با مدرک چه رشتههایی میتوانید معلم شوید؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فراخوان ثبتنام آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز دهم اسفند آغاز شد و تا 16 اسفند ادامه دارد؛ به رغم اینکه هنوز از زمان اعلام ثبتنام، 24 ساعت نگذشته است، تعداد زیادی از علاقهمندان به شغل آموزگاری نسبت به گسترش رشتهها برای پذیرش در این شغل استقبال کردند. البته تعداد زیادی از علاقهمندان رشته آموزگاری که دارای رشتههایی، چون فنی و مهندسی هستند،...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فراخوان ثبتنام آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز دهم اسفند آغاز شد و تا 16 اسفند ادامه دارد؛ به رغم اینکه هنوز از زمان اعلام ثبتنام، 24 ساعت نگذشته است، تعداد زیادی از علاقهمندان به شغل آموزگاری نسبت به گسترش رشتهها برای پذیرش در این شغل استقبال کردند.
البته تعداد زیادی از علاقهمندان رشته آموزگاری که دارای رشتههایی، چون فنی و مهندسی هستند، از اینکه بر اساس دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش امکان شرکت در این آزمون را ندارند، گلایه دارند.
اول ببینیم چه رشتههایی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش میتوانند شرکت کنند؟ البته داشتن حداقل سن بیست (20) سال تمام و داشتن حداکثر چهل (40) سال تمام (لیسانس و فوق لیسانس) شرط سنی شرکت در این آزمون است. یعنی چه مدارک دارای کارشناسی و چه دارای کارشناسی ارشد با حداکثر سن 40 سال میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
* کارشناسی
علوم تربیتی (تمامی گرایشها)، علوم تربیتی تکنولوژی آموزشی، علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی، علوم تربیتی گرایش پیش دبستانی و دبستانی، علوم تربیتی گرایش مدیریت برنامهریزی آموزشی، آموزش و پرورش ابتدایی، آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستانی، آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنی، امور تربیتی، امور تربیتی و مشاوره گرایش امور تربیتی، امور تربیتی و مشاوره گرایش مشاوره، تربیت مربی امور تربیتی گرایش عمومی، آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه، معارف اسلامی و علوم تربیتی، رشد و پرورش کودکان پیش دبستانی، رشد و پرورش کودکان پیشدبستانی گرایش پرورش کودکان عادی، رشد و پرورش پیش دبستانی گرایش کودکان با نیازهای ویژه، مربی پیشدبستانی، روانشناسی، روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، روانشناسی اصلاح و تربیت، روانشناسی گرایش بالینی، روانشناسی گرایش عمومی، روانشناسی گرایش کودکان استثنایی، آموزش کودکان استثنایی، مشاوره، راهنمایی و مشاوره، راهنمایی و مشاوره گرایش مشاوره، راهنمایی و مشاوره گرایش فعالیتهای پرورشی، مشاوره و راهنمایی، آموزش راهنمایی و مشاوره، آموزش علوم اجتماعی، علوم اجتماعی، جامعه شناسی، مطالعات خانواده، زبان و ادبیات فارسی، آموزش زبان و ادبیات، آموزش کار و فناوری، آموزش ریاضی، ریاضی، ریاضیات و کاربردها، ریاضی (تمامی گرایشها)، آموزش فیزیک، فیزیک (تمامی گرایشها)، شیمی، آموزش شیمی، شیمی کاربردی، شیمی محض، آموزش زیستشناسی، زیست شناسی (تمامی گرایشها)، آموزش علوم تجربی، الهیات و معارف اسلامی، دبیری الهیات و معارف اسلامی، الهیات و معارف اسلامی (تمامی گرایشها)، فقه و حقوق اسلامی، ادیان و عرفان، تاریخ، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، آموزش الهیات، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه، فلسفه و کلام اسلامی، علوم اسلامی و روانشناسی عمومی، معارف اسلامی و روانشناسی، تاریخ اسلام، علوم اسلامی و تاریخ اسلام، علوم اسلامی و تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، معارف اسلامی و گواهینامه سطح دو (2) علوم / دروس حوزوی
* کارشناسی ارشد
