با موتوری ها در بازار تهران خداحافظی کنیم؟
معاون حملونقل شهرداری منطقه 12 گفت: به موتورسواران مجوز و یا کارت ورود به محدوده میدهیم، این طرح را امسال دنبال خواهیم کرد و موتورها شناسایی میشوند، در نهایت مقابل موتورهایی که مجوز ورود ندارند را خواهیم گرفت. معاون حملونقل شهرداری منطقه 12 گفت: به موتورسواران مجوز و یا کارت ورود به محدوده میدهیم، این طرح را امسال دنبال خواهیم کرد و موتورها شناسایی میشوند، در نهایت مقابل موتورهایی...
معاون حملونقل شهرداری منطقه 12 گفت: به موتورسواران مجوز و یا کارت ورود به محدوده میدهیم، این طرح را امسال دنبال خواهیم کرد و موتورها شناسایی میشوند، در نهایت مقابل موتورهایی که مجوز ورود ندارند را خواهیم گرفت.
معاون حملونقل شهرداری منطقه 12 اشاره به طرح دیگری برای ساماندهی موتورسیکلتها، گفت: در محدوده بازار شاهد موتورهایی هستیم که اقدام به حمل بار و جابهجایی مسافر میکنند، برای اینکه مانع ورود این حجم موتورسیکلت به محدوده شویم جلساتی با ارگانهای مختلف برگزار کردیم تا میزان موتور مورد نیاز خود را اعلام و براساس ظرفیت موجود بررسی کنیم.
عبادی افزود: در نهایت پس از بررسیهای لازم، به موتورسواران مجوز و یا کارت ورود به محدوده میدهیم، این طرح را امسال دنبال خواهیم کرد و موتورها شناسایی میشوند، در نهایت مقابل موتورهایی که مجوز ورود ندارند را خواهیم گرفت.
محدوده بازار تهران جولانگاه موتورسواران است، در هر راسته و خیابان آن دهها موتور همزمان در حال تردد هستند که از هیچ قانون و مقرراتی تبعیت نمیکنند، در ساعات ابتدایی صبح و عصر انقدر تعدادشان بیشتر میشود که جز موتور و موتورسوار هیچ چیز دیده نمیشود و از آن طرف تصادف آنها با هم یا با عابر پیاده آنچنان در آن محدوده عادی شده که اگر یک روز اتفاق نیفتد باید تعجب کرد.
راکبان موتورسیکلت چنان این مناطق را درگیر خود کردهاند که تنها کافیست برای لحظاتی پیاده و یا با خودرو خود در معابر امام خمینی، خیام و... عبور کنید تا متوجه عمق ماجرا شوید. موتورسواران با بارهای سنگین و حجیمتر از ابعاد خود موتورسیکلت، بدون تبعیت از قوانین راهنمایی و رانندگی طوری در خیابانها حرکت میکنند که گویا سند شش دنگ معابر به نام آنان خورده و عابر پیاده و رانندگان خودروسوار باید خودشان را با وضعیت تردد آنان وقف دهند. یا موتورسوارانی را میبینیم در هرجا و هر معبری موتور خود را رها کرده و انگار نه انگار حریم پیادهرو برای عبور و مرور عابر پیاده است.
وضعیت نگران کننده تصادفات راکبان موتورسیکلت
آنقدر این وضعیت شرایط را بحرانی کرده که نارضایتی زیادی را برای شهروندان آن منطقه و حتی افرادی که گذرشان به بازار تهران و یا آن محدوده میافتد، ایجاد کرده است. پیشتر رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران گفته بود که بیش از 30 درصد حوادث رانندگی متعلق به موتورسیکلتهاست و 50 درصد کشتهشدگان حوادث رانندگی، راکبان موتورسیکلت هستند.
سیدجعفر تشکری هاشمی با اشاره به اینکه سالهاست که در خصوص ساماندهی موتورسیکلتها بهبودی حاصل نشده است، میافزاید: متأسفانه هیچگاه شاهد توقف رشد بیانضباطی ترافیکی موتورسیکلتها نبودهایم.
حمل بارهای سنگین به وسیله موتورسیکلتها
او با اشاره به وضعیت تردد راکبان موتورسیکلت، میگوید: بدترین ناهنجاریهای رفتاری و ترافیکی، اعم از حرکت خلاف جهت، عبور از چراغ قرمز، حمل بارهای غیر مجاز و انواع بزهکاری و سرقت را از سوی موتورسیکلتها شاهد هستیم که پذیرای نظم و قانون نیستند.
رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر نسبت به وضعیت موتورسیکلتها در محدوده مرکزی شهر و حمل بارهای سنگین به وسیله موتورسیکلتها انتقاد زیادی داشت و از پلیس راهور درخواست ساماندهی و همکاری مشترک با شهرداری تهران در این رابطه را داشت.
تردد آسان برای موتورسواران در محدوده طرح ترافیک
براساس آمارهای موجود 4 میلیون و 300 هزار موتورسیکلت با پلاک تهران در شهر تردد میکنند، که حجم عمده این ترددها در هسته مرکزی شهر و محدوده بازار تهران بوده چراکه موتورسواران همانند رانندگان خودرو، ملزم به داشتن طرح ترافیک برای تردد در محدوده نبوده بنابراین مجوز عبور و مرورشان به دلیل آنکه موتورسیکلت هستند، سالهاست صادر شده است. این امر میطلبد برای نجات بازار تهران از وضع موجود فکری جدی صورت گیرد.
