بدهی 20 هزار میلیاردی مراکز درمانی به تامینکنندگان تجهیزات پزشکی

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی از بدهی 20 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بیمارستانها به شرکتهای تامینکننده تجهیزات پزشکی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلیل سعیدلو امروز در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی که در انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: 70 تا 80 درصد ملزومات پزشکی توسط تولید داخل تأمین میشود و مابقی از طریق واردات است و 50 درصد تجهیزات دستگاههای پزشکی نیز وابسته به تولید داخلی است.
وی افزود: موضوع مطالبات یکی از مسائل مهم است و ارادهای برای حل مشکلات وجود ندارد. در حوزه پرداخت مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی، بسیاری از اوقات با بدهیهای یکونیمساله مواجه بودهایم. در حال حاضر شرکتها بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان مطالبات در حوزه تأمین و تولید تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی دارند که در این زمینه دائم در حال مکاتبه با دولت برای تأمین این مطالبات هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر تأثیر حذف ارز ترجیحی از صنعت تجهیزات پزشکی بر نقدینگی صنعت و هزینههای بیماران بیان کرد: پایه ارزی 4200 تومانی قبلاً برای تجهیزات پزشکی وجود داشت که امسال به 28500 تومان رسیده است و قطعاً روی پرداخت از جیب مردم تأثیر میگذارد. بیمهها برای کاهش هزینههای درمانی مردم در حوزه تجهیزات پزشکی باید ایفای نقش کنند؛ در طرح دارویار، سازمانهای بیمهگر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمتها در سال اجرای این طرح (1402) معادل قیمتهای شهریور سال قبل (1401) باشد، اما بهواسطه عدم تخصیص بهموقع ریال، دچار وقفه شد و به شکلی که طراحی شده بود پاسخگوی نیاز بیماران نبود. بنابراین اگر قرار باشد طرحی به نام تجهیزیار نیز اجرا شود، باید همه سازمانهای دخیل نقش خود را به موقع ایفا کنند تا پرداختی مردم افزایش نیابد.
تامین بیوقفه تجهیزات پزشکی / تلاش برای عدم افزایش هزینه بیمارانوی ادامه داد: در وهله اول باید پوشش بیمهای اقلام تجهیزات پزشکی افزایش یابد و در عین حال اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این طرح نیز در نظر گرفته شود.