علوم تربیتی (تمامی گرایشها)، علوم تربیتی تکنولوژی آموزشی، ارزشیابی آموزشی، برنامهریزی آموزشی، برنامهریزی درسی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی عمومی، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی سلامت، روانشناسی اسلامی، روانشناسی تربیتی، روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، روانشناسی عمومی، روانشناسی، روانشناسی بالینی گرایش خانواده گرایش روانشناسی دین، سنجش و اندازهگیری (روانسنجی)، تکنولوژی آموزشی، مدیریت آموزشی، جامعه شناسی، مردم شناسی، مشاوره (مشاوره توانبخشی، مشاوره خانواده، مشاوره شغلی، مشاوره مدرسه)، مشاوره و راهنمایی، علوم شناختی، علوم شناختی (توانبخشی شناختی، روان شناسی شناختی، ذهن، مغز و تربیت)، مدیریت آموزشگاهی، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، تحقیقات آموزشی، اسلام و روانشناسی اجتماعی، روانشناسی اسلام گرایش روانشناسی مثبت گرا، زبان و ادبیات فارسی (ادبیات تطبیقی، آموزش زبان فارسی، ادبیات پایداری، ادبیات روایی، ادبیات عامه، ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات معاصر، نظریه و نقد ادبی، ویرایش و نگارش)، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات فارسی ویژه غیرفارسی زبانان، علوم اسلامی (زبان و ادبیات فارسی)، علوم اجتماعی گرایش دبیری علوم اجتماعی، جامعه شناسی انقلاب اسلامی، مطالعات فرهنگی، مطالعات فرهنگی و رسانه، ریاضیات و کاربردها (تمامی گرایشها)، ریاضی کاربردی (تمامی گرایشها) تاریخ، تاریخ انقلاب اسلامی، تاریخ معاصر جهان اسلام، الهیات و معارف اسلامی و ارشاد (تمامی گرایشها)، الهیات و معارف اسلامی (تمامی گرایشها)، معارف اسلامی و تبلیغ، تاریخ تمدن اسلامی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، حکمت و کلام شیعی، علوم اسلامی گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه، فلسفه و کلام اسلامی، کلام تطبیقی، مدرسی اخلاق اسلامی، مدرسی انقلاب اسلامی، مدرسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، مدرسی مبانی نظری اسلام، مدرسی معارف قرآن و حدیث، منطق فهم دین و گواهینامه سطح سه (3) علوم / دروس حوزوی
البته حافظان درجات یک تا 5 قرآن کریم به شرط داشتن حداقل مدرک کارشناسی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا داشتن گواهینامه سطح 2 و بالاتر تحصیلات حوزوی میتوانند شرکت کنند.
دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی که عنوان رشته تحصیلی آنها با رشتههای تحصیلی مندرج در جدول فوق مغایریت دارد، در صورت دارا بودن سایر شرایط، با مدرک تحصیلی پایینتر مشروط به اینکه با عناوین رشتههای مذکور انطباق داشته باشند، میتوانند در آزمون شرکت نمایند. در صورت استخدام فرد، مدرک تحصیلی بالاتر در حکم کارگزینی ایشان اعمال نمیشود.
* مابقی رشتهها چه میشود؟
همانطور که اشاره شد تعدادی از علاقهمندان رشته آموزگاری عنوان کردند که رشته آنها در این آزمون نیست. یکی از علاقهمندان به رشته آموزگاری که در رشته مهندسی تحصیل کرده است، به خبرنگار فارس گفت: بنده در دوره دبیرستان در رشته ریاضی درس خواندم و در دانشگاه، در رشته برق ادامه تحصیل دادم و علاقه زیادی به رشته معلمی دارم، اما در دفترچه آزمون استخدامی، رشته ما وجود ندارد.
وی ادامه داد: از وزارت آموزش و پرورش درخواست داریم برای تمام کسانی که علاقه به معلمی دارند، امکان شرکت در آزمون استخدامی را فراهم کنند تا ما بتوانیم توانایی و استعداد خود را در معلمی نشان دهیم.
صادق ستاریفرد معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: ثبتنام آزمونی که از دیروز آغاز شد و قرار است هشتم اردیبهشت برگزار شود برای شغل آموزگاری است و رشتههای متناسب با آموزگاری پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری آزمون جذب آموزگار، آزمون جذب دبیر و هنرآموز را برگزار خواهیم کرد که رشتههای متناسب با این بخش دعوت به شرکت در آزمون میشوند.
در آزمون استخدامی آموزش و پرورش 24 هزار و 694 آموزگار ابتدایی، 2332 آموزگار استثنایی و 992 نفر آموزگار ویژه مناطق عشایری و مرزی جذب میشوند یعنی در مجموع 28 هزار و 18 آموزگار ابتدایی، استثنایی و ویژه مناطق مرزی و عشایری جذب میشوند. یعنی تنها آموزگار جذب میشوند و آزمون دیگری برای جذب دبیر و هنرآموز برگزار خواهد شد.
منبع: فارس