یک‌شنبه 30 دی 1403

باید موانع ورود سرمایه ایرانیان خارج از کشور به داخل کاهش یابد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
باید موانع ورود سرمایه ایرانیان خارج از کشور به داخل کاهش یابد

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور نمایندگان مردم ایران و سرمایه معنوی کشور هستند، گفت: باید موانع اداری ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور به داخل کاهش یابد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور نمایندگان مردم ایران و سرمایه معنوی کشور هستند، گفت: باید موانع اداری ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور به داخل کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور شامگاه (سه شنبه) به وقت محلی در این دیدار که در مسجد جامع کبود ایروان برگزار شد، تصریح کرد: ایرانیان مقیم ارمنستان با یک نگاه دراز مدت و تعلق خاطر به کشور در راستای تعاملات دو کشور تلاش کنند که البته لغو روادید بین ایران و ارمنستان در این زمینه بسیار کاربردی است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه سطح مبادلات ایران و ارمنستان حدود 700 میلیون دلار است و طبق توافق در کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی باید به حجم 3 میلیارد دلار برسد، گفت: نخست وزیر ارمنستان در دیدار دوجانبه بر افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به ویژه بخش خصوصی تاکید کرد و همچنین با توجه به عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا سطح مبادلات اقتصادی و تجاری می‌تواند افزایش یابد.

دکتر عارف با اشاره به استقبال کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا برای گسترش و توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران افزود: ایران در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی و توان مهندسی به دستاوردهای ارزشمندی رسیده است و در حال حاضر در دنیا در صنعت سدسازی، راهسازی و ترانزیتی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و اکثر این فناوری‌ها در شرکت‌های بخش خصوصی ایرانی محقق شده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اهمیت گسترش زبان فارسی به ویژه در کشورهای منطقه ادامه داد: در دهه‌های پس از انقلاب اسلامی از توسعه و آموزش زبان فارسی در کشورهای همسایه و منطقه غفلت کردیم و با توجه به وجوه مشترک فرهنگی با حوزه تمدنی منطقه به ویژه آسیای میانه که زبان فارسی را می‌فهمند اما در طول زمان به دلیل کم کاری‌ها به فراموشی سپرده شده است، خود را مسئول توسعه و احیای زبان فارسی می‌دانیم.

وی اظهار داشت: باید سازوکارهای تشویقی برای دانشجویان زبان فارسی در کشورهای خارجی تعبیه شود و تمام دستگاه‌های مربوطه در داخل کشور موظف هستند زبان فارسی که زمانی زبان علم در جهان بود را در شأن این زبان احیا کنند و توسعه دهند و همچنین موظف هستیم در تقویت و علمی کردن این زبان تلاش کنیم و زبان فارسی این ظرفیت را دارد که زبان علم و فراگیر شود.

عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور در نشست رؤسای دولت‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه به ویژه حوزه تمدنی ایرانی اسلامی است و با کشورهای منطقه در آسیای میانه قفقاز و اوراسیا به دلیل تشابهات غنی فرهنگی احساس قرابت و نزدیکی می‌کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نگاه نزدیکی فرهنگی سرمایه ارزشمند به جامانده از اجداد و نسل‌های گذشته ما است، گفت: نزدیکی فرهنگی ایران با مردمان کشورهای منطقه به حدی است که ارمنیان داخل کشور کوچک‌ترین اختلافی با مسلمانان ندارند و تا جایی که مراسم‌های مهم مذهبی شیعیان همانند عاشورا را گرامی می‌دارند.

عارف با تاکید بر اینکه در کنار توسعه روابط دوجانبه به تعمیق گسترش ارتباطات چند جانبه و حضور در سازمان‌ها و پیمان‌های منطقه‌ای نگاه جدی داریم، ادامه داد: ایران و کشورهای منطقه می‌توانند نیازهای متقابل خود را برطرف کنند و دسترسی کشورهای منطقه و حاشیه دریای خزر به آب‌های آزاد و کریدورهای مهم دریایی در دریای عمان و اقیانوس هند را وظیفه خود می‌دانیم و با این نگاه جمهوری اسلامی ایران به هاب ترانزیت منطقه تبدیل می‌شود و کشورهای عضو نیز می‌توانند از مزایای آب‌های آزاد بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به عضویت ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه اوراسیا در پایان نشست رؤسای دولتهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: برخی از پروسه‌های اداری در این زمینه باید حل و طی شود که این شروع و مسیر خوب برای توسعه همکاری‌ها با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا است.

عارف تاکید کرد: ارمنستان جایگاه ویژه‌ای در مناسبات بین المللی جمهوری اسلامی ایران دارد و هیچگاه با همسایه شمالی خود اختلافی نداشتیم و پروژه‌های مشترک نیز با وجود پیچیدگی‌ها باید هرچه سریع‌تر نهایی و اجرایی شود و می‌توان با افزایش ارتباطات با ارمنستان به عنوان شریک خوب و پایدار منافع بلند مدت دو طرف تأمین شود.