شنبه 26 آبان 1403

بازی با جان در میدان غیرت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بازی با جان در میدان غیرت

سنندج - ایرنا - خیلی‌ها در دوران جنگ تحمیلی، عاشقانه قدم در راه میدان دفاع از شرف و ناموس گذاشتند، برخی جانشان را دادند و بعضی عضوی از بدنشان، جانباز همان شهید زنده‌ای هستند که جسمش را مقابل گلوله دشمن قرار داد تا وجبی از خاک وطن به دست نامحرمان نیفتد.

به گزارش ایرنا، نوجوان و جوان و زن و مرد نمی‌شناخت، بحث تجاوز به سرزمین و دفاع از انقلاب و مردم که شد، غیرتشان به جوش آمد، همه بسیج شدند و هر کدام راهی را برای پاسداری از وطن انتخاب کردند، برخی پشت جبهه ماندند و کمک کردند، بسیاری هم راه پر از خطر مبارزه مستقیم با دشمن را در پیش گرفتند و در این عرصه بخشی از وجودشان را نذر سلامت وطن کردند. حاج صدیق پورمحمد از جمله کسانی بود که همان اوایل جنگ تحمیلی و با وجود کم سن و سال بودنش، تجاوز دشمن بعثی را برنتابید و در کنار درس و مدرسه (حدود 17 سالگی) در اوایل سال 61 وارد سپاه شد تا از خاک و سرزمینش دفاع کند او حالا 55 سال دارد و بازنشسته شده است. پدر و 2 عمویش در دوران دفاع مقدس شهید شدند و خود او نیز همان اوان جنگ تحمیلی (سال 61) با وجود سن و سال کم وارد سپاه و حضور در جنگ با دشمن شد و در جبهه مریوان در یکی از عملیات‌ها به درجه جانبازی نایل آمد. این جانباز دوران دفاع مقدس می‌گوید: به ندای امام (ره) مبنی بر فرض بودن جهاد در برابر رژیم بعث لبیک گفتم و در منطقه مریوان و در جبهه حق علیه باطل وارد کارزار شدم و افتخار می‌کنم که توانستم در حد توانم نقشی در دفاع از مرزهای کشور داشته باشم. حاج صدیق که پدرش هم پاسدار بود و شهید شد، اضافه کرد: در دوران سختی وارد جنگ شدم، چرا که در کردستان در 2 جبهه جهاد علیه ضدانقلاب و رژیم بعث عراق درگیر بودیم، پس بصیرت و اجرای فرمان الهی لازمه زندگی در آن دوران بود.

 دفاع از وطن تنهاترین هدف پورمحمد حال و هوای آن روزهای جبهه را اینگونه بیان می‌کند: آن روزها شور و شوق و علاقه ویژه‌ای بین رزمندگان حاکم بود و غیر از دفاع از ناموس و سرزمین، هیچ هدف دیگری پشت حضور مجاهدان نبود. او به نوجوانانی 10 و 12 ساله اشاره می‌کند که برای حضور در جبهه، شناسنامه خود را تغییر داده و اینگونه عشق خود را به انقلاب و میهن نشان می‌دادند، اینک حسرت روزهایی را می‌خورد که همه عاشقانه و با خلوص نیت قدم در راه دفاع از سرزمین و انقلاب گذاشتند و آن دوران را بهترین دوران زندگی خود می‌داند و سوال می‌کند چه چیزی جز عشق به امام و کشور، می‌تواند نوجوانی 10 ساله را تشویق به حضور در جبهه کند؟ آیا عزیزتر از جان وجود دارد؟ آیا رزمندگان برای پول و مقام به جنگ با دشمن رفتند؟ پاسخ به سوالاتش جز کلمه «نه» چیزی نبود. این جانباز کردستانی که فرمانده گردان 2 امام حسن (ع) و هشتم نجف و جزو تیپ شهید کاظمی مریوان بود، افزود: انقلاب ما نوپا، ارتش از هم پاشیده و سپاه تازه تاسیس بود، بنابراین نتوانستم سکوت کنم، احساس کردم به وجودم در مقابله با دشمن نیاز است. پورمحمد ادامه داد: رزمندگان همه دستور امام را اجرا کردند و با قلب و جان به جبهه آمدند و حالا نیز همان نسل تا آخرین قطره خون از نظام و کشور دفاع می‌کنند و رهبر معظم انقلاب اگر دستور دهد، با تمام توان آماده انجام ماموریت در هر نقطه از جهان هستیم. حرفی برای جوانان و مسوولان این فرمانده دوران دفاع مقدس از جوانان و نسل جدید خواست فریب تبلیغات شوم خارجی را نخورند و اظهار داشت: اگر چه از لحاظ اقتصادی و اشتغال دچار مشکل هستیم اما جوانان دوراندیش و هوشیار باشند چرا که اکنون تهاجم فرهنگی مهمترین جبهه است و دشمن که نتوانست در بعد نظامی پیروز شود حالا جنگ‌روانی و فرهنگی را در پیش گرفته است. حاج صدیق با بیان اینکه باید تابع رهنمودهای رهبری باشیم، افزود: مسوولان نیز دلسوزانه در راستای رفع مشکلات مردم بویژه جوانان جدی‌تر تلاش کنند و به فکر خانواده‌های شهدا، ایثارگران و مدافعان انقلاب و کشور باشند.

