یک‌شنبه 15 مهر 1403

ایرانی‌ها سال گذشته چند مترمکعب آب مصرف کردند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ایرانی‌ها سال گذشته چند مترمکعب آب مصرف کردند؟

اقتصادنیوز: مدیرکل دفتر مدیرت مصرف و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تولید سالانه 9 میلیارد مترمکعب آب شرب در کشور خبر داد و گفت: در سال 1402 مصرف آب شرب به شش میلیارد و 155 میلیون مترمکعب رسید.

به گزاش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علی سیدزاده با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی به‌ازای هر نفر در کشور 195 لیتر در شبانه‌روز است، ادامه داد: سرانه مصرف کل آب 240 لیتر (شامل مصارف تجاری - عمومی - صنعتی - خانگی) به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز است.

وی افزود: این در حالی است که در کشور ایران الگوی مصرف آب به طور میانگین به‌ازای هر نفر 150 لیتر در شبانه‌روز است و نیاز است با مدیریت بهینه مصرف آب از سوی مشترکان سرانه مصرف به الگو نزدیک شود.

مدیرکل دفتر مدیرت مصرف و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آبفای کشور با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت، حداقل میزان مصرف یک فرد در شبانه‌روز را به طور میانگین 100 لیتر اعلام کرده است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف کمتر باعث به‌خطرافتادن بهداشت فردی می‌شود.

سیدزاده افزود: در جهان استاندارد یکسانی برای مصرف وجود ندارد و در هر کشور متناسب با شرایط آب‌وهوایی، فرهنگ مصرفی و عوامل متعدد دیگر از جمله تعرفه آب، میزان سرانه مصرف متفاوت است.

وی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال در برخی کشورهای توسعه یافته اروپایی (انگلستان - آلمان) سرانه مصرف بین 120 تا 130 لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز، در برزیل 150 لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز - عربستان 260 لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز - چین 184 لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز و در آمریکا سرانه مصرف آب در حدود 300 تا 400 لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز است.

مدیرکل دفتر مدیرت مصرف و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: رفتارهای مصرفی مردم تحت‌تأثیر عوامل متعددی همچون اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، زیرساختی و فنی قرار دارد و به همین منظور نمی‌توان همه کشورها را با یکدیگر مقایسه کرد، اما می‌توان در استفاده از این کالای مهم و اساسی تغییر رفتار داد و از آن به‌عنوان یک سرمایه گرانبها و باارزش یادکرد تا از آن به نحو شایسته استفاده شود.

سیدزاده خاطرنشان کرد: سهم آب بدون درآمد در کشور سالانه 30 درصد است که شامل مصارف و انشعابات غیرمجاز و هدررفت آب به دلیل شکستگی و یا فرسودگی خطوط لوله است.

وی افزود: کاهش آب بدون درآمد به طور مستمر در برنامه‌ها و دستور کار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار دارد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید