دوشنبه 5 آذر 1403

بررسی عملکرد ایران در المپیک؛ جایگاه چهارمی در آسیا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بررسی عملکرد ایران در المپیک؛ جایگاه چهارمی در آسیا

تهران - ایرنا - کمیته ملی المپیک در بخش دیگری از بررسی اولیه از عملکرد کاروان ایران در مقایسه با سایر کشورها، عملکرد دوره‌های گذشته، عملکرد کشورهای آسیایی و مقایسه با کشورهای منطقه پرداخت. در این مقایسه کشورمان در بین کشورهای آسیایی جایگاه چهارمی را دارد.

به گزارش ایرنا، در مقایسه با سایر کشورهای شرکت کننده و توزیع مدال‌ها در المپیک توکیو، فقط 93 کشور یعنی 45 درصد تیم‌های شرکت کننده موفق به کسب مدال شدند و کمتر از یک سوم تیم‌های شرکت‌کننده به مدال طلا رسیده‌اند که ایران را شامل می‌شود. همچنین ایران با 65 ورزشکار حضورش بهتر از کسب مدال بوده است.

حال با نگاهی به جدول مدال‌های توزیع شده در بازی‌های المپیک توکیو، 10 کشور اول بازی‌ها (که 8 کشور آن جزء 10 قدرت اقتصادی برتر جهان هستند) در مجموع 587 مدال یعنی50 و نیم درصد کل مدال‌ها را تصاحب کردند که 203 مدال طلا (60 درصد کل مدال‌های طلا) را نیز همین کشورها به دست آوردند.

در بین کشورهای حاضر در جدول توزیع مدال‌ها، رقابت بین رتبه‌های یازدهم تا چهلم بسیار نزدیک و وابسته به یک مدال (حتی برنز) بود. به عنوان مثال کسب یک مدال طلای بیشتر برای کشورمان (مثلا مدال حسن یزدانی) می‌توانست هفت رتبه صعود در پی داشته باشد در حالی که کسب 2 مدال طلا برای استرالیا، هلند یا کانادا هیچ تغییری در جدول ایجاد نمی‌کند.

از مجموع 1076 مدال توکیو 93 کشور موفق به کسب مدال شدند. 113 کشور مدال نگرفتند. از قاره آمریکا 13 کشور با مدال و 22 کشور بدون مدال بازگشتند. از قاره اروپا 39 کشور با مدال و 11 کشور بدون مدال، از قاره آسیا 22 کشور با مدال و 22 کشور بدون مدال، از قاره آفریقا 16 کشور با مدال و 44 کشور بدون مدال و از قاره اقیانوسیه سه کشور با مدال و 14 کشور بدون مدال.

عملکرد کاروان ایران در مقایسه با دوره‌های گذشته

کاروان اعزامی کشورمان با توجه به حضور 65 ورزشکار به نسبت 9 و سه دهم درصد رسیده که از سطح میانگین احتمال کسب مدال بهتر بوده است. این نسبت برای کسب یک مدال طلا به ازاء 32/61 نفر بوده که برای کاروان ایران نسبت 21/7 نفر به دست آمده است این نسبت‌ها در کسب مدال‌های نقره و برنز هم مطلوب بوده است.

عملکرد ایران با کشورهای آسیایی

ایران در میان کشورهای آسیایی در المپیک 2020 توکیو بعد از چین، ژاپن و کره‌جنوبی در رتبه چهارم ایستاد و کشورمان جزو 22 کشور آسیایی بوده که مدال گرفته است.

با توجه به در پیش بودن بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو، ازبکستان با 3 طلا و 2 برنز در نزدیکترین جایگاه به ایران (سی و دوم) المپیک توکیو ایستاد که نسبت به المپیک ریو 2016 (4 طلا، 2 نقره و 7 برنز در مجموع با 13 مدال) عملکرد ضعیف‌تری به نمایش گذاشت. اما این کشور در بوکس، جودو، کشتی آزاد و تکواندو از میان رشته‌های المپیکی و کوراش در بین رشته‌های غیر المپیکی رقیب سرسختی برای ایران در بازی‌های آسیایی 2022 خواهد بود.

چین تایپه با (رتبه 34 با 2 طلا، 4 نقره و 6 برنز) بهترین کشور آسیایی بعد از 3 کشور نخست از حیث تعداد مدال بود و نسبت به ریو که یک طلا و 2 برنز گرفته بود جهش خوبی داشت اما در تیراندازی با کمان، تکواندو و وزنه‌برداری رقیب جدی برای ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو خواهد بود.

 قطر با (رتبه 41 با 2 طلا و یک برنز) از ریو عملکرد بهتری در توکیو داشت و در دوومیدانی، تیراندازی و وزنه‌برداری در بازی‌های آسیایی 2022 رقیب ایران است. هند با (رتبه 48 با یک طلا، 2 نقره و 4 برنز) نسبت به ریو که 2 مدال نقره و برنز گرفته بود عملکرد بهتری به نمایش گذاشت و در کشتی آزاد و هاکی رقیب ایران در هانگژو 2022 است.

هنگ‌کنگ با (رتبه 49 با یک طلا، 2 نقره و 3 برنز) بهترین عملکرد تاریخ خود را داشته و در بازی‌های آسیایی 2022 می تواند در برخی رشته ها رقیب جدی برای ایران باشد.

فیلیپین هم با کسب یک طلا، 2 نقره و یک برنز در رتبه 50 به کار خود پایان داد و نسبت به دوره‌های قبل عملکرد بهتری داشت. فیلیپین در وزنه‌برداری زنان، بوکس، دوومیدانی و شنا حرف‌هایی برای گفتن دارد.

*س_برچسب‌ها_س*