شنبه 24 آبان 1404

بررسی موضوع کشت محصولات خوراکی با آب‌های آلوده در کمیسیون اصل 90

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بررسی موضوع کشت محصولات خوراکی با آب‌های آلوده در کمیسیون اصل 90

علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح نشست امروز صبح (دوشنبه 23 خردادماه) کمیسیون اصل 90 مجلس درباره کشت محصولات کشاورزی خوراکی با آبهای آلوده در کلانشهرها با حضور مدیران دستگاه‌های ذی ربط گفت: کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیر متعارف روز به روز رشد می‌کند و به مصیبتی در کلانشهرها تبدیل شده است، اما متاسفانه دستگاه‌های متولی از جریان حاکم بر مصرف آب و مواد خوراکی بی اطلاع هستند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در این جلسه قرار بر این بود که دستگاه‌های مربوطه از وزارتخانه‌های بهداشت، نیرو، کشاورزی، کشور و سازمان‌های استاندارد و حفاظت از محیط زیست گزارش مکتوب از میزان مصرف آب‌های آلوده در اراضی کشاورزی در سراسر کشور و کلانشهرها ارائه کنند. در نشست قبل گزارش قابل دفاعی از دستگاه‌ها ارائه نشد و تناقض آماری داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های ذی‌ربط هنوز نمی‌دانند چه میزان از سطح کشت در کشور با پساب آبیاری می‌شود، اظهار داشت: طبق گزارش‌های ارائه شده در استان تهران 235 هکتار از اراضی زیر کشت با آب غیر متعارف آبیاری می‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به تناقض آماری گفت: وزارت جهاد کشاورزی از آبیاری 26 هزار هکتار اراضی با آب‌های غیر متعارف خبر می‌دهد این در حالی است که وزارت بهداشت این آمار را 19 هزار هکتار می‌داند. به هر حال کشت هر محصولی با این آب‌ها سلامتی جامعه را به خطر می‌اندازد؛ چه مصرف کننده چه کشاورزی که از این آب استفاده می‌کند.

خضریان با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وظیفه اندازه‌گیری استانداردهای محصولات کشاورزی پیش از عرضه در بازار را دارد، بیان کرد: برای این کار باید اراضی و کشاورزان شناسنامه‌دار شوند تا مشخص شود محصول آلوده از کدام زمین در بازار ارائه می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب و مستند دستگاه‌های مربوطه به مکاتبات کمیسیون درباره آبیاری اراضی کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف گفت: مقرر شد دستگاه‌ها ظرف مدت 10 روز آینده گزارش مکتوب از این موضوع در تمام استان‌ها ارائه کنند و نشستی اختصاصی با وزارتخانه‌های نیرو و کشور و سازمان برنامه و بودجه برگزار می‌شود.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مجلس شورای اسلامی

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
بررسی موضوع کشت محصولات خوراکی با آب‌های آلوده در کمیسیون اصل 90 2