انتقال موتورها با کفی در صورت پارک در محل ممنوعه
آنطور که معاون حملونقل و ترافیک شهرداری منطقه 12 به خبرنگار همشهری میگوید، در این منطقه و محدوده بازار با همکاری پلیس راهور 3 طرح برای ساماندهی موتورسواران اجرا شده و با یک همکاری دوجانبه تلاش شده تا این معضل ترافیکی در این معابر حل و فصل شود.
زینب عبادی در ادامه میافزاید: از مهرماه سال گذشته موضوع ساماندهی موتور در محدوده بازار را پیرو جلساتی که در دادستانی داشتیم، پیگیری کردیم چراکه مصوباتی پیرامون ساماندهی موتورها در محدوده بازار وجود دارد. به دنبال آن بین 80 تا 100 تابلوی توقف ممنوع در محدوده پیادهراهی نصب کردیم، بنرهای اطلاع رسانی داشتیم که هرگونه توقف موتورسیکلت در این معابر با کفی به پارکینگ منتقل می شود.
او با اشاره به اینکه از اوایل آبان ماه طرح اجرا و کفی مستقر شد، ادامه داد: به دنبال آن موتورهایی که مانع عبور و مرور میشدند را به پارکینگ منتقل کردند.
او با اشاره به اینکه علت تعداد زیاد موتورها این است که موتورها نیاز به طرح ترافیک ندارند، ادامه داد: اگر ما برای موتورسواران داشتن طرح ترافیک را اجبار کنیم قطعا ترددشان در محدوده طرح کمتر میشود، هرچند که اجرای این امر نیازمند تامین زیرساختهای لازم است.
معاون حملونقل شهرداری منطقه 12 با اشاره به طرح دیگری برای ساماندهی موتورسیکلتها، گفت: طرح دیگری را هم پلیس راهور برای مقابله با موتورهایی که پلاک مخدوش دارند، داشت و افرادی که پلاکشان مخدوش بود را علاوه بر جدا کردن پلاک، با کفی به پارکینگ منتقل میکنند.
به گفته عبادی، در کنار تمامی این طرحها، افزایش جرایم از ابتدای اردیبهشت ماه میتواند در ساماندهی تردد موتورسیکلتها تاثیرگذار باشد چراکه جرایم 4 تا 5 برابر افزایش یافته است.
او با اشاره به اینکه از میان بیش از 4 میلیون موتورسیکلتی که در شهر تهران شماره گذاری شده، بخش قابل توجهی از آن در محدوده بازار تردد میکنند، گفت: متاسفانه وضعیت تصادفات این موتورسواران نیز در منطقه 12 خوب نیست چراکه در سال 1401، 19 تصادف فوتی و سال 1402 نیز 25 تصادف فوتی داشتیم.
عبادی در راستای کمبود محل پارک موتور در منطقه و بینظمی که موتورسواران برای توقف دستگاه خود در این محدوده ایجاد میکنند، موضوع توسعه پارکینگ را مهم دانست و افزود: برای رفع کمبود پارکینگ، 5 محل را شناسایی کردیم و به سازمان حمل ونقل پیشنهاد دادیم تا برای ساخت پارکینگ اقدام کنند. همچنین در داخل محدوده بازار، پارکینگهای اختصاصی را در نظر گرفتیم که 2500 دستگاه ظرفیت دارد. این پارکینگها در خیابان خیام و جمهوری قرار دارند.
هرچند که این معضلات صرفا گرفتار منطقه 12 و بازار تهران نیست. منطقه 11 شهری به دلیل مجاورت با محدوده بازار، حضور در هسته مرکزی شهر و دارا بودن معابر پرتردد تجاری از بینظمی و ناهنجاریهای موتورسیکلتها بینصیب نیست. آنطور که شهردار این منطقه میگوید، مدیریت شهری سعی داشته با همکاری پلیس راهور این معضل را رفع و رجوع کند و در همین راستا، طرح مشترک ساماندهی و انضباطبخشی موتورسیکلتسواران اجرا شد.
سیدمحمد موسوی با اشاره به اینکه رواج بیحد استفاده از موتورسیکلت در سفرهای شهری، مشکلاتی را به وجود آورده که نیاز به ورود جدی برای کمک به بهبود این وضع است، افزود: معبر پیشنهادی برای اجرای این طرح خیابان ولیعصر (عج) از تقاطع خیابان جمهوری تا چهارراه پارکوی بود و مناطق 3، 6 و 11 به همراه پلیس راهور در این طرح به صورت مستقیم مشارکت کردند.
او در ادامه میافزاید: در محور خیابان ولیعصر (عج) در منطقه 11، در تقاطع خیابان لبافینژاد و خیابان شکیبایی، دو عدد راهبند در مسیر خط ویژه برای کنترل تردد موتورسیکلتسواران نصب کردیم که این اقدام، برای کمک به اجرای این طرح به انجام رسید.
منبع: همشهری آنلاین
هم اکنون دیگران می خوانند-
پوشیدن روسری مشکی در خودرو ممنوع شد
-
تقویم نجومی امروز سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 / تقویم همسران امروز
-
واریزی بزرگ به حساب بازنشستگان / زمان واریز مابه التفاوت متناسب سازی حقوق بازنشستگان
-
قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای بازار | قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون
-
آژیر زلزله تهران به صدا درآمد | زلزله سنگین در تهران چه فاجعهای را رقم میزند؟
-
نقشه شوم جمهوری آذربایجان علیه ایران؛ ماجرای مصادره املاک دولتی ایران در باکو چیست؟
-
فوری؛ سربازان و کسانی که کارت پایان خدمت ندارند، بخوانند