برآورد 45.3 هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای شیلاتی در منطقه مکران
رئیس سازمان شیلات کل اعتبارات برآورد شده پروژههای شیلاتی در منطقه مکران را 45.3 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
آقای سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات در جلسه امضای تفاهمنامه توسعه سواحل مکران، درباره روند اجرایی پروژههای وزارت جهاد کشاورزی در منطقه مکران گفت: در راستای توسعه منطقه مکران 21 پروژه مربوط به زیربخش کشاورزی است که 9 پروژه مربوط به سازمان شیلات ایران، 3 پروژه در حوزه شرکت شهرکهای کشاورزی، 2 پروژه در حوزه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، یک پروژه در حوزه معاونت امور زراعت، 2 پروژه در حوزه معاونت امور دام و 4 پروژه در حوزه معاونت امور باغبانی است.
حسینی افزود: جانمایی پروژههای وزارت جهاد کشاورزی در شهرستانهای حوزه مکران، بهسازی بنادر صیادی رمین، ایجاد تأسیسات سایت پرورش میگوی رودیک، اجرای 4 پروژه امور باغبانی، توسعه کشاورزی حفاظتی، اجرای 2 پروژه امور دام و بهسازی بندر صیادی بریس مد نظر است.
او ادامه داد: بهسازی تأسیسات سایت پرورش میگوی گواتر، کنترل گالیها از طریق عملیات آبخیزداری، توسعه کشاورزی حفاظتی و اجرای 2 پروژه امور دام در چابهار، توسعه بندر صیادی تنگ، توسعه بندر صیادی کنارک، بهسازی بنادر صیادی زرآباد، اجرای 4 پروژه امور باغبانی، توسعه کشاورزی بهسازی بنادر صیادی گوکسر، اجرای عملیات آبخیزداری در شهرستان جاسک (سازه) از دیگر پروژههای قابل ذکر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اجرای 4 پروژه امور باغبانی، اجرای 2 پروژه امور دام در بندر جاسک، بهسازی بنادر صیادی کلاهی، اجرای عملیات آبخیزداری در شهرستان میناب (سازه)، اجرای 4 پروژه امور باغبانی و اجرای 2 پروژه امور دام در منطقه میناب، اجرای عملیات آبخیزداری در شهرستان سیریک (سازه)، اجرای 2 پروژه امور دام در این منطقه، بهسازی بنادر صیادی گوکسر، اجرای عملیات آبخیزداری در شهرستان جاسک (سازه)، اجرای 4 پروژه امور باغبانی و اجرای 2 پروژه امور دام در منطقه جاسک از پروژههای پیشبینی شده است.
او درباره پروژههای مربوط به سازمان شیلات ایران گفت: پروژههای مربوط به سازمان شیلات ایران شامل بهسازی بنادر صیادی تنگ، کنارک، بریس، رمین، پزم و زرآباد به منظور پایداری و تابآوری تولید و اشتغال، بهسازی بنادر صیادی گوگسر و کلاهی به منظور پایداری و تابآوری تولید و اشتغال، تکمیل 12 بندر صیادی مردمی، ایجاد تاسیسات زیربنایی جدید پرورش میگو، تکمیل تاسیسات زیربنایی پرورش میگو (موجود)، ایجاد مراکز تکثیر ماهی و میگو، ایجاد کارخانههای تولید خوراک آبزیان، احیا و ایجاد کارخانههای فرآوری و بستهبندی آبزیان و توسعه پرورش ماهی در دریا (قفس) است.
رئیس سازمان شیلات ایران کل اعتبارات برآورد شده پروژههای شیلاتی در منطقه مکران را 45.3 همت اعلام کرد و گفت: از این میزان اعتبار 119740 میلیارد ریال از منابع دولتی و 332900 میلیارد ریال با سرمایهگذاری بخش خصوصی است که کل منابع مالی هزینه شده 0.8 همت، که 3040 میلیارد ریال از منابع دولتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی معادل 5200 میلیارد ریال است.
