دوشنبه 5 آذر 1403

ایل‌بیگی: باید بین سینماگران، هنرمندان و اهالی سیاست و دیگر گروه‌ها گفت‌وگو و تبادل نظر صورت گیرد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ایل‌بیگی: باید بین سینماگران، هنرمندان و اهالی سیاست و دیگر گروه‌ها گفت‌وگو و تبادل نظر صورت گیرد

ایل بیگی با بیان اینکه ما امروز بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند همدلی هستیم، گفت: من معتقدم باید بین سینماگران، هنرمندان و اهالی سیاست و دیگر گروه‌ها گفت‌وگو و تبادل نظر صورت گیرد و نشست‌های کارشناسی انجام شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، حبیب ایل بیگی با اشاره به اینکه مدیریت جدید سازمان سینمایی در روزهایی آغاز به‌کار کرد که سینما درگیر کرونا بود، گفت: تحلیل‌های ابتدایی حاکی از این بود که بازگشت به دوره رونق در سینما و زمانی که مردم به سینماها می‌روند بسیار سخت خواهد بود. اما خوشبختانه این روزها شاهد رونق مجدد سالن‌های سینما و حضور گسترده مردم در سینماها برای تماشای فیلم‌ها هستیم.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در خصوص برخی اظهارنظرها در مورد نحوه صدورمجوزهای اکران ادامه داد: همواره ملاک سازمان سینمایی در صدور پروانه تولید و نمایش، تمسک به قانون بوده است و در حوزه پروانه نمایش آیین‌نامه قانونی وجود دارد که به استناد آن تصمیم گیری می‌شود. اگر قرار باشد اقدامی درخصوص جلوگیری از نمایش یک فیلم و یا تخلفات احتمالی که ممکن است صورت گرفته باشد انجام پذیرد، سازوکار آن در آیین‌نامه و دستورالعمل شوراها وجود دارد.

ایل بیگی با بیان اینکه ما امروز بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند همدلی هستیم، گفت: من معتقدم باید بین سینماگران، هنرمندان و اهالی سیاست و دیگر گروه‌ها گفت‌وگو و تبادل نظر صورت گیرد و نشست‌های کارشناسی انجام شود نه اینکه این گروه‌ها از طریق رسانه با هم حرف بزنند، بی شک نشست‌ها وگفت‌وگوها به بالندگی سینمای ایران کمک می‌کند.

وی ادامه داد: شوراهایی که طبق مصوبه هیات دولت در سازمان سینمایی تشکیل شده است براساس آیین‌نامه، مقررات و دستورالعمل‌هایی که وجود دارد نسبت به بررسی فیلمنامه‌ها و فیلم‌ها و مجوزدادن یا ندادن و یا اصلاح فیلم و فیلمنامه‌ها اقدام می‌کنند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: هیچ فردی به جز اعضای شوراهای مذکور که به عنوان معتمدین سازمان سینمایی معرفی شده‌اند و در شوراها حضور پیدا می‌کنند، مجاز به دیدن آثار سینمایی رسیده برای دریافت مجوز نیستند زیرا فیلم‌های سینمایی که هنوز اکران عمومی نشدند، مصداق حق‌الناس است.

ایل بیگی با تأکید بر اینکه اهالی سینما توقع دارند که حقوقشان در زمان نمایش فیلم برای شوراهای مختلف رعایت شود، گفت: طبیعی است سینماگران دارای حقوقی هستند و در کنار این حقوق، تکالیفی نیز برعهده آنها است که باید رعایت شود و یکی از این تکالیف اخذ پروانه ساخت و پروانه نمایش برای هر اثر تصویری است. همچنین جلوگیری از نمایش فیلم‌های بدون مجوز در محافل و جشنواره‌ها یکی دیگر از این تکالیف است.

ایل بیگی در پایان بیان داشت: روزهای خوبی برای سینمای ایران شروع شده است. مردم بانشاط در سالن‌های سینما حضور پیدا می‌کنند و این فرصت به‌وجود آمده تا جامعه سینمایی با برگشت به دوران پیش از کرونا دورانی که در تولید و اکران آثار پررونقی وجود داشت، برگردیم و شرایط بهتری را برای همه اهالی سینما فراهم کنیم. امیدوارم فیلمسازان تولیدات مناسبی در شأن مردم و متناسب با ارزش‌های جامعه مسلمان ایرانی تولید کنند تا تماشاگران بیشتری از تولیدات سینمای ملی بهره ببرند و رونق بیشتری در این حوزه ایجاد شود.

انتقاد رئیس کانون کارگردانان از سرمایه‌سالاری و غلبه فیلم‌های کمدی در سینما / شورای قبلی پروانه ساخت تنها یک فیلمنامه را رد کرده نادری: تولیدات سینمایی 5 سال آتی «روایت فتح» با کمک جریان دانشجویی شکل می‌گیرد / تشکیل کارگروه مشترک مجلس با بنیاد فرهنگی روایت فتح