دوشنبه 5 آذر 1403

باران‌های سیل آسا در پاکستان رکورد 100 ساله را شکست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
باران‌های سیل آسا در پاکستان رکورد 100 ساله را شکست

اسلام‌آباد - ایرنا - تداوم بارندگی‌های شدید در جنوب پاکستان به ویژه شهر «کراچی» که باعث سیل و خسارت‌های مادی فراوانی شده، رکورد 100 ساله را در این کشور شکست درحالی که وضعیت فعلی زندگی مردم را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستانی روز جمعه از ادامه بارندگی‌ها در مناطق مختلف ایالت سند از جمله کراچی مرکز این ایالت خبر داده و گفتند سیل و آب گرفتگی‌های شدید زندگی مردم را فلج کرده است.

براساس این گزارش، دست کم 19 نفر در حوادث ناشی از باران و سیل در جنوب پاکستان طی 24 ساعت گذشته جان خود را از دست داده و شمار قربانیان نیز طی چند روز گذشته از 120 نفر عبور کرده است.

دولت ایالتی در جنوب پاکستان وضعیت اضطراری را به چند شهرستان گسترش داده و پیش بینی کرده که تداوم بارندگی‌ها باعث خسارت بیشتر خواهد شد.

«مرداد علی شاه» استاندار ایالت سند پاکستان اعلام کرد که باران‌های سیل آسا در جنوب این کشور رکورد 100 ساله را شکسته است.

گزارش منابع خبری پاکستان از دیگر مناطق این کشور از جمله شهر «لاهور» مرکز ایالت پنجاب حاکی است که باران‌های سنگین باعث طغیان رودخانه‌ها، آب گرفتگی در سطح شهر و بروز مشکلات جدی برای مردم شده است.

ارتش و نیروی دریایی پاکستان برای کمک به سیل زدگان وارد عمل شده و نیروهای امداد و نجات خود را به منطقه اعزام کرده‌اند.

بالا آمدن آب رودخانه‌ها موجب شکستگی تعدادی از پل‌ها شده و عبور و مرور را دشوارتر کرده است.

گفتنی است به دلیل ضعیف بودن زیرساخت‌ها به ویژه در مناطق محروم در ایالات بلوچستان و سند در پاکستان، باران‌های شدید در فصل‌های مختلف معمولا با خسارات و تلفات همراه است.

دولت پاکستان اوایل تیرماه امسال نسبت به خطر باران‌های موسمی سیل آسا در این کشور اعلام هشدار کرده بود وضعیتی که تا اواخر شهریورماه ادامه خواهد داشت.

مقامات پاکستانی پیش بینی کردند که امسال بارندگی‌های سیل آسا 10 درصد افزایش می‌یابد و همزمان خطر حمله ملخ‌های صحرایی نیز تشدید می‌شود.

تابستان، فصل باران‌های موسمی در مناطق وسیعی از پاکستان است. در سال 1396 بیش از 200 نفر از مردم پاکستان بر اثر بارندگی‌های شدید در فصل باران‌های موسمی در مناطق مختلف این کشور جان خود را از دست دادند.

پاکستان در سال‌های گذشته شاهد حوادث سنگین جاری شدن سیل در مناطق مختلف کشور بود، این فجایع طبیعی بیش از میلیاردها دلار به مناطق مسکونی، عمومی و صنعتی ازجمله محصولات کشاورزی در چهار ایالت پاکستان خسارت وارد ساخت.

بررسی‌های به عمل آمده در سال‌های 2011 و 2012 میلادی در پاکستان حاکی است جاری شدن سیل در ایالات سند و بلوچستان این کشور حدود 3. 4 میلیارد دلار به زیرساخت‌ها، کشاورزی، آموزش و پرورش، بهداشت و مسکن پاکستان خسارت وارد کرد.

*س_برچسب‌ها_س*
باران‌های سیل آسا در پاکستان رکورد 100 ساله را شکست 2