به گفته او، در این طرح ظرفیت آبزیان به 465 هزار تن رسیده و 120 میلیون قطعه بچهماهی و میگو تولید شده و برای 64039 نفر اشتغال ایجاد میکند.
برآورد 18 همت اعتبار برای پروژههای باغبانی در منطقه مکران
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره پروژههای مربوط به معاونت امور باغبانی گفت: توسعه میوههای گرمسیری، اصلاح باغات، توسعه گلخانهها و توسعه سایبان کشاورزی از پروژه های پیش یبینی شده در این بخش است.
او ادامه داد: کل اعتبارات برآورد شده در این بخش 18 همت است که 153136 میلیارد ریال از منابع دولتی و 30518 میلیارد ریال از سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
حسینی در ادامه تاکید کرد: در سال 1400 حدود 13 هزار هکتار در منطقه مکران به زیر کشت میوههای گرمسیری رفته و بیش از 208 هزار تن تولید وجود داشته است.
به گفته او، پروژههای در حال توسعه این منطقه شامل؛ اصلاح باغات درجه 2 و بازسازی باغهای غیراقتصادی و درجه 3 در سطح 6337 هکتار، توسعه باغات گرمسیری در مناطق مستعد و محیطهای کنترل شده 4669.2 هکتار، توسعه گلخانهها 1100 هکتار، توسعه سایبان و محیطهای کنترل شده 5500 هکتار، کاهش واردات میوههای گرمسیری و ایجاد تنوع در ارقام میوه با امکان برداشت متنوع است.
حسینی مهمترین پروژه حوزه زراعت را توسعه کشاورزی حفاظتی برشمرد و افزود: توسعه کشاورزی حفاظتی در سطح 600 هکتار با اعتبار دولتی 25 میلیارد ریال اجرا شده است.
اجرای عملیات آبخیزداری در سطحی معادل 400 هزار هکتار
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: پروژههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شامل کنترل و تثبیت گالی های منطقه دشتیاری از طریق عملیات آبخیزداری که در سطحی معادل 400 هزار هکتار اجرا شد و اجرای عملیات آبخیزداری در سطح شهرستانهای میناب و بشاگرد، سیریک و جاسک در قالب 29 پروژه زود بازده که در سطحی معادل 126 هزار هکتار اجرا شد.
او افزود: پروژههای معاونت امور دام شامل پرورش شتر و اصلاح پرورش مرغ بومی در روستاها، شامل مراکز اصلاح نژاد و ترویجی است که کل اعتبارات برآورده شده برای آن 26 همت است که 3397 میلیارد ریال از منابع دولتی و 22230 میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی تامین میشود.
حسینی گفت: اجرای پروژههای فوق 107 هزار و 600 تن به ظرفیت تولید گوشت، تخم مرغ و شیر خام خواهد افزود و برای 1440 نفر اشتغال ایجاد میکند.
ظرفیت ایجاد 23 شهرک در منطقه مکران وجود دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره پروژههای شرکت شهرکهای کشاورزی نیز گفت: ایجاد شهرکهای گلخانهای، ایجاد شهرکهای شیلاتی و ایجاد شهرکهای دامپروری مد نظر است که تخصیص اعتباری معادل مبلغ 1050 میلیارد ریال برای شهرک گلخانهای به مساحت 484 هکتار در شهرستان کنارک سیستان و بلوچستان که در مرحله انتخاب پیمانکار، تحویل زمین و اجرای پروژه قرار دارد.
او افزود: کل اعتبارات برآورده شده برای زیرساختها 3 همت و کل اعتبارات برآورده شده برای ساخت سازهها 20 همت برآورد شده است.
حسینی گفت: ظرفیت ایجاد 23 شهرک پیشبینی شده است که 805 هزار و 828 تن به ظرفیت تولید اضافه کرده و برای 61 هزار و 102 نفر اشتغال ایجاد میکند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی