بررسی مردمشناختی مصرف گیاهان دارویی
طرح پژوهشی بررسی مردمشناختی مصرف گیاهان دارویی، بر اساس اطلاعات عطاریهای شهر زاهدان در پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به انجام رسید.
طرح پژوهشی بررسی مردمشناختی مصرف گیاهان دارویی، بر اساس اطلاعات عطاریهای شهر زاهدان در پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به انجام رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، ژیلا مشیری کارشناس پژوهشکده مردمشناسی و مجری طرح گفت: یکی از راههای پایدار درمان در فرهنگ ایرانی رجوع به عطاریها است و عطاریها، جایگاه مهمی در فرهنگ شفا و درمان ایرانیان دارند.
او افزود: با توجه به این جایگاه که تا کنون حفظ شده است، این مطالعه در قالب مضامین میراث ناملموس و پزشکی مردمی در دستور کار پژوهشکده مردم شناسی قرار گرفت.
این کارشناس خاطرنشان ساخت: این تحقیق بر روی 80 عطاری در شهر زاهدان برای بررسی مصرف گیاهان دارویی از طریق عطاریها در درمان و یا پیشگیری از بیماریها انجام گرفته است.
مشیری با بیاناینکه ابزار گردآوری دادهها، مصاحبه باز با عطاران و پرسشنامه و کسب اطلاعات از آنها درباره نحوه درمان بیماری با گیاهان دارویی بوده است، افزود: براساس نتایج این تحقیق میانگین سنی افرادی که در عطاریها مشغول به کار بوده اند، 35 سال بوده که تنها حدود 2 درصد از این افراد تحصیلات مرتبط با طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی داشته اند، در بقیه موارد یا این شغل از پدر به ارث برده شده یا علاقه شخصی بوده است.
مجری طرح پژوهشی بررسی مردمشناختی مصرف گیاهان دارویی مجری تصریحکرد:. شناخت، سلیقه و رویکرد جوامع به مصرف گیاهان دارویی و توجه به دیدگاهها و پیشنهادهای مصرف کنندگان گیاهان دارویی، میتواند راهنمای خوبی برای برنامه ریزان و سیاستگذاران صنعت دارویی کشور باشد.