دوشنبه 5 آذر 1403

با داشتن این علائم به پزشک مراجعه کنید

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
با داشتن این علائم به پزشک مراجعه کنید

مشرق نیوز نوشت: سرفه، واکنش طبیعی بدن برای خلاص شدن از شر آلودگی‌های ناخواسته‌ای است که وارد دستگاه تنفسی شده‌اند. سرماخوردگی، آلرژی، آنفلوانزا یا حتی خشکی ریه می‌تواند منجر به سرفه شود.

سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر زودهنگام در تمام جهان است. این بیماری گاهی اوقات بدون کوچکترین هشدار و نشانه‌ای ایجاد می‌شود، اما اکثر موارد ابتلا به سرطان دارای علائم هشداردهنده هستند. هرچه زودتر علائم احتمالی سرطان را تشخیص دهید، شانس نجات از این بیماری بیشتر است.

سرطان‌های مثانه، پستان، روده بزرگ و رکتوم، رحم، کلیه، خون، کبد، ریه، پروستات و تیروئید برخی از سرطان‌های شایع در دنیا هستند. علائم سرطان‌ها با یکدیگر متفاوت است و حتی بعضی از سرطان‌ها، مانند سرطان پانکراس، ممکن است در ابتدا علائمی نداشته باشند. با این حال، برخی نشانه‌های مشخص وجود دارد که باید مراقب آنها بود؛ از جمله: 1) کاهش وزن غیرارادی

زمانی که سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم حمله می‌کنند، بدن ممکن است با کاهش وزن به این عمل پاسخ دهد. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS)، بسیاری از افراد معمولاً قبل از تشخیص سرطان، حدود 5 کیلوگرم یا بیشتر وزن از دست می‌دهند. این کاهش وزن غیر ارادی ممکن است اولین علامت سرطان باشد. در برخی موارد کاهش وزن غیر ارادی ممکن است ناشی از علل دیگر مانند پرکاری تیروئید باشد. تفاوت این مورد با سرطان این است که در خصوص سرطان، کاهش وزن ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد. کاهش وزن ناگهانی در سرطان‌های مری، ریه، پانکراس و معده برجسته‌تر است.

2) تب

تب، پاسخ بدن به عفونت یا بیماری است. بیماران سرطانی اغلب تب را به عنوان نشانه‌ای از این بیماری دارند و تب کردن در این شرایط معمولاً نشانگر این است که سرطان گسترش یافته یا در مرحله پیشرفته است. تب به ندرت یکی از علائم اولیه سرطان است، اما در سرطان‌های خون، مانند لوسمی یا لنفوم، ممکن است به عنوان یکی از اولین علائم محسوب شود.

3) خونریزی

برخی از سرطان‌ها ممکن است باعث خونریزی غیرعادی شوند. به عنوان مثال، سرطان روده بزرگ یا رکتوم منجر به مدفوع خونی می‌شود، یا وجود خون در ادرار می‌تواند نشانه سرطان پروستات یا مثانه باشد. مهم است که وجود چنین علائمی یا هرگونه ترشح غیرعادی را برای تشخیص دقیق به پزشک خود اطلاع دهید. خونریزی ناشی از سرطان گاهی شاید قابل مشاهده نباشد؛ مثلاً در خصوص سرطان معده، خونریزی فقط به صورت داخلی است و ممکن است تشخیص آن توسط فرد سخت‌تر باشد.

4) درد و خستگی

خستگی غیر قابل وصف، از شایع‌ترین علائم سرطان است. این نوع خستگی معمولاً با وجود خواب و استراحت کافی هم رفع نمی‌شود و ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل اساسی باشد که سرطان تنها یک احتمال است. خستگی مفرط بیشتر در سرطان خون دیده می‌شود. در برخی موارد، سرطان گسترش‌یافته یا متاستاز می‌تواند باعث درد شود. به عنوان مثال، کمردرد در این سرطان‌ها شایع است: سرطان روده بزرگ، پروستات، تخمدان و راست‌روده.

5) سرفه‌های مداوم

سرفه، واکنش طبیعی بدن برای خلاص شدن از شر آلودگی‌های ناخواسته‌ای است که وارد دستگاه تنفسی شده‌اند. سرماخوردگی، آلرژی، آنفلوانزا یا حتی خشکی ریه می‌تواند منجر به سرفه شود. سرفه مداوم گاهی از علائم سرطان تیروئید است. در سرطان ریه، حتی با وجود درمان ممکن است سرفه‌ها مزمن شوند و برای مدت زمان طولانی باقی بمانند. این سرفه‌ها مکرر هستند، باعث گرفتگی صدا می‌شوند و با پیشرفت بیماری، سرفه‌های خونی ایجاد می‌شوند.

6) تغییرات پوستی

تغییرات پوستی، مانند خال یا زگیل، اغلب با سرطان پوست مرتبط است. تغییرات پوستی ناشی از سرطان پوست شامل زخم‌هایی است که از بین نمی‌روند یا زخم‌هایی که بهبود می‌یابند و باز می‌گردند. برخی تغییرات پوستی دیگر هم ممکن است نشان‌دهنده سایر اشکال سرطان باشد. به عنوان مثال، لکه‌های سفید در دهان می‌تواند نشان‌دهنده سرطان دهان باشد. توده‌ها یا برجستگی‌های زیر پوست نیز می‌توانند نشانه‌ای از تومور باشند، مانند سرطان سینه. سرطان می‌تواند تغییرات پوستی دیگری هم ایجاد کند، مانند: افزایش رشد مو، لکه‌های تیره، قرمزی پوست، یرقان یا زردی چشم و پوست.

7) مشکلات گوارشی

برخی از سرطان‌ها می‌توانند منجر به مشکلاتی در روند غذا خوردن شوند؛ مانند: مشکل در بلع، تغییر در اشتها یا دل‌درد بعد از غذا خوردن. ابتلا به سرطان می‌تواند علائم دیگری مانند سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ و نفخ ایجاد کند. مشکل بلع می‌تواند با سرطان‌های مختلف سر و گردن و هم‌چنین سرطان مری مرتبط باشد. سرطان تخمدان هم در بعضی موارد با نفخ یا احساس سیری مضاعف همراه است که از بین نمی‌رود. حالت تهوع و استفراغ نیز می‌تواند از علائم سرطان مغز باشد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1854210