دفاع از کشور فارغ از قوم و مذهب  ماموستا خلیل آدابی 71 ساله یکی از روحانیون متعهدی است که ضمن حضور در تظاهرات ضد رژیم شاه در سال 57، با آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهه‌ها شد تا به تبلیغ آموزه‌های دینی و اخلاقی و دادن روحیه به سربازان و رزمندگان اسلام بپردازد. وی که امام جمعه مسجد قبا شهرک بهاران سنندج است، گفت: اوایل جنگ در خرمشهر حضور داشتم و کارم تبلیغ و پیش نمازی بود ضمن اینکه به سنگرها در خط مقدم سر می‌زدم و به سربازان روحیه می‌دادم. این جانباز و روحانی اهل سنت، زمان جنگ امام جمعه دهگلان بود و در کنار دعوت مردم و جوانان برای حضور در جبهه، خود نیز بارها به خط مقدم رفت تا دینش را به نظام و کشور ادا کند. ماموستا آدابی سال 66 بر اثر انفجار خمپاره در جزیره مجنون به درجه جانبازی نایل می‌شود و شنوایی‌اش را تا حدود زیادی از دست می‌دهد و اکنون به سختی می‌شنود اما از رفتنش به جبهه و خدمت به رزمندگان پشیمان نیست و از اینکه در آن سال‌ها توانسته حتی محدود خدمتی به کشور کند، بسیار خوشحال است. وی اظهار داشت: با وجود اینکه اهل سنت بودم اما از آنجاییکه عاشقانه برای ارتقای روحیه و حفظ همبستگی رزمندگان تلاش می‌کردم، همه مرا قبول داشتند و بحثی به نام اختلاف مذهب یا شیعه و سنی وجود نداشت. این روحانی جانباز بر لزوم حفظ وحدت در مقابل دشمنان تاکید کرد و گفت: اکنون شرایط سخت‌تر از دوران جنگ تحمیلی است چون هم از لحاظ اقتصادی هم فرهنگی بشدت تحت فشار هستیم، پس تنها راه موفقیت در برابر نقشه‌های دشمنان، بصیرت و حفظ انسجام ملی بین تمام اقشار و اقوام است. به هرحال اقشار مختلف ملت ایران، شهدا، رزمندگان، جانبازان، آزادگان و ایثارگران در دوران دفاع مقدس دین خود را به نظام و انقلاب اسلامی ادا کردند و حالا نوبت جوانان و آینده سازان کشور است که قدر خون شهدا و مجاهدت‌های رزمندگان را بدانند و برای دفاع از ایران اسلامی در جبهه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی از هیچ کوششی دریغ نکنند تا شاهد موفقیت بیشتر در عرصه‌های جهانی باشیم. آمار شهدای دفاع مقدس 213 هزار و 255 نفر است که از این تعداد 155 هزار و 81 نفر در جبهه های جنگ و 16 هزار و 154 نفر بر اثر حملات هوایی و توپخانه ای دشمن به شهرها و مناطق مسکونی، 11 هزار و 814 و 9 هزار و 889 نفر در سایر موارد به شهادت رسیده اند. استان کردستان نیز در دوران دفاع مقدس 356 بار مورد بمباران رژیم بعثی عراق قرار گرفته است و در اثر تجاوز رژیم بعثی به خاک میهن در این استان طی جنگ تحمیلی 26 هزار شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی شده که پنج هزار و 400 تن از آنان بومی کردستان هستند و حدود 20 هزار و 600 تن از آنان به عنوان شهدای مهاجر از سایر نقاط ایران شناخته می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
بازی با جان در میدان غیرت 2
بازی با جان در میدان غیرت 3