دوشنبه 1 بهمن 1403

بدترین وضعیت حوزه کشاورزی مربوط به استان چهارمحال‌وبختیاری است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بدترین وضعیت حوزه کشاورزی مربوط به استان چهارمحال‌وبختیاری است

حجت الاسلام جعفری گفت: بدترین وضعیت حوزه کشاورزی مربوط به استان چهارمحال و بختیاری است و علت آن هم غفلت‌های است که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان صورت گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ حجت الاسلام امیرقلی نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی در اولین جشنواره ملی موسیر در چهارمحال و بختیاری؛ اظهار کرد: به واسطه وضعیت اقلیمی و محدودیت های منابع آبی در آن هیچ راهی برای کشور در حوزه کشاورزی باقی نمانده جز اینکه به سمت بهره وری پیش برود.

وی افزود: هر اقلیمی در کشور به تناسب ظرفیت، پتانسیل و قابلیت‌هایش باید کشاورزی را توسعه دهد، در سال‌های گذشته در مناطقی که ظرفیت کشاورزی وجود نداشته به این امر مبادرت شده و آن را توسعه داده‌اند.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بدترین وضعیت حوزه کشاورزی مربوط به استان چهارمحال و بختیاری است و علت آن هم غفلت‌های است که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان صورت گرفته است.

جعفری با بیان اینکه حدود 80 الی 90 درصد مصرف آب کشور در حوزه کشاورزی است، عنوان کرد: اگر کشاورزی با این حجم بالای مصرف آب به سمت بهره‌وری حرکت کند با فاجعه مواجه خواهیم شد، در همین استان اکثر دشت‌ها ممنوعه یا ممنوعه بحرانی هستند.

وی با بیان اینکه موسیر گونه گیاهی بومی در زاگرس و زاگرس میانی اسا، خاطرنشان کرد: بیشترین غنای موسیر در کشور مربوط به چهارمحال و بختیاری است و نکته عجیب اینکه موسیر این استان به خراسان ارسال و بعد از تبدیل به شکل‌های مختلف صادر می‌شود.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای آنکه کشت گیاهان دارویی تجاری شود باید در حوزه تحقیقات و ترویج اقدام شود، اگر این اقلیم رویشگاه موسیر و سایر گیاهان دارویی است، بختیاری‌ها باید بتوانند از آن درآمد کلان داشته باشند و برند آن به نام این استان ثبت شود.

جعفری گفت: برخی گونه‌های گیاهی به لحاظ ویژگی‌های سرزمینی و ارتفاعی که در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، تنها در این استان قابلیت رشد دارد.

وی افزود: بسیاری از گیاهان دارویی در کشور به صورت خام به کشورهای دیگر صادر می‌شود و تنها راه جلوگیری از این موضوع این است که براساس سند آمایش سرزمین بازار مطمئنی برای این محصولات تعریف شود.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا باید در چهارمحال و بختیاری که بزرگ‌ترین تولیدکننده بادام است، هر سال این محصول را سرما بزند، فلور گیاهان دارویی این استان نیز باید به سمت تجاری سازی پیش برود.

جعفری عنوان کرد: الگوی کشت دستوری محقق نمی‌شود، باید برنامه‌ریزی‌ها برای این مهم انجام و بازار فروش محصولات پیش‌بینی شود تا کشاورزان راغب به رعایت این الگو باشند.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد پالایشگاه گیاهان دارویی در این استان ایده خوبی است که از گذشته نیز مطرح بوده است.

انتهای پیام /