برخورد با بیحجابی نیازمند تأمل، تفکر و تدبیر است
حجاب یک اصل مسلم قرآنی و دینی است، اما نحوه مواجهه با بی حجابی نیازمند تأمل، تفکر، تدبیر، تعمق و تبشیر است.
حجاب یک اصل مسلم قرآنی و دینی است، اما نحوه مواجهه با بی حجابی نیازمند تأمل، تفکر، تدبیر، تعمق و تبشیر است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا کبیری معاون ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سازمانیافتهگی کشف حجاب و نحوه برخورد با آن یادداشتی نوشته که برای انتشار در اختیار خبرنگار مهر قرار گرفته است.
مشروح متن اینیادداشت در ادامه میآید؛
در شرایطی که قدرت رسانه از آن غربیهاست و در جنگ نابرابر ترکیبی با دشمن به سر میبریم، پس از آرام شدن اغتشاشات در ماههای گذشته، پیشبینی مواجهه با توطئهای دیگر برای برهم زدن امنیت کشور از طریق نفوذ و تحریک افکار عمومی غیرقابل پیشبینی نبود.
حوادث اخیر مهر تأییدی بر این واقعیت بود که باور کنیم در آغاز و ابتدای مواجهه با دورهی جدیدی از تغییرات و تحولات اجتماعی و فرهنگی با محوریت نسل Z هستیم که با توجه به خصلت و ذهنیتی که دارند به هیچ عنوان با اعمال زور به صورت موردی، تولید محتواهای تبلیغاتی به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم که تأثیر گذاری کوتاه و مقطعی دارند نه تنها نمیتوانیم این نسل را نسبت به فریبی که ناخواسته و به واسطه زیستن در بستر فضای مجازی رسانه خوردهاند را توجیه کنیم؛ بلکه هر کنش اشتباه و رفتارهای سلبی ضمن تشدید تقابل و شکاف در جامعه، خوراک تبلیغاتی مناسبی را در اختیار همین رسانههای غربی قرار خواهد داد تا با تحریک نسل z از طریق جنگ نرم، آنها را از حجاب گریزی به سمت حجاب ستیزی سوق دهند.
با توجه به شرایط امروز جامعه در مقوله حجاب، نکته کلیدی و حائز اهمیت این است که این وضعیت مختص مکان جغرافیایی خاصی در هیچ نقطهای از کشور نیست که بگوییم باید با فلان منطقه، پارک، مال و پاساژ به طور جد برخورد شود، چراکه در بستر دهکده جهانی که رسانه برایمان تصمیم میگیرد، این تغییرات عمقی به وسعت یک اقیانوس دارد که نتیجه به ثمر رسیدن چندین دهه عملیات فرهنگینرم غرب بر علیه ارزشهای دینی و فرهنگی ماست.
قطعاً مشابه فیلمی که وضعیت مراجعهکنندگان به مرکز اپال در شمال شهر را به تصویر کشید در تعداد دیگری از مراکز آموزشی، تفریحی، فرهنگی هنری و اجتماعی کشور خصوصاً در کلانشهرها و در محل زیست طبقه متوسط جامعه نیز برقرار است و فقط شاید هنوز تصاویرش به صورت هدفمند وایرال نشده و این حقیقت تلخی است که متولیان امر موظفاند نسبت به آن آگاه و واقف باشند و این مهم محقق نخواهد شد مگر اینکه از حباب نشأتگرفته از زیستن در اجتماعات محصور و بیگانه از واقعیت، خارج شده و با چشمان واقعی حقیقت جامعه را ببینند.
باید بپذیریم انگاره سازمانیافتهگی کشف حجاب و چنین باوری که تنها عده قلیلی در جامعه به آن دچار شدهاند و با یک عملیات پلیسی امنیتی و یا با فتواهای آتش به اختیار عمل کردن یا آموزش امر به معروف و نهی از منکر جمعآوری میشوند؛ انگاره از ریشه غلطی است که اگر به آن ورود کنیم هرآنچه اندوختهایم را هم به زوال میکشاند.
شاید اگر در دهه 80 چنین انگارهای به واقعیت نزدیک بود؛ اما در شرایط فعلی که دیگر دانستن دلایل شکلگیری آن دردی را درمان نمیکند، تغییرات بنیادی در ساختار اجتماعی و فرهنگی کشور رقم خورده و حال با وجود سالها خواب غفلت در سایه جنگ نرم دشمنان نمیتوان امیدوار بود با برخوردهای آمرانه و تهدید و جریمه و پلمپ به نتایج مطلوبی دست یافت.
البته به هیچ عنوان منکر نقشآفرینی شبکههای متعدد سازمانیافته که با تبلیغات بیشماری به صورت کاملاً زیرپوستی در سالهای متوالی مروج سبک زندگی غربی بودند نیستم؛ اما متأسفانه آنچه امروز به وضوح و به صورت گسترده در سطوح مختلف اجتماعات شاهد هستیم به معنای واقعی مردم، عوام و بدنه جامعه هستند که در طی یکی دو دهه انفعال و غفلت متولیان فرهنگی، متأثر از تولید محتواهای جذاب و رنگارنگ این شبکهها و البته روند جهانی تبلیغات سبک زندگی غربی فریب خورده و ناآگاهانه این نوع از سبک زندگی را برای خودشان انتخاب کردهاند.
گذار از چنین کارزار پیچیده و حساسی نیازمند تفکر راهبردی و تخصصی است که در ابتدا بستر آن باید صبر و دوری از هرگونه شتابزدگی و اقدامات احساسی و عملیاتی فوری باشد. برخی که بدون اندک دانشی از جریان نبرد سخت رسانهای کنونی و تحلیل و تفکر نسبت به فعل کشف حجاب در جامعه مواضع بیتدبیرانه میگیرند و عدهای دیگر راهم با خود همسو میکنند باید بدانند با فحشوناسزا، تحریک و تکفیر و جمع کردن هشتگ و بیانیه و طومار و تجمع و تهدید این بساط ساخته غرب برچیده نخواهد شد؛ که هیچ! بلکه موجب تشدید تقابل، شکاف، مقاومت، واگرایی، نفرتها وپایداری شده و میزان موفقیت و تأثیرگذاری عملیاتهای فرهنگی و اجتماعی آتی را کاهش و از سویی فضای اجتماعی و سیاسی کشور را نیز ملتهب خواهد ساخت.
فراموش نمیکنیم، حجاب یک اصل مسلم قرآنی و دینی است، اما نحوه مواجهه با بی حجابی نیازمند تأمل، تفکر، تدبیر، تعمق و تبشیر است، یادمان باشد ما مدعیان، شاگردان مکتب سرداری هستیم که دختر بیحجاب را فرزند خود خطاب کرد! ما خود را دنباله رو رهبری میدانیم که ضمن داشتن دغدغه حجاب، صریحاً با یادآوری خاطره امام راحل بر عدم برخورد و حمله و جنجال با بدحجابها تاکید کرد؛ آنچه مسلم است کنشگری در میدان جنگ نرم، ملزومات، مهارت و تدبیر خاص خود را میطلبد وگرنه چه بسا نتیجه از آن چیزی که درحال وقوع است، تلختر باشد؛ اولین اقدام اشتباه آخرین روزنه امید برای نجات آینده فرزندانمان را تاریک خواهد ساخت!