک جدا شود و مابقی زباله ها برای دفن به باباموسی منتقل شود.

این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد تصریح کرد: انتقاد زیادی به دفن گاه باباموسی وارد است.

باغچقی ادامه داد: در واقع باید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که به سمتی گام برداشت که بتوان از زباله به عنوان طلای کثیف بهره برداری اقتصادی شود.

این عضو شورای شهر بجنورد یکی از این راهکارها را احداث کارخانه کمپوست عنوان کرد.

وی با بیان اینکه پروژه کارخانه کمپوست بجنورد در بدو شروع بکار با شکست مواجه شد، گفت: عدم رعایت موازین زیست محیطی در خصوص محل استقرار و سومدیریت مدیران وقت کارخانه، اعتراضات گسترده ی مردمی را به همراه داشت که نه تنها تعطیلی کارخانه را رقم زد بلکه ذهنیت منفی در جهت ایجاد این کارخانه در مکان جدید نیز به جا گذاشته است.

ایجاد کارخانه کمپوست راهکار جمع اوری زباله گردها نیست

این کارشناس مسئول در ادامه با اشاره به اینکه از لحاظ زیستی باید مقداری خیلی کمی از زباله ها به زمین برگردد و دفن صورت گیرد، گفت: تدفین کمترین میزان زباله در زمین نیاز به اجرا، آموزش ها و فرهنگ سازی دارد، این در حالی است که آموزشها بارها صورت گرفته اما در بحث اجرا ضعف بوده که خواسته شده این ضعف را در سایت موقت تفکیک زباله جبران کنند.

باغچقی گفت: زباله تر وقتی که تفکیک شود در صورتی که کارخانه ای وجود نداشته باشد، در واقع آسیب را ایجاد کرده است.

وی افزایش تعداد زباله گردها در شهر بجنورد را به دلیل نیازهای اقتصادی این افراد ذکر کرد و افزود: ایجاد کارخانه نمی تواند به جمع آوری زباله گردها کمک کند، بلکه تفکیک از مبدا در این زمینه می تواند کمک کند.

باغچقی تصریح کرد: اگر زباله ها تفکیک شود، زباله های فاقد ارزش اقتصادی به بیرون از منزل آورده می شوند.

وی گفت: صرفا شورا و شهرداری در راه اندازی مجدد کارخانه بازیافت زباله بجنورد نمی تواند تصمیم گیری کند، زیرا با توجه به بحث امنیتی و اجتماعی که در فاز نخست بهره برداری ایجاد شد، بایستی دستگاه های متولی طی هماهنگی با یکدیگر در جهت رفع این مشکل وارد عمل شوند.

انتهای پیام /