سه‌شنبه 6 آذر 1403

این افسانه‌ها درباره سرماخوردگی را باور نکنید

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
این افسانه‌ها درباره سرماخوردگی را باور نکنید

در حالی که هیچ راه اثبات‌شده‌ای برای خلاص شدن از شر سرماخوردگی وجود ندارد، چندین دارو و درمان می‌توانند به کاهش علائمی که تجربه می‌کنید کمک کنند. در این میان مواردی هم وجود دارند که به اشتباه در درمان سرماخوردگی موثر تلقی می‌شوند اما در واقع تاثیری ندارند. در حالی که هیچ راه اثبات‌شده‌ای برای خلاص شدن از شر سرماخوردگی وجود ندارد، چندین دارو و درمان می‌توانند به کاهش علائمی که تجربه...

در حالی که هیچ راه اثبات‌شده‌ای برای خلاص شدن از شر سرماخوردگی وجود ندارد، چندین دارو و درمان می‌توانند به کاهش علائمی که تجربه می‌کنید کمک کنند. در این میان مواردی هم وجود دارند که به اشتباه در درمان سرماخوردگی موثر تلقی می‌شوند اما در واقع تاثیری ندارند.

به گزارش عرشه آنلاین، سرماخوردگی بسیار رایج است. بزرگسالان می‌توانند هر سال منتظر دو تا سه بار سرماخوردگی باشند و کودکان ممکن است تا 10 بار و حتی بیشتر به آن مبتلا شوند.

همه علائم سرماخوردگی را می‌شناسند: گلودرد، سرفه و آبریزش بینی چند مورد از این علائم هستند.

درمان‌های موثر سرماخوردگی را بشناسید

تورون گویند پزشک داروساز می‌گوید: «نکته اصلی بهتر شدن سرماخوردگی استراحت، خواب و نوشیدن آب زیاد است؛ این کارها به سیستم ایمنی شما بیشترین شانس را برای بهبودی هرچه سریع‌تر می‌دهد.»

او توضیح می‌دهد: «اگر زیاد طرفدار نوشیدن آب نیستید، سعی کنید مقداری آب میوه بنوشید. نکته مهم جلوگیری از کم آبی بدن است.»

هیدراته نگه داشتن بدن همیشه مهم است، اما در زمان سرماخوردگی یا آنفولانزا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. دلیل عمده توجه ویژه به مصرف مایعات هنگام بیماری این است که احتمالاً از عادات غذایی و آشامیدنی خود غافل می‌شوید.

علاوه بر این، به دلیل احتقان یا گرفتگی بینی و تب نیز آب بدن خود را از دست می‌دهید.

اگر این علائم مزاحم در حال بهبود هستند، تورون می‌گوید چند درمان وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید.

پیشنهاد او این است که برای درمان گلودرد، مقداری آب‌نمک غرغره کنید. برای این کار، نصف قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. محلول را غرغره کرده، سپس آن را تف کنید. این کار را هر چقدر که مایل بودید تکرار کنید.

آب نمک می‌تواند به کشتن باکتری ها، کاهش درد و شل شدن مخاط کمک کرده و به کاهش علائم بینجامد.

کسانی که می‌خواهند گرفتگی بینی خود را از بین ببرند، می‌توانند برخی از داروهای ضد احتقان را امتحان کنند.

تورون توضیح می‌دهد: «اسپری‌های بینی بسیار سریع‌تر از قرص‌ها عمل می‌کنند، زیرا ضداحتقان تقریباً فوراً به بینیِ گرفته شما می‌رسد.»

متخصصان آمریکایی اخیراً ادعا کردند که ضد احتقان‌ها هنگامی که به جای اسپری به عنوان داروهای خوراکی استفاده می‌شوند، مؤثر نیستند.

او هشدار می‌دهد: «این اسپری ها را بیش از پنج روز استفاده نکنید، زیرا استفاده بیشتر از آنها می‌تواند بینی شما را بیشتر مسدود کند، حتی پس از اینکه عفونت برطرف شد.»

بهترین راه برای کاهش دردی که اغلب با سرماخوردگی دچار آن می‌شویم، مصرف مقداری مُسکن پاراستامول یا استامینوفن ساده و ایبوپروفن است.

این متخصص توضیح می‌دهد: «می‌توانید هر دوی این‌ها را همزمان مصرف کنید، اما مطمئن شوید که مقدار مصرفتان را یادداشت می‌کنید تا بیش از حد مصرف نکنید.»

افسانه‌هایی درباره سرماخوردگی که باید از آنها دوری کنید

برخی افراد هنگام سرماخوردگی ویتامین C مصرف می‌کنند، اما شواهد بسیار کمی وجود دارد که نشان دهد این ویتامین به سرماخوردگی کمک می‌کند.

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که این ویتامین می‌تواند به رفع سریع‌تر سرماخوردگی کمک کند، اما شواهد هنوز قطعی نیستند.

این پزشک داروساز می‌گوید: «یکی دیگر از محصولات محبوب برای سرماخوردگی و آنفولانزا در بین بیماران، اکیناشا یا اکیناسه (سرخارگل) است، اما شواهد زیادی مبنی بر تاثیرگذاری آن وجود ندارد.»

اکیناسه گیاهی است که زمانی متخصصان تصور می‌کردند سیستم ایمنی را برای مبارزه موثرتر با عفونت تحریک می کند.

با این حال مطالعات اخیر نشان داده‌اند که مکمل‌های غذایی در کاهش زمان بیماری موثر نیستند.

تورون همچنین درباره مصرف آنتی بیوتیک‌ها هنگام سرماخوردگی می‌گوید: «اگر سرما خورده باشید نیازی به آنتی‌بیوتیک نخواهید داشت، زیرا سرماخوردگی ویروسی است و آنتی‌بیوتیک‌ها فقط در برابر باکتری‌ها مؤثر هستند».

پیشگیری بهتر از درمان است

مانند همه بیماری ها، وقتی صحبت از سرماخوردگی می شود، پیشگیری بهتر از درمان است.

تورون می‌گوید: «برای جلوگیری از سرماخوردگی، دست‌های خود را مرتب بشویید، به‌ویژه قبل از دست زدن به بینی یا دهان و دست زدن به غذا».

و اگر با کسی که سرما خورده زندگی می‌کنید، وسایلی مانند حوله یا فنجان را با فرد بیمار به اشتراک نگذارید.

منبع: روزیاتو هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

این افسانه‌ها درباره سرماخوردگی را باور نکنید 2
این افسانه‌ها درباره سرماخوردگی را باور نکنید 3