ببینید | معنای درست حی در قرآن
مبلغ نوشت: احمد پاکتچی میگوید: تا میگویید «هو الحی»، سریع ترجمه میکنند، حی یعنی زنده. به محض اینکه این معنی به ذهن ما رسید سدی میشود که دیگر به خودمان اجازه ندهیم فهم درستتری از واژه داشته باشیم.
به گزارش «مبلغ»- نشست علمی «ثمره ریشهشناسی در فهم معانی قرآن کریم» با سخنرانی احمد پاکتچی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، به همت ایکنا برگزار شد. استاد پاکتچی درباره عبارت ابتدایی آیهالکرسی گفت: کدام مسلمان است که آیه الکرسی را بلد نباشد و روزانه یکبار آن را نخواند. «اللَهُ لَا اِلَهَ اِلَا هُوَ الحَیُ القَیُومُ» من سالها پیش در مورد قیوم یک مقاله نوشتم و نشان دادم قیوم به معنایی که ما میشناسیم نیست. امروز میخواهم راجع به حی صحبت کنم. تا میگویید «هو الحی» سریع ترجمه میکنید، حی یعنی زنده.
به محض اینکه این معنی به ذهن ما رسید سدی میشود که دیگر به خودمان اجازه ندهیم فهم درستتری از واژه داشته باشیم. همیشه گوشه ذهنتان توجه داشته باشید که ممکن است معانی غالب رهزن باشند و ما را در یک جایی از معانی ناشناخته باز بدارند و مانع این مسئله شوند. در زبانهای سامی و از جمله عربی یک ریشه نامشهور داریم و آن ریشه ثنائی «حو» است. ریشه «حو» به معنی دانستن و دیدن است. از این ریشه، ریشه ثلاثی ناقص در سامی ساخته میشود به صورت «حوی» به معنای دانستن و نشان دادن.
منبع: ایکنا